Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

tosia_j, mam tego typu bransolkę, kiedyś sobie zrobiłam ( mam chyba każdy typ, który się pojawił ;) ) i powiem Ci, że właśnie pasuje do do prostej stylówki, jako jeden ubarwiający element, więc jak najbardziej. :great: Tylko weź z dobrego źródła, bo te koraliki muszą być dobrej jakości. Następna rzecz, powinny być na tym rzemyku stopery ( ja mam część koralików w formie stoperów), bo inaczej podczas noszenia będą się zbierać w jednym miejscu, pod ręką i nie ma takiego efektu.

Moja droga błyskotki pasują każdej babeczce, dopóki się nie obwiesi, jak bożonarodzeniowa choinka. :D

mirunia, To właśnie taki plus różnych dolegliwości kręgosłupowych, że trzeba sobie czas uprzyjemniać, bo nie da rady szaleć ze szmatą. :smile:

Porady odplamiające świetne! :mrgreen: . No niestety odplamiacz z drogerii nie chwyta takich paskud jak jagody, wiśnie itp.

Ale miałaś atrakcje, u mnie na jutro burze zapowiadają, zobaczymy, czy będzie spektakl. :smile:

Już czekam na relacje z Twojego urlopowego Dolce far niente, przeplatanego różnymi atrakcjami. :D

wieslawpas, A nie próbowałeś tego traktować, nie jako lęk, tylko jako niepokój. Takie coś, co wielu odczuwa, gdy wychodzi z rutynowego działania. Biorąc pod uwagę, że to odczucie bardzo wiele osób z kolei kręci, można złapać do tego dystans. Po prostu nie skupiać się neurotycznie na tym.

misty-eyed, Na pewno wyjazd dobrze by Ci zrobił, trzymam kciuki, żeby się udało. Koniecznie coś wymyśl dla siebie w tych gorszych chwilach, choćby na siłę, może jakieś malutkie wyzwanie, żeby w dołku się nie pogrążać. Trzymaj się!

Byłam w ramach spaceru z piesuchem w bibliotece, tym razem zanieść parę książek w podarku. Robię to na raty, no bo żeby się nie nadźwigać i kilka razy sobie zbieram to ucieszenie babek z biblioteki. :D

Włosy naolejowane, zupka z młodych warzyw na kuraczku wiejskim burbuluje na kuchence, wszystko idzie zgodnie z planem. :105:

Jak tak sobie dzień zajmę, to jednak łatwiej go przetrwać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, Nie szkodzi, będziesz miała po prostu inny efekt. Za te pieniądze to już nie ma co wybrzydzać. Jak będzie Ci to przeszkadzało, to spróbujemy znaleźć stopery w necie, to są grosiki i się je po prostu zaklikuje na rzemyku. Cieszę się, że się rozpieściłaś! :great: A mąż niech się przyzwyczaja, będzie Cię teraz musiał biżu obsypywać... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

No i Miruniowy deszcz dotarł do mnie...

Dziś odsapuję po wczorajszych wrażeniach. Świetna pogoda na spokojne porządki w szafach. Spokojne, bo co coś zrobię to muszę odpocząć, bo mnie boli jednak ten kręgosłup. Chciałam się wybrać na wystawę, ale nie chce mi się łazić w tej ulewie. Zaliczę pewnie tylko bibliotekę.

Monsz jedzie w poniedziałek w Polskę, to stwierdziliśmy, że zabiorę się z nim i skoczymy na jeden dzień do polecanej przez Plateczkową Ostrawy. Powrót w czwartek. Nie wiem, co mnie wzięło, że się zgodziłam. Pewnie będę zadowolona, póki co mam takiego nerwa na samą myśl, że aż ciężko ślinę przełykam. :roll:

A co u Was? Miłego piąteczku!

mirunia, Jak tam ostatni dzień przed urlopem? :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, Bardzo dużo czasu mi zajęło, żeby przestać żałować na siebie... A i tak zdarza mi się łapać na myśli, a po co mi to, szkoda kasy, można za to coś do domu, czy dziecku kupić itp. Bardzo szkodliwe.

Spróbuj jednak się z bransolki pocieszyć, jak przyjdzie. Kto ma Cię rozpieścić, jak nie Ty sama? Przecież nie mówimy o rozrzutności, czy zakupoholizmie... ;)

mirunia, Tak, postaram się coś z tego wyciągnąć dla siebie. Ale wiesz o co chodzi, bojam się, że będzie masakra, bo jednak nie jestem w dobrej formie. To te nasze nerwicowe czarne scenariusze. :blabla:

No już w garach porządek zrobiłam. Teraz powoli ubrania. Oj zejdzie się, będę bezlitosna. ;)

Karteczka na drzwiach najważniejsza :yeah: ( już się cieszę z Tobą), weź też do domu wydrukuj "mam urlop i nie zawaham się go użyć". :D

Trochę przestało padać, to wylazłam z psem. Ale zimno! :shock: Ale dobrze mi to zrobiło, czasami dołek trzeba wychodzić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry :D

Deszczowo chyba wszędzie...? Przed południem byliśmy po zakupy, zdążyliśmy nie zmoknąć. Lubię, gdy jestem w domu i słyszę krople deszczu uderzające w parapet. To świetny klimat do czytania :D

Jestem po obiedzie, teraz czas dla siebie...

Czytam kolejną książkę.

kosmostrada, plan wyjazdowy bardzo interesujący... :great: A ponieważ nerw towarzyszy nam codziennie, wszędzie, więc co za różnica, czy jesteśmy z nim w domu, czy w Polsce, tak szczerze mówiąc :mhm: / :mrgreen: /

mirunia, urlop rozpoczęty, więc niech to będzie czas przyjemny, spokojny, bezbólowy :!:

tosia_j, we mnie też tkwi to przekonanie, ale większość Pań tak ma, choć znam i takie, które wręcz odwrotnie podchodzą do sprawy...

Jestem zadowolona, że kupiłam sobie kilka letnich ciuszków w maju, chyba, ale myśli miałam najróżniejsze, negatywne, nie poddałam się im :nono:

Na jutro mamy plan wyjazdu do lasku w okolicach WAT-u, tam jest bardzo ładnie, teren wysprzątany przez żołnierzy. Wszystko zależy od kondycji naszego pieska...wczoraj przed 22 byliśmy u weta, dostał zastrzyk i tak naprawdę do końca nie wiemy, co mu jest. Syn przywiózł laser i urządzenie do magnetoterapii, będziemy działać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie macie plany na wakacje?

Co to wakacje?

Jak miałam w lecie dużo czasu, to miałam inne wydatki, a jak poszłam zarabiać, to mam za mało urlopu :hide:

misty-eyed , mam nadzieję, że kolejne terapie manualne pomagają i kręgosłup ma się lepiej.

Przeczytałam manukalne. Brak mi coś manuków :105:

tosia_j, cieszę się, że sobie kupiłaś. Wiem, że jesteś powściągliwa w ciuchach, ale taka ozdoba na pewno nie będzie się gryzła :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, No cóż, w tym wszystkim tylu tu osobom sprawiłaś frajdę, że sobie coś kupiłaś, że chyba było warto. :D

Może dla Ciebie trzeba znaleźć inny sposób na rozpieszczenie...

misty-eyed, To trzymamy kciuki za pupila! Wiem, jak to martwi, gdy tym naszym futrzakom coś jest.

Niestety na słowo "podróż" następuje w mojej głowie klik i jeeeedzie pociąg z somatykami. Żadna racjonalizacja nie ma szans zadziałać. A jeszcze problem kręgosłupowy nie pomaga. Zrobię to co zwykle ostatnio, wezmę na klatę, przeczekam, bo tkwienie w chałupie niestety nie jest wyjściem.

Jak mówiłam dziś Plateczkowej - czasami jestem tym po prostu bardzo zmęczona. :bezradny:

sailorka, No mam nadzieję, że się deszczowisko uspokoi, bo ja jutro z kolei z miasta chcę uciec na łono natury.

cyklopka, No właśnie, gdzie manuki? :smile:

Ale jaka ekstaza, jak już ten urlop będzie... ;)

Normalnie jesiennie. Aż przyjemnie sobie herbatkę zrobić. :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, podróżowanie było dla mnie problemem, kiedy jeszcze nie wiedziałam co się ze mną dzieje. Rozumiem Cię doskonale ;) Wiemy, że jak bardo chcemy, to na chwilę zapominamy o lękach, wyruszamy, a dalej jakoś będzie :!:

Dziękuję, psinkę obserwujemy, zabiegi rehabilitacyjne i tak będzie miał, nie zaszkodzą, a wręcz laser super rozluźnia ew. spięcia gdziekolwiek one są.

cyklopka, manuk piękny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi