Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Zosia_89, nie chcę, skoro już zrozumiałam, że to nie to czego pragnę w życiu, to nie będę do tego wracać.

Ale po prostu trochę brak.

Wiesz, praca z dziećmi jest w moim przypadku czymś w stylu męża alkoholika, krzywdzi mnie i sprawia że cierpię, ale tak strasznie chcę przy niej zostać ...

na_leśnik, mam nadzieję że będzie ok. Nie daj sobie wejść na głowę! Bądź asertywny! Szanuj siebie, to i inni będą Cię szanować! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na_leśnik, lubię, jak człowiek od razu wie, o co chodzi. :great:

Sigrun, a skąd, tak bez przyczyny w czasie pracy z pytaniem wyskakiwać? Ale rozdarł się na mój widok, to chyba dobrze :mhm:

Aurora88, ciekawa metoda :uklon:

Ja w jednym poradniku przeczytałam, że jak nadchodzi depresja trzeba mieć w zanadrzu coś, co jest tak wesołe, fajne i pozytywne, że uchroni przed dołem. Np. śmieszne filmiki, piosenki, dobry obiad. U mnie to zdecydowanie krewetki, zwłaszcza jako postać animowana, debiutancka płyta Krzysia Respondka, jeszcze grywało się w starych Heroesów i czytywało Pilipiuka. Dlatego tak często wspominam o tym, bo tak dużo zawdzięczam. :uklon:

A jak mi się nie chce iść do pracy, bo się boję opinii klienta/pracodawcy to podśpiewuję "Wielką miłość do babci klozetowej" z repertuaru Big Cyca. Też pomaga.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zosia_89, no znalazłam rysowanie ;)

cyklopka, oj tak, wyganianie Bożeny jest całkiem skuteczne, ale faktycznie brakuje mi jeszcze czegoś pozytywnego, co mogłabym sobie zwizualizowac, co mogłoby zadziałać od razu. Przywołać w wyobraźni, żeby poczuć się lepiej... może faktycznie jakaś piosenka? Skupiając się na słowach, zapomnę o złych rzeczach. Muszę pomyśleć :0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zosia_89, nie no ok ;)

Taka sytuacja: lezymy w sypialni D. Puscil filma na monitorze bo tv w tym akurat miejscu nie mamy. Wstawalsm z wyrka wiec mowi - poglosnij. A ze ten monitor jest jakis z kosmosu i najpierw trzeba cis tam wcisnac zeby pozniej cos tam wcisnac zeby poglosnic (a mnie to nigdy nie wychodzi :hide: bo zawsze myle przyciski)to sie pytam go czy nie mozna kakiegos pilota dokupic. A on na to: nie. To ja mowie ze skonstruuje takiego... A on zebym skonstruowala takiego co mnue wyciszy...bo podobno (wedlug niego :lol: ) strasznie duzo gadam :hide::mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora88, piosenka, scenka, monolog...

[videoyoutube=fFMsSth6LFo][/videoyoutube]

Jeśli to nie jest mega pozytywne, to nic nie jest. :mrgreen:

(Prawdopodobnie się powtarzam, ale skoro mnie pomogło, to ma miejsce na forum).

Sigrunto facet powinien zaprosić na herbatę

ja też tak uważam, nie odnośnie Ciebie, tylko tak ogólnie jeśli o mnie miałoby chodzić ;)

ej jo...kobieta tez moze zrobic pierwszy krok 8)

No terapeutka też mi mówi, że nie trzeba być facetem, żeby robić, to co się chce i w ogóle.

Ale co innego zachęcający gest, czy propozycja w odpowiednim momencie, z której można się bezpiecznie wycofać w razie odmowy, a co innego zasypanie kogoś jednoznacznymi smsami, jeśli się nie wie, czy drugiej stronie to w ogóle pasi. :bezradny:

Tak, tak, boję się odrzucenia. Safsz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora88, :uklon:

W ogóle taki był koncept całej płyty, żeby pozytywy w życiu wynaleźć :105:

Little Red Fox, ja się jeszcze relaksuję przed jutrem, gram na fonie, głaszczę pluszową kobrę i czekam na więcej rad w sprawie uwodzenia.

Na razie jesteśmy na etapie zacieszania. Człowiek zacieszony cały dzień, a jak mu miło kogoś widzieć, to zaciesza jeszcze mocniej. A ja bardzo mrużę oczy i usta, kiedy się zacieszam.

"-__-"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

póki funkcjonowałam na lekach to czułam się fantastycznie, lekko i wszystko przychodziło prosto, odstawiłam kilka miesięcy temu, a kilka tygodni temu znowu mnie ścięło, akurat w momencie kiedy z mężem rozpoczęliśmy starania o dziecko, w pracy mam niewesoło, a od swojej lekarki dostałam skierowanie na oddział dzienny, z którego nie wiem czy skorzystam... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odstawiłam leki w porozumieniu ze swoją lekarką, bo czułam poprawę i chciałam dać sobie trochę czasu na oczyszczenie organizmu przed ciążą, a teraz sama nie wiem czy to dobry pomysł... z oddziału boję się skorzystać, bo nie chcę żadnych krytycznych uwag w pracy jeśli przyniosę L4 od psychiatry...

idę się położyć, kilka głębszych oddechów i mam nadzieję że uda mi się zasnąć, spokojnej nocy kochane Robaczki :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, ja chodzę na jogę, czuję się po niej świetnie, nawet po relaksacji jestem tak cudownie wyciszona, ale co z tego, jeśli po kilku godzinach potrafię mieć znowu atak? :hide: staram się o siebie dbać, żeby nie wrócić na leki, a coś to nie wychodzi... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi