Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mój dzisiejszy dzień

daablenart

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

wyciskarke do sokow

Jaką wyciskarkę? Wolnoobrotową? Miałem kiedyś Omegę ale przestałem używać i sprzedałem. A teraz znowu zastanawiam się, czy nie kupić 🤦‍♂️

30 minut temu, cynthia napisał(a):

Cały dzień walczyłam z napadami lękowymi, zawrotami głowy, niepokojem i pobudzeniem ruchowym.

Jeśli dobrze pamiętam to aktualnie zmieniasz dawki/zmieniasz leki.

Ogranicz sobie w najbliższych dniach rzeczy typu papierosy, kawa, alkohol w tym czasie. Czasami nawet jedna filiżanka kawy może wywołać taki efekt, który długo się później utrzymuje jak trochę tam się pozmieniało dawkowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

43 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Jaką wyciskarkę? Wolnoobrotową? Miałem kiedyś Omegę ale przestałem używać i sprzedałem. A teraz znowu zastanawiam się, czy nie kupić 🤦‍♂️

Jeśli dobrze pamiętam to aktualnie zmieniasz dawki/zmieniasz leki.

Ogranicz sobie w najbliższych dniach rzeczy typu papierosy, kawa, alkohol w tym czasie. Czasami nawet jedna filiżanka kawy może wywołać taki efekt, który długo się później utrzymuje jak trochę tam się pozmieniało dawkowanie

A nawet nie wiem jaką i czym to się różni. Kupiłam, bo lubię sok marchewkowy i będę sobie wyciskać. Przynajmniej taki jest zamysł. Niestety często tak jest ze sprzętami kuchennymi, że człowiek potem ich nie używa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

A nawet nie wiem jaką i czym to się różni.

Głównie tym, że są wyciskarki wolnoobrotowe, które "nie palą" owoców od tarcia bo sobie powolutku gniotą i masz zdrowszy soczek. A są też wyciskarki bardziej przypominające sokowirówki, które bardziej trą owoce i masz mniej zdrowszy soczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi