Skocz do zawartości
Nerwica.com

CHAD- Choroba Afektywna Dwubiegunowa cz.III

Amon_Rah

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Noire Panthere napisał(a):

Zaburzenia konwersyjne. Znaczy się u mnie to włączyli jak leżałam na oddziale terapeutycznym po konsultacji neurologicznej i to w sumie był chyba wspólny pomysł neurologa i psychiatry z oddziału, bo pamiętam, że najpierw mi włączył psychiatra pregabalinę, którą pobrałam dosłownie kilka dni (max tydzień) i nagle po konsultacji neurologicznej zmieniono na lamotryginę a pregabalinę wyrzucono.
Ja tam lamo lubiłam, bo jak już pisałam wcześniej, ona była totalnie nieszkodliwa. Jedyny minus, że bardzo długo wchodziłam na dawkę docelową, bo trwało to dobre 2 miesiące przez to, że z nią trzeba powoli, bo przy zbyt szybkim wejściu może się skończyć wysypką. 

Ciekawe, że ci tak zmienili i co miał neurolog do pregi. No ale pacjent każdy inny i każde inne ma objawy nawet mimo jednej diagnozy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ciekawe, że ci tak zmienili i co miał neurolog do pregi. No ale pacjent każdy inny i każde inne ma objawy nawet mimo jednej diagnozy 

Mi wtedy robili diagnostykę neurologiczną też: EEG i video-EEG na pewno, bo ja tych konsultacji neurologicznych miałam kilka leżąc tam na oddziale, ale dopiero po ostatniej, niby na sugestię neurologa zmieniono na lamotryginę, bo wniosek był taki, że zmiany w EEG mam, ale skłaniają się ku temu, że przy takich zmianach musiałabym mieć typowe napady grand-mal, żeby rozpoznać padaczkę, a jednak nie miałam typowych grand-mal. Także stawiam, że to było też działanie mające na celu wyeliminować zmiany z EEG, co rzeczywiście się stało, bo jak 2 czy 3 lata później psychiatra kazał powtórzyć EEG to już zmian nie było.
Zresztą przez te zmiany w EEG miałam refundację na lamo.

Edytowane przez Noire Panthere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi