Skocz do zawartości
Nerwica.com

Filmy i seriale

Magnolia

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio oglądam sporo starych filmów. "Tramwaj Zwany Pożądaniem" i "Przeminęło z Wiatrem" zrobiły na mnie ogromne wrażenie, zupełnie ponadczasowe kino. "Na wschód od Edenu" trochę mnie zawiodło w porównaniu z książką, a "Buntownik bez Powodu" poza wspaniałą obsadą niczym nie zachwycił, chyba nie przetrwał próby czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądał ktoś C.R.A.Z.Y ?

Piękne, kanadyjskie kino. Historia piękna, wzruszająca. Pokazuje, wspaniałą miłość rodziców do swoich dzieci, ale również to, że ta miłość jest czasem bardzo trudna i wymaga czasu, a czasem i cierpienia. Genialny soundtrack ( Pink Floyd, Dawid Bowie, The Rolling Stones i wiele innych). Kolejny film, który wart jest wielokrotnego obejrzenia, choćby tylko, ze względu na muzykę. Myślę, że to dobra opcja na dziś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zebrec, też go bardzo lubię, to tylko przedsmak filmu :)

-- 09 paź 2014, 16:27 --

Chyba najlepszy film jaki oglądałem (historia na faktach) http://www.filmweb.pl/Wszystko.Za.Zycie

A muzyka w tym filmie.... cudo

Oglądałam ten film kilka lat temu i również zrobił na mnie duże wrażenie. Bardzo lubię filmy " drogi ", a ten jak najbardziej się do nich zalicza.

-- 09 paź 2014, 16:35 --

Taksówkarz - po ocenach na filmwebie i fakcie, że główną rolę gra Robert de Niro, a reżyserował Martin Scorsese, nastawiałam się na świetny film. Niestety zawiodłam się - jest słaby i po prostu nudny, a zachwalony moim zdaniem wyłącznie z powodu tych dwóch panów (i być może młodej Jodie Foster).

Myślę, że to rzecz gustu. Widocznie nie poczułaś klimatu, który jest niesamowity, bardziej "dusznego" nie widziałem w żadnym filmie!

Fantastycznie slowo "duszny" oddaje klimat tegoż filmu.

Gratuluję :D

Zachęciliście mnie tym "dusznym" klimatem i właśnie zabieram się do odnalezienia tego filmu:)

-- 09 paź 2014, 22:35 --

Jestem właśnie po obejrzeniu " Taksówkarza". Film bardzo mi się podobał. Faktycznie dało się wyczuć tą duszną atmosferę, można było wręcz poczuć ten brud i syf spowijający ulice miasta. Z pewnością jest to też zasługa tego, że sceny odbywały się przeważnie w nocy. Myślałam co prawda, że wątek znajomości taksówkarza i pracownicy biura wyborczego będzie bardziej rozwinięty, a jednak film poszedł zupełnie w innym kierunku, ale wcale nie mówię, że złym. A mimo to, końcówka wskazywała na to, że jednak ta znajomość nie została zakończona. Fajnie, że główny bohater jednak przeżył tą krwawą jatkę, bo postawiłam na nim krzyżyk w pewnym momencie. Generalnie film bardzo dobry :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj objerzałem "Klimaty" Celyana. Niestety wynudziłem się strasznie, zbyt ambitny repertuar sobie serwuję. Niby chodziło o problemy w związku, ale dla mnie kino to też dialogi, a tego w tym filmie było jak na lekarstwo. Chciałem napisać coś mądrego i ciekawego, ale wyszło jak zwykle, cienizna. :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więzień Labiryntu całkiem niezły w porównaniu do tego fantasy/sci-fi gówna, które ostatnio się przelewało jak np. Gra Endera, chociaż nie widziałem jeszcze np. Edge of Tomorrow i w sumie wielu innych z gatunku, dałbym mu takiego solidne 6/10. Ale książki raczej nie przeczytam, pomysł mnie nie wciągnął, wciąż zbyt młodzieżowo i generalnie to coraz bzdurniejsze są te wizje przyszłości w książkach/filmach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może i ja wtrącę swoje 5 groszy :) Oglądałam " Miasteczko..." wiele lat temu i wówczas nie mogłam go zrozumieć, pojąć, jeden z najdziwniejszych rzeczy jakie widziałam. Totalna psychodelia jak dla mnie. Nie wiem czemu, ale najbardziej utkwiła mi w pamięci " kobieta z pieńkiem". Po kiego grzyba ona wszędzie się z tym pieńkiem tułała - tylko sam Lynch może to wiedzieć :P

Ale może po latach zupełnie inaczej bym ten serial odebrała. Nową wersję chętnie zobaczę:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi