Skocz do zawartości
Nerwica.com

Psychiatra a zwolnienie lekarskie

Sonka_85

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku tygodni mam napady strachu przed wyjściem z domu i w ogóle nastrój tak obniżony, że chyba tylko psychiatra pomoże. Byłam już u lekarza rodzinnego i bez problemy wypisał mi zwolnienie, jak opowiedziałam jej o moim problemie, ale dodała, że lepiej iść do psychiatry, bo nigdy nic nie wiadomo. I teraz moje pytanie, czy lekarz psychiatra może wydawać zwolnienia lekarskie? Jedni mówią, że nie - może tylko wydać jakieś dyspozycję, a zwolnienie i tak musi wypisać rodzinny- a niektórzy mówią, że może. Jak to było u Was?

Mam nadzieję, że wyraziłam się jasno, bo mój móżdżek ostatnio nie funkcjonuje tak jak powinien...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I teraz moje pytanie, czy lekarz psychiatra może wydawać zwolnienia lekarskie?

jak najbardziej może .

jednak w tym temacie nigdy nie miałem szczęścia . Ciężko było cokolwiek wydębić. Jednak to tylko kwestia " dobrego " wyboru lekarza , jak dobrze trafisz i dobrze zakręcisz to i miesiącami możesz jechać na zwolnieniu , jak żle to i o tydzień zwolnienia będzie trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może, jak najbardziej. Tylko musisz dobrze po ściemniać ale tak, też z umiarem, żeby nie było, że musisz iść do szpitala. Idź tam z kimś najlepiej, niech ta osoba dodatkowo Ci pomoże ukoloryzować wszystko. Powiedz, że sama byś się bała przyjść i nie masz na to siły, popłacz się etc. kombinuj, pomysłów może być wiele ;)

-- 19 sty 2014, 18:46 --

ale tak w sumie myślę, że jak piszesz w dziale psychologia, to Tobie o psychologa chodzi, a ten to już zwolnienia wypisać nie może

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi