Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, maribellcherry napisał(a):

ja wiem, ze w szpitalu to wszystko mozna zlapac, najpopularniejszy jest chyba gronkowiec mrsa....

babcia nie umarla i ja mam nadzieje, ze tez nie umre, ze nic nie zlapalam...

ale wciaz jestem PRZERAZONA naprawde

A kiedy widziałaś się z babcią? 

NIC CI NIE JEST POZA NERWICA 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, mój problem zaczął się kilka lat temu razem z mononukleozą. Wiadomo powiększony węzeł na szyi, ból gardła z jednej strony. Wtedy zaczęłam wystraszona o każdym objawie czytać I od tamtego czasu z krótkimi przerwami odczuwam, gule w gardle po jednej stronie, czasami jakby ból szyi po tej stronie, wyczuwam też „guzki” (które pewnie mogą być starymi węzłami bo takich na usg wyszło mi trochę), dodatkowo mam polipowate zgrubienie po tej stronie. Oczywiscie pomiędzy tym obawiałam się o pełno innych chorób, jednak to nie daje mi spokoju do dzisiaj. Lekarze  poza tym zgrubieniem nic nie widzą, tomografia i inne badania nic nie pokazują a gula i ból dręczą mnie każdego dnia. Jakkolwiek to nie zabrzmi miło jest widzieć, że nie tylko ty siedzisz w tym takim. A czytanie waszych historii podnosi mnie na duchu bo czasami po prostu zaczynam wątpić, że coś co sobie wkręcam może mieć aż tak realne objawy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dziewięćdziesiąt Cztery
25 minut temu, Ju467 napisał(a):

miał ktoś kiedyś odrobine śluzu na normalnie wyglądającym stolcu?

Miałem, do tego miałem krew, ból przy wypróżnianiu, biegunki po kilka razy dziennie, bóle brzucha, brak apetytu, sporo schudłem. Porobiłem badania krwi, usg brzucha i kolonoskopię - nic panu nie jest, ma pan ibs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 9.08.2023 o 11:32, Ju467 napisał(a):

Czy ktoś w trakcie okresu tez ma nasilone lęki i ogólnie objawy somatyczne nerwicy?

Raczej przed, razem z PMSem i zahacza o pierwszy dzień, ale to podobno bardzo typowe dla nerwicy. Czasem te lęki potrafią się dość znacznie nasilić, nawet do tygodnia przed okresem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 minut temu, Dziewięćdziesiąt Cztery napisał(a):

Miałem, do tego miałem krew, ból przy wypróżnianiu, biegunki po kilka razy dziennie, bóle brzucha, brak apetytu, sporo schudłem. Porobiłem badania krwi, usg brzucha i kolonoskopię - nic panu nie jest, ma pan ibs.

a jak ten sluz wyglądał jeśli moge wiedzieć ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 30.08.2023 o 22:43, Dziewięćdziesiąt Cztery napisał(a):

Wpisz sobie w google, wyglądał jak na zdjęciu.

ok dziękuje :( 

czy ktoś miał kiedyś od nerwicy albo leków tak ze musiał włożyć większy wysiłek w to zeby się wypróżnić?

miał ktoś kiedyś stolec pokryty żółtym śluzem? 😞

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Ju467 napisał(a):

miał ktoś kiedyś stolec pokryty żółtym śluzem? 😞

Może zamiast pisać w kółko o swojej defekacji wybrałbyś się najpierw do lekarza POZu, a potem jeśli badania niczego nie wykażą, to do psychiatry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Ju467 napisał(a):

spotkał się może kiedyś ktos z czymś takim? czasem jak za szybko się podniosę np jak wysiadam z auta albo z pozycji siedzącej z autobusu, to czuje jak przez głowę przepływa mi krew, to trwa parę sekund a potem mija. takie tętnienie jakby.

Ciśnienie. To się zdarza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, nadiee napisał(a):

Ciśnienie. To się zdarza. 

a myślisz że może to być tętniak? :( nie zdarza mi się to często ale już się naczytałam i boję się że pęknie 😭😭 to jest takie jakby dosłownie przepływała krew i tak wtedy też chwilami inaczej słyszę, jakbym była pod wodą sama nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi