Skocz do zawartości
Nerwica.com

AMISULPRYD (Amipryd, Amisan, ApoSuprid, Solian, Symamis)

Moniunia27

Czy amisulpryd pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

59 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy amisulpryd pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      49
    • Nie
      10
    • Zaszkodził
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Połączenie tych leków pozostało bez zmian. Clopixol w mniejszej dawce, jako lek uspokajajacy, a nie przeciwpsychotyczny. Solian do 1000mg. Duża dawka.

Usłyszałam wczoraj od lekarki, że jestem w manii... Zszokowało mnie to. Sama po sobie tego nie zauważyłam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 13.05.2025 o 17:06, MiśMały napisał(a):

To jesteś silna i potężna, bo mnie już 50mg tego badziewia skutecznie uziemiało w łóżku. 

Badziewia? To najlepszy lek jaki brałam do tej pory. Latuda to było dno w porównaniu do solianu.

50mg? Nie wiem co Ci było, skoro taka daweczka Cię niszczyla.

Mi skutecznie zbiła manię.

Edytowane przez Verinia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie Solian w takiej dawce 50mg, skutecznie tłumił emocje i powodował znieczulicę. Powodował też niemoc psychofizyczną. Im większa dawka, tym silniejszy był efekt. Miało to pewne plusy, gdyby nie to, że niemoc była taka, że przestawałem wstawać z łóżka. Podobny efekt miał też sulpiryd, ale tiapryd mi np. nie szkodził.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, MiśMały napisał(a):

Mnie Solian w takiej dawce 50mg, skutecznie tłumił emocje i powodował znieczulicę. Powodował też niemoc psychofizyczną. Im większa dawka, tym silniejszy był efekt. Miało to pewne plusy, gdyby nie to, że niemoc była taka, że przestawałem wstawać z łóżka. Podobny efekt miał też sulpiryd, ale tiapryd mi np. nie szkodził.

To mi tak robiła latuda 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszystkie u każdego będą tak robić. Amisulpryd i sulpiryd, to dla mnie leki niszczyciele, ale haloperidol czy risperidon mi tego nie robił. Paskudny był też arypiprazol, ale jego następca brekspiprazol mi w ogóle nie szkodzi.

Edytowane przez MiśMały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi