Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pierwsza Komunia

Grouchy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak u Was było z komunią? Gdzie mieliście "imprezę" - w domu czy w lokalu? Co dostaliście. No i najważniejsze - czy wiedzieliście w ogóle o co chodzi?

Ja miałem w domu, dostałem magnetofon oraz kasę za którą kupiłem aparat. Generalnie wiedziałem o co chodzi, pochodzę z rodziny religijnej chociaż sam jakoś mega wierzący nie jestem.

💙🧡💛  す  I am naff and a dweeb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja impreza była w bloku, czasy komuny. Mieszkaliśmy wtedy na wsi, las przy domu, idealne miejsce do zabawy. Przyjechała rodzina wraz z innymi dzieciakami, była ładna pogoda, cały dzień spędziliśmy bawiąc się na zewnątrz, wpadając tylko co jakiś czas do domu po oranżadę, co było największą atrakcją tego dnia.

Nie wiedziałam za bardzo o co chodzi, robiłam co mi kazali, ale cieszyłam się z długiej białej sukienki. Prezentów za bardzo nie pamiętam, kasy nawet nie widziałam, rodzice kupili za nią telewizor, ale w sumie mało mnie to obchodziło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Grouchy napisał(a):

Ale blok na wsi? W sumie u mnie kiedyś wieś zaczynała się jakieś 150 metrów od mojego bloku.

Tak, co prawda niby to nalezala do wikszego miasta, ale tam byly same domy, pola i lasy. Nasz blok byl jedynym blokiem, byl to blok dla pracownikow pobliskiej stacji elektroenergetycznej i ich rodzin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Tak, co prawda niby to nalezala do wikszego miasta, ale tam byly same domy, pola i lasy. Nasz blok byl jedynym blokiem, byl to blok dla pracownikow pobliskiej stacji elektroenergetycznej i ich rodzin.

Zawsze mi się podobał widok bloku na wsi i zawsze mnie zastanawiało czy jak się tam wejdzie, to się odczuwa klimat miasta.

💙🧡💛  す  I am naff and a dweeb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

33 minuty temu, Grouchy napisał(a):

Zawsze mi się podobał widok bloku na wsi i zawsze mnie zastanawiało czy jak się tam wejdzie, to się odczuwa klimat miasta.

Klimat miasta to chyba nie za bardzo, za to kazdy wiedzial gdzie mieszkam jesli powiedzialam, ze w bloku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi