Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mity na temat mężczyzn.

Hans

Rekomendowane odpowiedzi

A co do bycia facetem to ja nawet fajek nie palę a to jak kiedyś usłyszałem od pewnej kobiety nie jest normalne bo co to za facet co nie pali i do tego nie klnie jeszcze, dobrze że chociaż alkohol czasem pije.

Z papierosami to nie słyszałem, ale słyszałem, że niektórzy uważają, że jak facet nie pije w ogóle alkoholu to jest dziwny.

ja często w pracy byłem jedyną niepalącą osobą spośród kilkunastu, istne dziwadło ze mnie ;)

Ja w liceum byłem jedyną osobą niepijącą alkoholu w klasie i jedną z nielicznych w całej szkole. Niepalących było więcej. Teraz na studiach spośród ludzi w mojej grupie jeśli się dobrze orientuję, to też jestem jedyny niepijący w ogóle alkoholu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mark123, chyba w sumie lepiej nie pić nic niż być alkoholikiem choć w polskiej kulturze totalna abstynencja nie jest mile widziana.

a odnośnie męskich mitów to zwłaszcza starsze pokolenie uważa że facet powinien umieć wszystko zrobić, naprawić wszelkie sprzęty , umieć wybudować dom tak przynajmniej jest w mojej rodzinie od strony matki gdzie tylko ja jestem inny i tego nie potrafię. No ale jak się dobrze zarabia to można wynająć do tego ludzi gorzej jak się nie ma tego i tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w polskiej kulturze totalna abstynencja nie jest mile widziana.

Ja akurat mam całkiem inne poglądy niż "polska kultura".

a odnośnie męskich mitów to zwłaszcza starsze pokolenie uważa że facet powinien umieć wszystko zrobić, naprawić wszelkie sprzęty , umieć wybudować dom tak przynajmniej jest w mojej rodzinie od strony matki gdzie tylko ja jestem inny i tego nie potrafię.

U mnie tylko ze strony matki jeden z jej braci bardzo wielu rzeczy nie umiał zrobić, ale i tak umiał raczej więcej ode mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój osobisty mężczyzna pije bardzo rzadko, a wykonuje zawód, który stereotypowo jest kojarzony z chlaniem. No i naprawdę nie można powiedzieć, że mój facet jest zniewieściały, wręcz przeciwnie. Więc picie ma wg mnie niewiele wspólnego z byciem prawdziwym mężczyzną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli równouprawnienie ma wyglądać tak jak na video powyżej, jestem całym sercem i ciałem za.

Mam takie poglądy,że gdyby jakaś kobieta została w przyszłości moim szefem w pracy, to nie miałbym nic przeciw temu .

-- 22 kwi 2013, 10:43 --

ja często w pracy byłem jedyną niepalącą osobą spośród kilkunastu, istne dziwadło ze mnie ;)

Ja też nie palę i nie lubię dymu tytoniowego :evil:

-- 22 kwi 2013, 10:45 --

jaranie szlugów i przeklinanie - nie próbowałem w ten sposób interpretować siebie jako prawdziwego faceta :lol:

Jak już wiecie nie palę , a przeklinanie , to w skrajnych przypadkach .

-- 22 kwi 2013, 10:47 --

mark123, abstynencja alkoholowa to już w ogóle jest podejrzana u faceta bo albo zniewieściały albo niepijący alkoholik, mi na szczęście to nie grozi.

Nie piję nawet piwa , mogę bawić się całą noc przy herbacie , lub oranżadzie .Z Magdą siedziałem w barze , przy soku jabłkowym , herbacie i coca-coli .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, no właśnie...to dlaczego niektórym mężczyznom zajmuje to tyle czasu? :mrgreen: Poznałam już niejednego takiego misia, na którego czekałam pod drzwiami dobre 10 minut przy zwykłym wyjściu do marketu :lol:
to pewnie jacyś pedanci ja jestem z tych szybko i byle jak. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi