Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy chadasz sam do kina/na miast/spacer/ kawiarni its.?

Patryssia Noctis

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest dla Ciebie problemem chodzić gdzieś sam/a? Np. czy wyjscie na zakupy do galerii, lub pobyty w kawiarni i innych miejscach, gdzie zwykle chodzą pary lub znajomi jest dla Ciebie krępujące? Albo nawet do klubu... ?

S Szczerze... Dla mnie to żaden problem. W sumie... Wolę Sama iść. Jest to pewnie związane z tym, że większość ludzi mnie męczy. A jak idę Sama kieruję się własnym zdaniem i mam komfort pójścia gdzie chce. Nie kierować się podpowiedzia drugiej osoby, co do przykładowego kupna czegoś. Włączam muzykę, sobie zdjęcia, siadam na ławce, palę i pije kawę. Sama ze sobą. To dla mnie randka ze sobą. Bywałam z ludźmi, którzy pol godziny mnie wkurwiali. Może na ale osoby trafialam. Jeśli byłyby to osoby, które uwielbiam z wzajemnością no to wiadomo, że chciałabym się z nimi spotykać np. na kawie i ciastku. Ale nie mam takich osób. Więc chodzę Sama. Ale nigdy nie był to dla mnie powodu do wstydu. Kiedyś tak. Ale byłam wtedy młoda i głupia. Starzeje się, więc wiem więcej. Ale widzę i tak, że sporo osób nie pójdzie nigdzie Sama., bo.... CO LUDZIE POMYŚLĄ. 

NIle mam czasu na myślenie, co inni Powiedzą. A oni zwykle o nas nic nie myślą. Życie krótkie. Szkoda czasu.

A wy jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Patryssia Noctis napisał(a):

NIle mam czasu na myślenie, co inni Powiedzą

Mnie zastanawia co innego. Dlaczego tak dużą wagę przyjmuje się co powiedzą inni?

Zawsze gadają, gadli i będą. 

Wychowano mnie w kulturze p.t. co ludzie powiedzą? Strach przed opinią to więzienie. 

Wiele lat zajęło mi uwolnienie się od tego stygmatu. 

Jak pokonasz sam siebie to już nic nie stanie Ci na drodze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry temat. 

1 godzinę temu, Patryssia Noctis napisał(a):

Starzeje się, więc wiem więcej. 

O i to jest prawda

1 godzinę temu, Patryssia Noctis napisał(a):

NIle mam czasu na myślenie, co inni Powiedzą. A oni zwykle o nas nic nie myślą. Życie krótkie. Szkoda czasu.

👏👏👏

Nie ma sensu się wstydzić tego. Właśnie wtedy można odpocząć samemu gdzieś wychodząc do kawiarni. Zakupy w galerii bardzo dużo ludzi robi sama. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstyd przed wyjściem samemu jest smutny. Tak samo rozumiem osoby którym jest smutno że nie mają z kim iść do kawiarni. Mi też bywa smutno z tego powodu. Ale też się starzeje i wiem że w życiu jest wiele spraw na które nie mamy wpływu więc trzeba zwalczać ten smutek.

32 minuty temu, shadow_no napisał(a):

I do głowy mi nie przyszło, że mogłoby się to wydawać komuś dziwne

bo mało rozmyślasz 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, shadow_no napisał(a):

W zdecydowanej większości spędzam czas sam ze sobą więc tak. Do kina, na obiad, do kawiarni itp. też chodzę często sam. I do głowy mi nie przyszło, że mogłoby się to wydawać komuś dziwne

Dla mnie to też nie jest dziwne. Również chodzę i dobrze mi z tym. Lubie pobyć sam. Lubię też pójść czy na zakupy, czy do kina sam. Chociaż dawno nie byłem ogólnie w żadnym z miejsc rozrywki, sam lub w towarzystwie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Wstyd przed wyjściem samemu jest smutny. Tak samo rozumiem osoby którym jest smutno że nie mają z kim iść do kawiarni. Mi też bywa smutno z tego powodu. Ale też się starzeje i wiem że w życiu jest wiele spraw na które nie mamy wpływu więc trzeba zwalczać ten smutek.

bo mało rozmyślasz 

Mądrze napisane 💯

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zakupy do galerii wolę chodzić sama.

Ale do kawiarni czy do kina wolę iść z mężem albo z siostrą lub koleżanka.

Ale nie mam z tym problemu żeby pójść też sama:-) 

chodze boso po ulicy

Klozapol 300mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 150mg

Afobam 1mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Dalila_ napisał(a):

bo mało rozmyślasz 

Dużo. Ale nie o tym co z mojego zachowania może się wydawać komuś dziwne. W moim świecie wychodzenie gdzieś samemu nawet nie stoi blisko czegoś co może wydawać się dziwne:P

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kinie bylam sama raz, ale ogolnie to nie chodze do kina.

W innych miejscach czesto bywam sama, zakupy w galeriach handlowych wole robic sama, bo sie dlugo zastanawiam co kupic i gdy jestem sama to moge marnowac ile chce czasu i nie ciagac nikogo ciagle po tych samych sklepach.

W kawiarniach i restauracjach tez bywam sama, bo np. gdy jade do pracy to nie zawsze mam z kim zjesc posilek, wiec sama go jem. Jesli ide wieczorem do retsauracji to z kims, bo zwykle ide w celach towarzyskich. 

Ogolnie nie przeszkadza mi bycie sama, ale z drugiej strony mam swiadomosc, ze jesli chce to moge z kims sie spotkac wiec nie czuje sie samotna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi