Skocz do zawartości
Nerwica.com

"JĘCZARNIA"-czyli muszę się komuś wyżalić!

magdasz

Rekomendowane odpowiedzi

@Introwertyk27 jak ja lubię ludzi o takich nerdowych zainteresowaniach. 🙂 Sama pracuję w IT, a konkretnie w gamedevie, też lubię anime, komiksy, fantastykę i konwenty, chociaż jestem wybredna, nie czytam ani nie oglądam wszystkiego jak leci (Naruto czy Attack on Titan już dawno mi się znudził). Gdyby nie to, że mam męża i jestem od Ciebie starsza o 11 lat, chętnie bym się zaprzyjaźniła. Chociaż w sumie taka przyjaźń dla samego pogadania to z mojej strony może być. W sumie to nawet szukamy z mężem przyjaciół, zwłaszcza w gronie nerdów. Paczka, którą mieliśmy, rozpadła się, no i teraz nie mamy żadnych znajomych właściwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem sfrustrowany pandemią i tym, że Polacy to jednak podły naród konfidentów, donosicieli i nikczemników. Byle pokazać władzę, poniżyć i zdeptać drugiego. Maseczka stała się narzędziem władzy w rękach zwykłego Kowalskiego, który teraz może żądać od drugiego 'posłuszeństwa nakazując mu założyć maskę albo dając to do zrozumienia swoim wzrokiem. Ludzie ulegli masowej psychozie napędzanej przez główne media.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@z o.o. Dziękuję za odpowiedź. Dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś kogoś, jaki ma status cywilny. Kto ile ma lat. Jeżeli osoby dogadują się ze sobą, nadają na tych samym falach to nie ma to znaczenia. Ale jak to się mówi ile jest ludzi tyle jest zdań na ten temat :P Z mojego punktu widzenia rozpad paczki znajomych w wieku dorosłych to z jednej strony własne życie, z innej poświęcenie się pracy, samorealizacji, a z trzeciej innej strony odległości. Znajdą się tacy co wystarczy im znajomość internetowa, a innym po prostu ze względu na styl życia nie mają na to czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 25.01.2021 o 20:07, Red Warrior 22 napisał:

No bo kam prawo sie żalić. Co sie bede żalił.. na Boga? Tego złego to tak. Ale najbardziej to na ludzi. Warto na to zwrócić uwage. A jak cos nie pasi to tam masz biblie i naucz sie wybaczac 77 Rrazy, a nie mi tu pieprzysz.

Ktoś tutaj wkurrzony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 godziny temu, zabijaka napisał:

Jestem sfrustrowany pandemią i tym, że Polacy to jednak podły naród konfidentów, donosicieli i nikczemników. Byle pokazać władzę, poniżyć i zdeptać drugiego. Maseczka stała się narzędziem władzy w rękach zwykłego Kowalskiego, który teraz może żądać od drugiego 'posłuszeństwa nakazując mu założyć maskę albo dając to do zrozumienia swoim wzrokiem. Ludzie ulegli masowej psychozie napędzanej przez główne media.

O tak jak ja to dobrze rozumiem, jak widzę ten wzrok innych jak nie mam maski albo jak mi karzą założyć bo ,,tak trzeba'' albo ,,bo wszyscy nosimy'' to daj spokój. Aż strach pomyśleć że ta błazenada trwa prawie rok i jeszcze im się nie znudziła. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

38 minut temu, Dzitek napisał:

O tak jak ja to dobrze rozumiem, jak widzę ten wzrok innych jak nie mam maski albo jak mi karzą założyć bo ,,tak trzeba'' albo ,,bo wszyscy nosimy'' to daj spokój. Aż strach pomyśleć że ta błazenada trwa prawie rok i jeszcze im się nie znudziła. 

Nie znudziła, bo mali i zakompleksieni znaleźli sposób na dowartościowanie się przez wytykanie innym. Jest społeczne przyzwolenie na poniżanie i dyskryminowanie 'odmieńców'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przede mną najtrudniejszy semestr na całych studiach, który jest studenckim "odsiewem" 🙂bardzo nie ufam swojemu samopoczuciu na ten moment i cały dzień zastanawiam się, jak bardzo będzie mi płatał figle przez najbliższe pare miesięcy- jak na razie płata codziennie, kompletna huśtawa i zwątpienie naprzemienne z poczuciem że "damy radę". Brak pewnego gruntu pod nogami doprowadza do szewskiej pasji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, z o.o. napisał:

@Illi może jest chory, że tak piszczy?

niee... ma problem z wyciszeniem się plus suki mają cieczkę. jeśli chodzi o problemy zdrowotne to jest przebadany lepiej niż nie jeden człowiek 🙂 po prostu cały czas najchętniej siedziałby teraz na dworze i lizał trawę.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czuję się wyczerpana...

Chciałabym Wam tyle napisać o swoich lękach, o tym co powoduje, że popadam w obsesję, o wszystkim czego się boję ale tak mi wstyd, że mój umysł biegnie w taką stronę a ja już nie mam siły go zatrzymywać. Coraz częściej unikam mojego partnera aby nie skażać go swoimi toksycznymi lękami. Wkręcam sobie różne rzeczy za co mam ochotę go karać ale na szczęście wiem, że to nie jest normalne, więc gdy takie coś we mnie narasta - znikam. Wyłączam telefon, Facebooka. Nie chcę go niszczyć. Z drugiej strony jednak obawiam się, że jestem nie osobą, którą kocha faktycznie a kobietą, która spełnia jego fantazje i to mu się podoba... To najpewniej też sobie wkręcam bo zauważam wiele sygnałów, które wskazują, że żywi do mnie wyższe uczucia na przykład ostatnio leżąc głową na moich kolanach łzy mu poleciały bo powiedział, że się wzruszył...

Oboje mamy problemy, on na dodatek ma za sobą, na szczęście nieudaną, próbę samobójczą.

Jest kilka rzeczy, które zrobił przed poznaniem mnie i które mnie dobijają choć nie są czymś strasznym a ja czuję się z ich świadomością bardzo źle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Illi napisał:

niee... ma problem z wyciszeniem się plus suki mają cieczkę. jeśli chodzi o problemy zdrowotne to jest przebadany lepiej niż nie jeden człowiek 🙂 po prostu cały czas najchętniej siedziałby teraz na dworze i lizał trawę.... 

ja tam nie wiem, ja mam koty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi