Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co Wam dziś sprawiło radość?

Konrad!

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, Raccoon napisał(a):

Gratulacje! Ja chciałbym od września zacząć gdzieś pracę.

Dzięki, ja póki co szukałem pracy poniżej swoich możliwości i wyksztalcenia, generalnie prostej pracy, która nie będzie mnie stresować. Wolę wykonywać czynności manualne w fabryce niż się psychicznie użerać w pracy korpo-urzędniczej. Jeżeli ogarnę się w takiej pracy to będę szukał czegoś poważniejszego. A Tobie życzę powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, AVRL napisał(a):

Dzięki, ja póki co szukałem pracy poniżej swoich możliwości i wyksztalcenia, generalnie prostej pracy, która nie będzie mnie stresować. Wolę wykonywać czynności manualne w fabryce niż się psychicznie użerać w pracy korpo-urzędniczej. Jeżeli ogarnę się w takiej pracy to będę szukał czegoś poważniejszego. A Tobie życzę powodzenia.

No właśnie ja się boję odpowiedzialnej pracy w obawie przed tym, że znowu zacznę zawalać swoje obowiązki przez depresyjne stany. Ale chyba teraz jest już na tyle ok, że mogę spróbować od nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Raccoon napisał(a):

No właśnie ja się boję odpowiedzialnej pracy w obawie przed tym, że znowu zacznę zawalać swoje obowiązki przez depresyjne stany. Ale chyba teraz jest już na tyle ok, że mogę spróbować od nowa.

Dla mnie samo szukanie pracy na początku było koszmarem, takie przedstawianie się, sprzedawanie się, ale opanowałem to i w końcu coś ruszyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, AVRL napisał(a):

Dla mnie samo szukanie pracy na początku było koszmarem, takie przedstawianie się, sprzedawanie się, ale opanowałem to i w końcu coś ruszyło.

No ja mam przepracowane 10 lat... Fobii społecznej nie mam, nie boję się rozmów kwalifikacyjnych czy pracy z ludźmi, boję się tylko tego że zawalę pracę przez depresję jak ostatnio.

Edytowane przez Raccoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Raccoon napisał(a):

No ja mam przepracowane 10 lat... Fobii społecznej nie mam, nie boję się rozmów kwalifikacyjnych czy pracy z ludźmi, boję się tylko tego że zawalę pracę przez depresję jak ostatnio.

Ja od zawsze miałem fobię przed pracą, ale nie przed robieniem czegoś a bardziej przed sytuacjami społecznymi w pracy. Ogólnie zawsze miałem niskie poczucie wartości i poczucie odmienności. I takie wrażenie, że cokolwiek robię to jest złe, niedobre, bez sensu, nikt na tym nie korzysta itp. Pewnie dużo ma tu do powiedzenia fakt, że w szkole przeżyłem bullying, byłem kozłem ofiarnym i teraz do teraz ogólnie mi to nie przeszło. Ale może już wcześniej było ze mną coś nie tak, skoro byłem ofiarą. W każdym razie nie obwiniam siebie bo ja świadomie nic nikomu złego nie robiłem ani nie robię. Gorzej z samym sobą. 

Edytowane przez AVRL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi