Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ku lepszemu

Cynthia

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Noire Panthere napisał(a):

Badania musisz zrobić ale pojedynczy napad drgawkowy jeszcze nie oznacza padaczki także nie ma co na zapas się się stresować. 
EEG odpowie na pytanie czy to rzeczywiście epilepsja czy przyczyna była inna.

Jedyne co mogę podpowiedzieć to to, że jeśli napad się powtórzy to po prostu niech domownicy wezwą pogotowie (przy pierwszym już to powinni zrobić, ale no cóż). W szpitalu w kilka dni zrobią diagnostykę i będzie jasne wszystko, bo ambulatoryjnie na neurologa będziesz czekać kilka miesięcy.

To nie był pierwszy raz. Mam często drgawki z kilkusekundowym zanikiem świadomości. Czytałam, że to też pojawia się przy padaczce. Nie wiem, nie znam się na tym, nigdy nie miałam z tym styczności, a więcej w necie nie chcę czytać, bo okaże się, że mam raka mózgu xdd

2 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Dlaczego podejrzewa w sensie napisz @Cynthiaco sie stało? Jak pisałaś już to przepraszam nie czytałam. Ja tu czytałam temat o właśnie coś takiego że nietypowe objawy padaczki i nietypowe schizofrenii coś tam ktoś miał pomylone. No i też są objawy rzekomopadaczkowe od nerwicy więc może nie koniecznie padaczka. Dawaj znać;)

Opisywałam tutaj ostatnio co się stało, straciłam świadomość na godzinę? Miałam drgawki, jakoś mną wyginało, mam tylko prześwity, że próbowałam coś mamie powiedzieć, a nie mogłam bo plątał mi się język. Po prostu to wszystko opisałam lekarzowi i powiedział, że to może być, ale nie musi. Też gadał o jakiejś padaczce polękowej, że to właśnie mogą być jakiś objawy rzekomopadaczkowe jak piszesz. No ale nic, zobaczymy co wyjdzie na badaniach, nie chcę już się bardziej nakręcać.

Tylko w swoim szaleństwie jestem wolna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Cynthia napisał(a):

To nie był pierwszy raz. Mam często drgawki z kilkusekundowym zanikiem świadomości. Czytałam, że to też pojawia się przy padaczce. Nie wiem, nie znam się na tym, nigdy nie miałam z tym styczności, a więcej w necie nie chcę czytać, bo okaże się, że mam raka mózgu xdd

Opisywałam tutaj ostatnio co się stało, straciłam świadomość na godzinę? Miałam drgawki, jakoś mną wyginało, mam tylko prześwity, że próbowałam coś mamie powiedzieć, a nie mogłam bo plątał mi się język. Po prostu to wszystko opisałam lekarzowi i powiedział, że to może być, ale nie musi. Też gadał o jakiejś padaczce polękowej, że to właśnie mogą być jakiś objawy rzekomopadaczkowe jak piszesz. No ale nic, zobaczymy co wyjdzie na badaniach, nie chcę już się bardziej nakręcać.

Ojej straszne musiałaś się bardzo wystraszyc. Teraz Cię czeka leżenie w tej tubie godzinę xd poza niewygodnym plastikiem wkoło głowy jest ok, nawet śmiesznie, takie dźwięki sobie sluchasz:D

Mam nadzieję że wyjdzie dobrze, a jak nie no to że szybko leki dobiorą i będzie dobrze to na pewno;) nic się nie boj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi