Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czego się spodziewać po ćwiczeniach fizycznych?

MiśMały

Rekomendowane odpowiedzi

Zalegam w łóżku kilkanaście lat, a praca jest siedząca.

Zastanawiam się jaki będzie wpływ siłowni na psychikę i kwestie neurologiczne. Ćwiczyć będę kompleksowo, bo z trenerem. Czy minie apatia i anhedonia? Czy poprawią się funkcje poznawcze? Czy uda mi się odstawić część leków?

Edytowane przez MiśMały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

33 minuty temu, MiśMały napisał(a):

Ćwiczyć będę kompleksowo, bo z trenerem.

Też nad tym się zastanawiam bo jednak potrzebuję w tym zakresie bata nad sobą :D 

Jednak wiem, że moje ciało potrzebuję ruchu i poprawy kondycji. Jeżeli motywację zamienisz w samodyscyplinę to z pewnością efekty będą zadawalające. 

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja próbowałem ćwiczyć samemu, ale szybko mi się nudziło, bo nie wiem co i jak i szybko szybko się zniechęcałem.

Od kilku lat mam stale większą lub mniejszą apatię, anhedonię i abulię. Oprócz tego specyficzne zaburzenia pamięci i koncentracji. No i kompleksy dot. wyglądu.

Bardzo liczę, że mi uda się wyjść z leków przeciwlękowych, antydepresantów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, MiśMały napisał(a):

Zalegam w łóżku kilkanaście lat, a praca jest siedząca.

Zastanawiam się jaki będzie wpływ siłowni na psychikę i kwestie neurologiczne. Ćwiczyć będę kompleksowo, bo z trenerem. Czy minie apatia i anhedonia? Czy poprawią się funkcje poznawcze? Czy uda mi się odstawić część leków?

Na pewno wiele razy się uśmiechniesz i "poczujesz moc". Taki dobrze wykonany trening robi dużo dobrego w głowie. A jesli przez dłuższy czas uda Ci się wytrzymać z regularnością to jeszcze sam siebie pochwalisz za dobrze wykonaną prace :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi