Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zrzucamy zbędne kilogramy. Dieta dzień po dniu.

Michuj

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Kama_9393 napisał(a):

Też bym słodyczy nie trzymała ale moja rodzinka już tak:) Niestety.

To jest plus mieszkania samemu ;) 

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Ой, пропадет он говорил, твоя буйна голова.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fitatu mi mówi, że dojechałam zaledwie do 1060kcal. A ja się zastanawiam- jak można jeść więcej? To przecież i tak dużo, jeśli chodzi o ilość jedzenia.

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrożnie z orzechami, też je uwielbiam, ale ograniczam ze względu na ich kaloryczność ;)

Śniadanie: dwie kanapki, kawa z mlekiem i cukrem ~500 kcal

Obiad: jakiś gulasz w postaci zmielonych warzyw pieczonych ze śmietanką, do tego ziemniaki, mięso z indyka, dużo oliwy, ciężko oszacować kalorie, bo nie ja gotowałam, ale z ~1000 kcal może być, miałam dużą porcję, najadłam się

Między posiłkami: sok mandarynkowy ~75 kcal

Poszłam wieczorem na pilates i spaliłam ze 100 kcal, które zaraz nadrobiłam dwoma kawałkami suszonego jackfruita :D

Teraz herbata i nic już więcej. Powinnam zrobić pomiary ciała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, czarna rzodkiew napisał(a):

dwoma kawałkami suszonego jackfruita :D

O. A jak to smakuje?

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 godzin temu, shadow_no napisał(a):

Ojjj ale ja tylko poddałem temat do dyskusji :D Proszę odwołać kartkę podobno kto pyta nie błądzi :D Co najwyżej można zbłądzić gdy się chodzi na spacery

możesz mieć troche racji w tym co napisales bo spalanie tłuszczu to jak puls masz w zakresie 60% tętna maksymalnego jak ktos bardzo gruby to przy spacerze moze miec takie wartosci i spala tłuszcz w dodatku nie jest w stanie biegac dlugo a najpierw spala sie glikol wiec jak ktos biega 10min to nie ma sensu bo nic tluszczu nie spali a jak ktos biega powyzej 65% tętna maksymalnego to nie spala tłuszczu tylko m.in miesnie dlatego komuś całkiem słusznie moze sie wydawac ze spacerujac chudnie. 

ale prawda jest tez to co napisal ktos wyzej chodzenie to by mialo sens jakby sie z 15km chodzilo codziennie bo te kalorie strasznie wolno leca i wiele osob idzie takim tempem ze ma tetno niewiele wyzsze niz jak oglada dreszczowiec wiec to bez sensu. u grubych sie moze sprawdzic.

kluczem we wszelkim odchudzaniu jest to zeby byl deficyt kalorii i tetno podczas wysilku jak jest za wysokie to wytrzymalosc rosnie a tluszcz bedzie wolno sie spalal tak samo jak to bedzie krotka aktywnosc jak za niskie to lepiej serial sobie puscic niz chodzic bez sensu :D 

jak ktos jest zainteresowany to niech sobei wygoogluje "zakresy tetna a spalanie tluszczu" kupi opaske ktore mozna miec juz za 20zl i sprawdzi tetno tylko do wyznaczania tetna max lepiej tych wzorow nie stosowac tylko sie poswiecic i zobaczyc jakie sie ma czyli intensywny wysilek i pomiar i do pomiaru troche dodac bo zwykle ludzie sie wczesniej poddaja niz powinni. 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@libed dzięki za doprecyzowanie. Może mi się pomyliło że to seniorzy powinni chodzić a nie odchudzający się

A dzisiaj w radio mówili że super sprawą jest skakanka. I że są nauczyciele skakania na skakance xd i zajęcia normalnie gdzieś w grupach. 10 min skakania na skakance to równowartość 30 minut biegu.

Do przemyślenia

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi