Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór Kochani...

Nie pisałam ostatnio, bo często byłam poza domem, a po powrocie jedynie byłam w stanie poczytać, co u Was się dzieje, na pisanie sił zabrakło..

Załatwione wizyty-u okulisty i diabetologa- badania niezłe, więc cieszę się. Spokój na pół roku, dalej dieta lekkostrawna, do której zresztą już przyzwyczaiłam się, bo w zasadzie dieta cukrzycowa, to dieta zdrowa...Poziomy glukozy dobre, nawet małe "grzeszki" od czasu do czasu, nie wpłynęły jakoś negatywnie, co mnie cieszy oczywiście. Oczy bez zmian, czyli nic gorszego niż jest, nie dzieje się ;)

Byliśmy też u malutkiej Natalii i Jej braciszka. To było fajne popołudnie :D Dziewczyneczka zmienia się pięknie :yeah: , jest zdrowa :!:

Trzeba bardzo zwracać uwagę na starszego Wnuczka, bo jest trochę zazdrosny, jednak nie ma to wpływu, na szczęście, na Jego stosunek do siostrzyczki :D

Byłam w końcu w Rossmannie, /innym/ nie wiem nawet, czy obniżki nadal obowiązują, ale cień kupiłam i jeszcze kilka drobiazgów...

Przez ten chory, szyjny odcinek kręgosłupa, nie mogę normalnie popatrzeć, co na półkach, bo paru minutkach miałam już tak potworne zawroty, że zakupy musiałam zakończyć. W nocy była powtórka...

Dzisiaj byłam na spacerze z pieskiem, wpadłam na chwilkę do Almy, by kupić, jeszcze będące na półkach, makarony włoskie. Oj puściutko tam, aż nieprzyjemnie... To jest wolno stojący budynek, więc raczej delikatesy nie utrzymają się tu, podobno jedynie te w galeriach, maja szansę na przetrwanie ;)

Pozdrawiam wszystkich :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, w sumie dobre wiadomości od Ciebie... ważne, że badania są w porządku, nic złego się nie dzieje. :great:

Wnusia rośnie i raduje Rodzinkę, a dla Ciebie to dawka pozytywnej energii.

Z tym szyjnym odcinkiem mam tak samo. Głowa lekko do góry -dosłownie na chwilę i megaśne zawroty gotowe. Nawet w czasie snu, leżąc na boku nie mogę odchylić do tyłu. W czasie przekręcania z boku na bok też mam zawroty.

tosia_j, wena na jesienne wiersze? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór,

Na razie jeżdżę na ranną zmianę, wieczorem do uczniów, trochę to męczące, ale z czasem dogram grafik, ustalę priorytety i mam nadzieję znajdę czas na rzeczy przyjemne, może wrócę na kurs tańca. Na razie robię co muszę i mam nadzieję za tydzień, dwa jakoś się wszystko wyklaruje.

Głaszczę zmęczonych, pozdrawiam Spamiarzy! :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, :105: Gdzie nasz tom Nerwica.com? :D Pamiętasz dawno temu pomysł z wydaniem tomika?

mirunia, A wiedziałam, że Cię najdzie Drzemkosław po takim dniu. ;) Ja może też bym padła, ale niewygodnie było na krzesełku w banku. :D

misty-eyed, Dobre wieści! Zawsze to jakiś komfort psychiczny jak sprawdzone , że wszystko gra.

Są jakieś końcowe przeceny w Almie np. właśnie na dobre makarony?

cyklopka, Na pewno sobie wszystko z czasem sprytnie ułożysz. Nie zapracuj się tylko, bo czas dla siebie jest niezbędny dla zdrowia naszych głów. Ale to tam wiesz, ale sobie pogadam tak z troski. ;)

Pracujesz w weekendy?

Lapek mi padł, ale resuscytacja się udała. :smile: Zobaczymy na jak długo.

Wącham sobie nadgarstki -test nowych próbek. :105: Zostało mi tylko pięć takich większych ( nie na jeden psik przypominający), czyli na 5 dni, więc stwierdziłam, że nie będzie kompulsją rozpieścić mój nos. :smile: Drążymy nadal z Plateczkową temat perfum arabskich, więc uczta dla zmysłów jest. Mały pioniondz, a duża frajda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, Nie my planowaliśmy, tylko z tego co pamiętam Ty byłaś pomysłodawcą... :D To było tak dawno, na początku mojej bytności na forum, ale może ten wątek jest do odkopania. Wstawialiśmy tam swoje wiersze ( ja tylko jeden), to był wątek chłopaka, który dużo pisał na czacie, zapomniałam nicka.

A propos starych czasów, pytałaś o Fizliego, też jestem ciekawa, co u niego... Myślałam, że właśnie Ty masz z nim kontakt...

Karolina66, Heloł! :papa: Jak nastrój, idzie ku lepszemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, no teraz jestem zabiegana i niepewna. Moje ostatnie motto, robić swoje i wierzyć. Docelowo co druga sobota, a dzień święty święcić.

Tomik wydamy własnym sumptem, zrobimy zrzutkę, crowdfunding, ja się mogę podjąć redakcji i o.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, pięknie :brawo: Nic nie wiedziałam o Twoich poetyckich zdolnościach... :mhm:

"Wrażliwość to zdolność rozumienia poezji, Poezja to zdolność przekazywania czegoś z serca do serca, z duszy do duszy.."

mirunia, mam tak samo. Czasem długo szukam właściwego ułożenia, zmieniam poduszki, zdarza sie i tak, że poduszka rehabilitacyjna nie pomaga ;)

kosmostrada, co z Twoim sercem? Czy odczuwasz poprawę? Ja, odkąd miałam tego typu sercowe problemy, zażywam Isoptin SR, to już ok. 16 lat. Uważano go za lek przestarzały, a okazało się, że jest pomocny również w cukrzycy m.in. Młody lekarz kiedyś próbował mi go zmienić, ale czułam się bardzo źle, powróciłam więc do niego :D

Co do makaronów, nawet nie wiem, czy to obniżka, czy nie. Ceny przystępne...ok. 3 czy 6 zł są osiągalne dla mnie. Chodzi mi głównie o dobrej jakości makarony z semoliny, o różnorodnych kształtach /myślę o dzieciach :D /. Ale wiatr hula po sklepie...dziwnie jest ;)

cyklopka, :D cudownie, że los się do Ciebie uśmiechnął. To dodaje wiary w siebie. Choć obowiązków będziesz miała sporo, to na pewno to lepsze niż ich brak...

Karolina66, witaj, jak Twoje sprawy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

Słońca nadal niet. Usiłowało się przebić przez parę sekund, ale się nie udało. :bezradny:

Dla poprawy humoru znów się wystroiłam w kieckę. W sumie lubię tą porę roku jeśli chodzi o ciuchy, bo można fajnie pokombinować, pozestawiać. Latem to niewiele na siebie wkładasz to co wymyślać, a zimą to i tak wyglądasz jak ludzik Michelin w puchówce. ;)

Dziś miałam apogeum niechciejstwa pójścia do pracy, ale powlokłam się, no bo co...

Miłego dnia Wam życzę!

misty-eyed, Jest lepiej po betablokerze, nie ziajam ;) i nie fika mi tak serducho, ale nadal je czuję, boli i meczę się byle czym. Czekam cierpliwie, może minie, jak nie, to pójdę do białofartuchowych.

Ḍryāgan, Oj miał Fizli różne pomysły, nie wiem, czy pamiętasz - dawał się kąsać przez swoich pupili... :hide: Brakuje takich postaci na forum... nie mówiąc o tym, że był kucharzem, więc mogłam go męczyć pytaniami fachowymi ( dzięki niemu wiem, jak najlepiej mrozić uszka... :smile: )

wiejskifilozof, Znaczy sól? w każdym spożywczym... :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ḍryāgan, Dla dziewcząt był miły... ;) Nie pamiętam, dlaczego bana dostał.

Dłubię i dłubię, już mi oczy wypływają...

Zupełnie czarno za oknem, mam nadzieję, że nie chluśnie na moje piękne zamszowe kozaczki. :zonk: ( żeby tylko takie problemy mieć... ;) )

mirunia - Gdzie jesteś Kochana? Zaglądam, żeby sprawdzić co u Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry! :papa:

Uff, dopiero mam chwilę na oddech i kawkę. Szef znowu mi zafundował napisanie pism (skoro mi tak dobrze poszło wczoraj) i ledwo dycham, bo dzień mam dzisiaj gorszy i brak weny na służbową tfffurczość. :shock: Ale jakoś podołałam. Z samego rana w cyferkach, a później "literatura fachowa" i szukanie uchwał, ustaw i czego tam jeszcze. :bezradny:

kosmostrada, mnie też dzisiaj było trudno się rano zmobilizować do roboty, bo buraśny dzień, buraśno w głowie i najchętniej bym została pod kołderką, no ale....

Masz to szczęście, że nie musisz się zrywać z rańca do pracy, tylko na spokojnie "dojść do siebie". ;)

Fajnie, że już serducho nie bryka Ci po blokerze, oby uspokoiło się na dobre!

Nie ma słońca, ale dobrze, że nie leje.

Dobrego popołudnia Wszystkim!

he, he, pisałyśmy razem Kosmuniu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi