Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Lunatic

No to ja tak wlasnie czekam na esci...jak na pierwszy lek.

Bo nie powiem,lęki sue schowaly,panika nie występuje.

..ale....ja w trakcie brania esci zwalam sobie sprawę,ze nie o zniwelowanie lęków mi chodzili,bo z tym dawalam sobie rade.Chcialam czuc sie lepiej,w sensie,bez samoboczucia nerwicowego....nie wiem jak mam to wytlumaczyc.Na seroxacie tak mialam,ze parlam do przodu,wiedzialam czego chce.A na esci czuje sie tak,jakbym sie cofnela di tylu,sana nie wiem czego chce....

Ja nie brałam nic wczesniej a na elicei jestem 1.5 mies i chce mi sie gdzies wyjść z kimś spotkać pogadać, zaczynam planować...przeszkadza mi tyljo to przygnębienie bez powodu

-- 05 mar 2014, 21:17 --

Ellora

To musisz omówić ze swoim czarodziejem:)

A jeśli mogę zapytać,ile masz lat?

27 lat...ylko wszystko było super, do momentu gdy koleżanka ni poszła na chorobowe i przejęłam jej obowiązki już miesiąc.....nogi bolą zmęczone a ręce do samej ziemi...

-- 05 mar 2014, 21:23 --

Witaj Ellora

No właśnie objawy,które opisałaś miałam dzisiaj ja tak do południa pózniej ustąpiły

Taki dzień?tylko że ja od pazdziernika/listopada zle się czułam zganiając na ciśnienie, pogodę, niekorzystny biometr itp...a tu kur?wróciła...i juz mi się zaświeciła żaróweczka że coś może być nie halo...w pracy namawiaja mnie na kolejne studia bo niby ma sie cos od wrzesnia zmienic a ja nie wiem czy dam rade, bo chęci są...boję się że zmę na siebie za dużo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pier...dziu jakaś podenerwowana jestem...ooo dawno niemiałam takiego uczucia...posrany dzień :? :?

-- 05 mar 2014, 22:05 --

Ciągle masz takie uczucie?mnie coś telepie w środku:-( :-(

-- 05 mar 2014, 22:13 --

...napisałaś że jak sie zdenerwesz...i może w ten sposób organizm reaguje, u innego to będzie ból glowy, zawroty itp...pewnie to minie jak reszta objawów, a przyjdą nowe...a kiedynasąpi ten błogi stan rewelacyjnegosamopoczuci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierwszego dnia miałam może ze 2 godziny senności, koło 15. Ale nie wiem czy to na skutek leku, czy może dlatego, że od 2 godzin facet w biurze przynudzał opowiadając o ręcznikach, wyciągając z pudła coraz nowe wzory i kolory, i opowiadając o "zawartości cukru w cukrze" każdego z nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

Moje samopoczucie dzisiaj jest do dupy, w srodku jakis niepokój, zero motywacji zaraz zacznie mnie głowa bolec bo za długo spałam 11h i dzień do dupy, cholera kiedy to się ustabilizuje, a było tak dobrze, przecież esci biorę już 6 ty miesiąc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neurogeneza i neuroplastyczność są wciąż zbyt słabo poznanymi zjawiskami, żeby stawiać sprawę w ten sposób. Grup leków przeciwdepresyjnych i lpd jest sporo, nie wszystkie posiadają takie właściwości. Ale niektóre faktycznie mogą wykazywać takie działanie(np. tianeptyna).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja znowu wyrwałem się wczoraj z domu. Pojechałem na basen, sauna i o dziwo poczułem się po tym o wiele lepiej. I w ogóle z każdym dniem brania sie poprawiało. A po dzisiejszej dawce znowu ten beznadziejny stan. Zastanawiam się czy sauna mogła mieć na to jakiś wpływ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

despero00, wysoka dawka, ale skoro nie masz skutków ubocznych tzn. że należysz do tej grupy osób które ich nie odczuwają nawet po takiej wysokiej dawce. Na razie będą dni gorsze i lepsze, dopiero po dłuższym czasie możesz stwierdzić czy lek faktycznie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. skutki uboczne mam i miałem od początku jednak wtorek i środa były już o wiele łagodniejsze i myślałem, że organizm się powoli przyzwyczaja do leku, ale jak się okazuje nie. Myślałem o saunie bo nieźle sie tam wypociłem i po tym czułem się dużo lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cżesc. Pisze na szybko, bo w pracy taki zapier...ze dopiero jem śniadanie. Chyba cukier mi spadł, bo aż ręce mi sie trzeslo. Rano po staremu natłok natretnych myśli, poczucie beznadziei, chociaż uśmiecham sie do siebie w lustrze. W pracy pomimo zapieprzu zawsze mam czas na rozmyslania o swoich natrectwach i skanowania siebie :D potem odezwę sie. A jak u Was, luki ??? Gdzie Ty?? Smutna siostro, xyz, lepiej Ci ?eliora, buziak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

despero00, napisałam ci na priv

Tojaaa, u mnie ostatnio całkiem nieźle ;) to rozchwytywaną kobietką jesteś w tej pracy ;) jak na śniadanie to trochę za późno, ale rozumiem, że czasem niestety i tak bywa.. buziaki i trzymaj się ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi