Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pytanie do Admina/Moderacji

Astro

Rekomendowane odpowiedzi

No tak jak napisał @Jurecki niekoniecznie by się to sprawdziło na nerwica.com, bo załóżmy ktoś opisuje, że ma jakiś problem. Dajesz łapkę w górę - to cieszysz się, że mu źle? A w dół to co, jego problem ci nie leży? Napisał nie taki post? Trudno byłoby w wielu przypadkach określić taką "reputację", może czasem w przypadku odpowiedzi jedynie, a i to nie zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, mienta napisał(a):

Cześć. Mam pomysł na nowy konkurs na Najbardziej Pomocnego Użytkownika. Najpierw można zgłaszać nicki (siebie nie można), a potem głosowanie. Nie wiem, może to zły pomysł, ale tak mi wpadło do głowy.

Przedyskutujemy to w pokoju ekipy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja /cenzura/ę, czy ktoś nie może zablokować tego spamu? Codziennie co wchodzę na forum to wysyp spamu który wisi nawet i tydzień w niektórych działach.

Wystarczyło by zrobić moderację na pierwsze 3 posty dla nowych użytkowników i problem byłby rozwiązany. No ale to musiałby ktoś pomyśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, acherontia styx napisał(a):

Ja /cenzura/ę, czy ktoś nie może zablokować tego spamu? Codziennie co wchodzę na forum to wysyp spamu który wisi nawet i tydzień w niektórych działach.

Wystarczyło by zrobić moderację na pierwsze 3 posty dla nowych użytkowników i problem byłby rozwiązany. No ale to musiałby ktoś pomyśleć.

jako administrator na pewno widziałaś, że nie ma takiej opcji, żeby ustawić dla nowych użytkowników zatwierdzanie postów. Ale nie, prawda, nikt Ci tak nie zaufał, żeby dać admina.

Staramy się usuwać spam na bieżąco, ale przy obecnym dużym ruchu i tym, że jesteśmy obecnie jedynym forum na ABC zdrowie (jakby ktoś nie zauważył to tak się stało, uchroniliśmy się cudem), nie zawsze udaje się zrobić to natychmiast, ale na pewno spam nie wisi przez tydzień! A jeśli tak się dzieje, to czemu tego nie zgłaszasz? Prosiłem przecież o to, naprawdę bardzo nam to pomaga, jeśli coś przegapimy. Nie jestem na Forum 24/7, bo pracuję i mam rodzinę, jak i każdy z moderatorów.

Proszę Wszystkich Forumowiczów o zrozumienie, że problem spamu nie jest łatwy do rozwiązania i wymaga zaangażowania nie tylko administracji, ale też użytkowników. Wspólnie możemy to ogarnąć!

32 minuty temu, Verinia napisał(a):

Będzie tu jakiś czat, albo jakiś discord?

Cofnij się w tym temacie o kilka postów wcześniej, będziesz mieć odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, acherontia styx napisał(a):

@Dryagan swoje przytyki sobie daruj bo one mnie tylko bawią.Także próbuj dalej szczęścia, może kiedyś ci się uda. W co wątpię 😆

Pozwolę się wtrącić. Nie na miejscu z twojej strony były przytyki w stronę administracji. Staramy się z całych sił dbać o forum i użytkowników. Sami zastajemy non stop spam i musimy go kasować i naprawdę na rękę byłaby nam taką funkcja ale nie ma. 

Z jednej strony jest to denerwujące dla nas  ale też z drugiej oznacza, że udaje się nam przetrwać jako forum co nie jest łatwe w dzisiejszych czasach.

Powtórzę..ktoś widzi spam to proszę zgłaszać bo pierwsze co robimy to analizujemy zgłoszenia. Tak naprawdę wszyscy jesteśmy w jakiś sposób moderatorami i dbamy o to miejsce 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 godziny temu, bei napisał(a):

Dlaczego przy cytowanieu, cytowana jest tylko wypowiedź użytkownika, który napisał cytowany post, a nie wyświetla się cytat, do którego ten użytkownik sie odnosił? 

Jeśli dobrze rozumiem,

ja jako że korzystam przeważnie z komputera, to po prostu zaznaczam tekst (cały bądź fragment) który mnie interesuje, a po niecałej sekundzie pojawia mi się opcja „Cytuj zaznaczenie”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego przy cytowanieu, cytowana jest tylko wypowiedź użytkownika, który napisał cytowany post, a nie wyświetla się cytat, do którego ten użytkownik sie odnosił? 

Od zawsze tak raczej jest i chyba nie jest to żaden problem.

21 minut temu, Relfi napisał(a):

Jeśli dobrze rozumiem,

ja jako że korzystam przeważnie z komputera, to po prostu zaznaczam tekst (cały bądź fragment) który mnie interesuje, a po niecałej sekundzie pojawia mi się opcja „Cytuj zaznaczenie”

Jest opcja cytowania i cytowania wielokrotnego.

W dniu 9.12.2024 o 07:21, mienta napisał(a):

Cześć. Mam pomysł na nowy konkurs na Najbardziej Pomocnego Użytkownika. Najpierw można zgłaszać nicki (siebie nie można), a potem głosowanie. Nie wiem, może to zły pomysł, ale tak mi wpadło do głowy.

Pomysł rozpatrzony pozytywnie. Pytanie kiedy go wdrożymy. Wydaje mi się, że po świętach lub po nowym roku byłoby ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Od zawsze tak raczej jest i chyba nie jest to żaden problem.

Jeśli twoja odpowiedz, byłaby na innej stronie to przy cytowaniu przez przycisk "cytuj" nie wiadomo byłoby do czego się odnosisz, o czym w ogóle była rozmowa.

32 minuty temu, Relfi napisał(a):

Jeśli dobrze rozumiem,

Dzięki, o to mi chodziło. Na telefonie  też działa, tylko jest to utrudnione.

13 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Jest opcja cytowania i cytowania wielokrotnego.

Czym jest cytowanie wielokrotne, czy chodzi o ten sposób  z "cytuj zaznaczone"? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, bei napisał(a):

Jeśli twoja odpowiedz, byłaby na innej stronie to przy cytowaniu przez przycisk "cytuj" nie wiadomo byłoby do czego się odnosisz, o czym w ogóle była rozmowa.

Nie do końca. Zauważ, że w cytowanej wypowiedzi na szarym polu w prawym górnym rogu jest strzałka tzn odnośnik który po naciśnięciu przekierowuje cię do pierwotnej wypowiedzi. 

3 godziny temu, bei napisał(a):

Czym jest cytowanie wielokrotne, czy chodzi o ten sposób  z "cytuj zaznaczone"? 

Naciskając plusa z góry czytając wypowiedzi na stronie decydujesz na czyje posty odpowiadasz za z jednym zamachem. Nie wiem czy dobrze tłumaczę. Lepiej wypróbować i się przekonać 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, Maat napisał(a):

Spam jest znowu.

Dziękuję. Każdy post w prawym górnym rogu ma opcję "zgłoś". Zgłoszony post z info świeci się nam w powiadomieniach więc wchodząc na forum (moderator czy też administrator) od razu widzi, że czemuś musi się przyjrzeć :D Zachęcam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi