Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, biedronka napisał:

Z tego co wiem to wlasnie na takie bole glowy zadne tabletki nie pomagaja. Bylas juz u psychologa? Musisz jak najszybciej sie za to wziac, poki sie na maksa nie wkrecisz tak jak wiekszosc z nas.

Ja to sie juz boje o jakimkolwiek objawie czy chorobie pomyslec nawet, bo zaraz to bede miec, fizycznie. Ja nie wiem co jest z tym moim lbem nie tak.

Jutro mam wizytę, nie chce wkrecic soe az tak jak z jelitami bo to byla masakra. 

Chociaz mi się wydaje ze ja niczym sie nie stresuje to skad te nerwy?  chyba bez lekow sie nie obedzie a chciałabym ich uniknąć.

Nie chce sie zapedzic bo maz nie zniesie tego drugi raz.

Ktos zmagal sie z bolami glowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestresowana 1990

Miałam spokój od sierpnia zeszłego roku,tyle co ja badań zrobiłam to głowa boli rezonanse głowy,kolonoskopię,gastroskopię,RTG gardła,kręgosłupa,płuc,USG jamy,tomograf jamy brzusznej,krew ,USG piersi ,jajników,ach by się nazbieralo jeszcze,więc tak uroilam sobie raka jelita,biegunki bóle brzucha ale tylko w dzień,pojechałam do Pl do znakomitego gastrologa on stwierdził jelito drażliwe,oczywiście nie kazał kolonoskopi robić,byłam parę dni w Pl i nawet prywatnie nie zdążyłam tam zrobić to oczywiście zrobiłam w Niemczech,wstydu sobie narobiłam jak nic ,poszłam do rodzinnego a on dał mi testy na krew utajona tutaj tylko lekarz to ma w aptekach nie mają i kazał przynieść za parę dni wszystko zamknięte te testy a ja głupia otworzyłam zobaczyłam że są zabarwione na niebiesko i poleciałam do lekarza że pewnie to rak,a on ze to wskazuje że nie ma krwi utajonej i zaczął krzyczeć po cholerę to ja otworzyłam,po prostu zaczęłam zdawać sobie sprawę że głupka z siebie ciągle robię i jakoś mi przeszło,sama się dziwię jak ale mialam trochę spokoju a tu znowu boooom,ach i oczywiście kolonoskopia wyszła idealnie,wspomnę jeszcze że tu żaden rodzinny lekarz mnie już nie traktuje powaznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, biedronka napisał:

Z tego co wiem to wlasnie na takie bole glowy zadne tabletki nie pomagaja. Bylas juz u psychologa? Musisz jak najszybciej sie za to wziac, poki sie na maksa nie wkrecisz tak jak wiekszosc z nas.

Ja to sie juz boje o jakimkolwiek objawie czy chorobie pomyslec nawet, bo zaraz to bede miec, fizycznie. Ja nie wiem co jest z tym moim lbem nie tak.

Jutro mam wizytę, nie chce wkrecic soe az tak jak z jelitami bo to byla masakra. 

Chociaz mi się wydaje ze ja niczym sie nie stresuje to skad te nerwy?  chyba bez lekow sie nie obedzie a chciałabym ich uniknąć.

Nie chce sie zapedzic bo maz nie zniesie tego drugi raz.

Ktos zmagal sie z bolami glowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakazana88 te Twoje bóle glowy to jak nic od nerwów. Wiem, bo tez miałam tak samo jak mialam bole kręgosłupa i chociaż bralam tabletki to NIC nie pomagalo. Jedynie w nocy wszystko bylo dobrze albo jak sie na tyle uspokoilam, ze po prostu jakoś zapomniałam o tym wszystkim. A z jelitami masz juz spokój? Wszystko wróciło do normy? 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, murzynka22 napisał:

Zestresowana 1990

Miałam spokój od sierpnia zeszłego roku,tyle co ja badań zrobiłam to głowa boli rezonanse głowy,kolonoskopię,gastroskopię,RTG gardła,kręgosłupa,płuc,USG jamy,tomograf jamy brzusznej,krew ,USG piersi ,jajników,ach by się nazbieralo jeszcze,więc tak uroilam sobie raka jelita,biegunki bóle brzucha ale tylko w dzień,pojechałam do Pl do znakomitego gastrologa on stwierdził jelito drażliwe,oczywiście nie kazał kolonoskopi robić,byłam parę dni w Pl i nawet prywatnie nie zdążyłam tam zrobić to oczywiście zrobiłam w Niemczech,wstydu sobie narobiłam jak nic ,poszłam do rodzinnego a on dał mi testy na krew utajona tutaj tylko lekarz to ma w aptekach nie mają i kazał przynieść za parę dni wszystko zamknięte te testy a ja głupia otworzyłam zobaczyłam że są zabarwione na niebiesko i poleciałam do lekarza że pewnie to rak,a on ze to wskazuje że nie ma krwi utajonej i zaczął krzyczeć po cholerę to ja otworzyłam,po prostu zaczęłam zdawać sobie sprawę że głupka z siebie ciągle robię i jakoś mi przeszło,sama się dziwię jak ale mialam trochę spokoju a tu znowu boooom,ach i oczywiście kolonoskopia wyszła idealnie,wspomnę jeszcze że tu żaden rodzinny lekarz mnie już nie traktuje powaznie

Jak u Ciebie bylo z glowa? Dlugo Cie bolala? Mnie boli a rsczej uciska na czubku i z tylu juz od 2 tygodni, zadne tabletki nie pomagaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, zestresowana1990 napisał:

Zakazana88 te Twoje bóle glowy to jak nic od nerwów. Wiem, bo tez miałam tak samo jak mialam bole kręgosłupa i chociaż bralam tabletki to NIC nie pomagalo. Jedynie w nocy wszystko bylo dobrze albo jak sie na tyle uspokoilam, ze po prostu jakoś zapomniałam o tym wszystkim. A z jelitami masz juz spokój? Wszystko wróciło do normy? 🙂

Tak na szczescie jelita sie unormowaly, wyproznienia tez. Juz na nie nie zwracam uwagi.

Tylko ten bol glowy taki uciazliwy i nie wiem jak sie z niefo wyleczyc.

A myslalam ze juz  miala spokoj. Znow ciagle mysle zeto cos powaznego bo przez jaki czas moze bolec glowa codzienmie i przez caly dzien. W nocy jakos spie wydaje mi sie i nie odczuwam tego ale jal rano soe obudze to od nowa wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biedronka, ja też boje się o czym kolwiek czytać. Wszystko w necie to RAK. W ogole niby staram sie sobie wytłumaczyc, ze to nerwy, ze w nocy nic mi nie jest itd i w ogole to przespalabym najchętniej całe życie ale tak sie nie da. Niby sie nie denerwuje a tu za chwile jakas biegunka i znów nerwy wracaja. O badaniach też nawet nie chce słyszeć, bo przeokropnie się ich boje. Dosłownie dzień w dzień jest to samo. Wstaje rano i pierwsza myśl, to czy bede miala rewolucje w wc 😕 i tylko czekam do wieczora az bede mogla isc spać. I tak dzień za dniem wygląda...a najśmieszniejsze jest to, że Wam wszystkim doradzam, ze wszystko jest dobrze itd a sama sobie nie potrafie pomoc :(

Ja jeszcze z tylu glowy mam obawy czy to nie od jajnikow, moze jakis guz czy cos i to powoduje te rewolucje, bo kiedyś cos takiego slyszalam :( a wizyte u ginekologa mialam miec ale niestety lekarz sie rozchorowal i wizyta dopiero 15.06 i juz na samą myśl jestem zestresowana :((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakazana, sama widzisz...w nocy nic Ci nie jest. Guz mózgu objawia sie okropnymi bólami głowy, czy to w dzien czy w nocy. Twoje ewidentnie są na tle nerwowym. Przecież jakbys miala guza mózgu to nie dawalby o sobie znać tylko w dzień 🙂 a powiedz, Ty juz od jakiegos czasu chyba korzystasz z porad psychologa tak? Dają Ci coś te wizyty? Czy uwazasz, ze to jest pomocne? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, zestresowana1990 napisał:

Zakazana, sama widzisz...w nocy nic Ci nie jest. Guz mózgu objawia sie okropnymi bólami głowy, czy to w dzien czy w nocy. Twoje ewidentnie są na tle nerwowym. Przecież jakbys miala guza mózgu to nie dawalby o sobie znać tylko w dzień 🙂 a powiedz, Ty juz od jakiegos czasu chyba korzystasz z porad psychologa tak? Dają Ci coś te wizyty? Czy uwazasz, ze to jest pomocne? 

Wiesz co jutro ide a tak to dawno nie bylam bo bylo w porzadku, zawsze sie jej troche wygadam i jest lżej.

Tak sie boje ze to nie na tle nerwowym a nie chce znow biegac po lekarzach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakazana, zobacz, jeszcze z miesiąc temu pamietasz jak pisalas, ze masz rewolucje jelitowe i że na pewno masz raka jelita. Robilas kolonoskopie, wszystko wyszło dobrze, miałaś troche spokoju a teraz masz kolejną chorobę spowodowana nerwicą. Gdybyś poszla zrobic tomografie głowy, wyszloby ze nic tam nie masz to po jakimś czasie pewnie znów cos innego bys sobie znalazła. Ja ostatnio przez jakies ok dwa tygodnie czulam taki wewnętrzny spokój. I nawet załatwialam się w miarę normalnie. Ale pare dni temu wszystko wróciło,ten cały stres a wraz z nim biegunki i rewolucje. I te ciągle zle myśli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Roza00 napisał:

Mam juz wyniki krwi. Idealne.. Ani jednego parametru poza norma.. Wszystko wyposrodkowane. 

Skóra mnie tak swędzi, że masakra!!!! Już nie wiem, co mam ze sobą zrobić. 

Róża, no widzisz!!! Powinnaś się cieszyc!!! 🙂 masz czarno na białym wykazane, ze jesteś zdrowa. Co ja mam powiedziec, ja na żadne wyniki jeszcze nie poszłam. Oprocz usg piersi, które z jelitami nie wiele ma wspólnego 🙂 Ty jestes przebadana na wszystkie strony. Nie zamartwiaj sie tak, po prostu uwierz w to, ze jesteś zdrowa bo masz do tego podstawy. Wyniki 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bóle głowy też przechodziłam,ale zawroty miałam takie że jak się budziłam rano to jak wstawałam z łóżka zdarzało mi się przewrócić.Mi neurolog przepisała tabletki na ból głowy też nie pomagały,miałam straszny ucisk na czole,i kark też mnie bolał,dopiero po tomografi się uspokoiło i wszystko przeszło jak ręką odjal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, zakazana88 napisał:

Sama nie wiem co mam myśleć o tych bolach, w internecie nie czytam bo sie zacznue znow. Tylko kiedy ten bol glowy minie?

Ja myślę, że ten ból minie tak samo naturalnie jak minęły Twoje problemy z jelitami. Pewnie jeszcze troche Cie pomeczy ale przyjdzie taki dzien,kiedy nawet nie będziesz pamiętała, ze cos Cie bolalo 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roza wiadomo bylo, ze tak bedzie 🙂

Zestresowana ja tez nie jestem przebadana :(. 

Zakazana to bedzie trwalo dopoki bedziesz sie na tym skupiac, przejdzie Ci tak jak z jelitami, albo tak sie nakrecisz, ze polecisz na tomograf albo wkrecisz sie w cos innego, tak to dziala :(. Dopoki bedziesz sie zastanawiac kiedy Ci przejdzie to Ci nie przejdzie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, biedronka napisał:

Roza wiadomo bylo, ze tak bedzie 🙂

Zestresowana ja tez nie jestem przebadana :(. 

Zakazana to bedzie trwalo dopoki bedziesz sie na tym skupiac, przejdzie Ci tak jak z jelitami, albo tak sie nakrecisz, ze polecisz na tomograf albo wkrecisz sie w cos innego, tak to dziala :(. Dopoki bedziesz sie zastanawiac kiedy Ci przejdzie to Ci nie przejdzie :(

Wiesz co Biedronka? Tak sobie myślę, ze my tu wszyscy nadajemy się na psychologów. Jeden drugiego pociesza :D ja jestem przekonana, ze nic Wam nie jest, że wszystkie Wasze objawy to nerwica ale sama za nic nie umiem sobie ze sobą poradzić. Czasem to juz mnie nawet śmieszy, ze umiem tłumaczyć innym, zeby uwierzyli, ze wszystko jest w porządku itd ale sobie nie umiem pomóc i tez nie przyjmuje do wiadomości, ze jestem zdrowa. To okropne :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, zakazana88 napisał:

no wydaje mi sieb ze tylko w dzien, chociaz nie wiem jak sie przebudze w nocy czy mnie boli.

Zakazana, gdybyś miała jakiegos guza mózgu, to na pewno tak by Cie glowa bolała, ze pamiętała bys ze w nocy po przebudzeniu dopadł Cie ból. A Ty po prostu spisz i w tym momencie nic Ci nie dolega 🙂 budzisz sie i zaczyna Cie boleć, bo w podświadomości wiesz, ze tak bylo wczoraj to i dzis na pewno bedzie to samo. To tak, jak z tymi jelitami. Ja pierwsze co robie po przebudzeniu, to mysle czy bedzie mnie bolał brzuch i czy pojde do toalety z biegunka, wstaje i musze leciec na kibelek bo z gory zalozylam, ze tak będzie. Akurat staram sie myśleć racjonalnie, bo dostalam opierdziel od męża, że znów wymyslam itp itd :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi