Skocz do zawartości
Nerwica.com

dlaczego zbanowała mnie władza forum tutaj, i wyrzucili z serwera na discordzie?

Verinia

Rekomendowane odpowiedzi

Verinia nie została zbanowana/wyrzucona na DC jak to opisuje. 

Po tym jak zaczęła obrażać ludzi i pisać niezrozumiałe wiadomości została wyproszona tylko z głównego kanału aby chronić osoby, które nie zasługiwały na bycie atakowanymi.

Ale miała do dyspozycji kilka innych kanałów na których równolegle nadal pisała co tylko chciała i wchodziła w interakcje z innymi osobami.

Verinia sama wyszła z DC (jeśli dobrze liczę to czwarty lub piąty raz w ostatnim czasie) bo zawsze coś jej finalnie tam nie odpowiada. Nie było żadnego bana więc proszę też nie wprowadzać w błąd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Melodiaa napisał(a):

niestety ekipa ponosi odpowiedzialność też tutaj w jakimś sensie za zdrowie użytkownikow. Na pewno nie powinno być sytuacji, że zostaje ono pogorszone. 

Jak sama dobrze wiesz, często dylemat jest taki czy powinniśmy za wszelką cenę walczyć o polepszenie stanu tej jednej osoby, do której nie docierają nasze słowa. Czy ochronić ~100 innych aktualnie przebywających tam osób którzy za nic dostają od niej po głowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, shadow_no napisał(a):

Jak sama dobrze wiesz, często dylemat jest taki czy powinniśmy za wszelką cenę walczyć o polepszenie stanu tej jednej osoby, do której nie docierają nasze słowa. Czy ochronić ~100 innych aktualnie przebywających tam osób którzy za nic dostają od niej po głowie

Oczywiście, że rozumiem. I mam nadzieję, że była to w pełni obiektywna decyzja i przemyślana. Nie podważam bo nie mam wglądu ale pytam. Niestety czasem trudno wypracować kompromis. Jednak zawsze warto bo forum i DC jest dla ludzi a nie odwrotnie 🙂 I warto to pamiętać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Verinia napisał(a):

no jeśli czytaliście, co pisałam wcześniej, to wiecie co zaszło między mną a indorem. Od tego się zaczęło.

Proszę nie wciągać mnie w swoje urojenia.

Teraz, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Przepraszam, że się wtrącam, ale wytłumaczcie mi do czego jest discord? Czym on się różni od forum, że te same osoby piszą tu i tam? (Ogólnie wiem jak discord wygląda na podstawie innej grupy).

Do rozmów, do czata. A że niektórzy nie potrafią się tam zachować, obrażają wszystkich, to wylatują, a potem płaczą na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Przepraszam, że się wtrącam, ale wytłumaczcie mi do czego jest discord? Czym on się różni od forum, że te same osoby piszą tu i tam? (Ogólnie wiem jak discord wygląda na podstawie innej grupy).

Discord to zamknięta społeczność do której mają dostęp raczej wszyscy. Różni się tym, że nie jest publiczny. Ludzie bywa, że komentują to co na forum ale też rozmawiają bardziej prywatnie. Część ludzi pisze tu i tu. Bywają tacy co tylko na DC i tacy co tylko na forum. Nie każdy tam się nadaje i nie każdy jest w pełni przekonany do discorda. Mam negatywne odczucia mimo wszelkich prób przebywania tam 😀 W sumie tak samo jak grupy na FB mnie nie przekonują. Każdy ma po swojemu. 

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

Co chwila wznieca jakies gówno burze.I znow caly dzien bedzie sie krecic wokół niej.

Administracja i tak ma tu anielską cierpliwość, że to toleruje. Ja takiej nie mam, jeśli ktoś mnie non stop obraża.

2 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

Discord to zamknięta społeczność do której mają dostęp raczej wszyscy. Różni się tym, że nie jest publiczny.

W zasadzie w jakimś stopniu jest – każdy, kto przyjdzie, a kto jest na forum, jest dopuszczany do pokoju publicznego. Trzeba sobie baaardzo zasłużyć, żeby nie być, do tej pory jeśli dobrze pamiętam tylko Sensys wyleciał, po wielu ostrzeżeniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

W skrócie discord przypomina bardziej komunikator, czat. Taki do rozmów real-time, mniej formalny itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Administracja i tak ma tu anielską cierpliwość, że to toleruje. Ja takiej nie mam, jeśli ktoś mnie non stop obraża.

Ty nie obrażasz, ale zawsze coś o niej wtrącasz w swoich wypowiedziach, co też nie jest całkowicie neutralne. Więc trzeba spojrzeć też za swoje uszy czy czegoś tam nie ma. Nie pisze że to gorsze od obrażania, ale tylko chciałam zwrócić wtedy na to uwagę. Ale i tak nic człowiek nie może powiedzieć mimo że chce dobrze ;/ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Więc trzeba spojrzeć też za swoje uszy czy czegoś tam nie ma.

Miód jest wieloletni.

A ty już swoją stronę wybrałaś. To, że „nawet dalila się na tobie poznała” też w monologu rzygów w moją stronę padło. Nie widzisz, kogo bronisz, może utożsamiasz się z biedną zaburzoną dziewczynką, która tak naprawdę sama jest tutaj agresorem wobec wielu innych, niewinnych ludzi – trudno.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

46 minut temu, Verinia napisał(a):

Chyba masz rację. Za mocno poszłam do góry i w nerwy

Rozumiem 

Zostaję. Jestem jeszcze pogubiona. Ale już nie będę obrażać 

Super! Fajnie, że zostajesz. Są tu osoby, które lubią Twoje tematy i to co udostępniasz. Z tym discordem serio takie szambo? Obrabianie komuś tyłka jest paskudne. Nie dziwię się że tak Cie to wkurzyło. Ja również nie cierpię jak ktoś obgaduje kogoś, tworzy afery, podkłada świnie…Pamiętaj że zawsze, w każdej grupie/srodowisku są takie osoby i nic z tym nie zrobisz.. Może odetchnij trochę, nabierz dystansu do forum. Widzę, że wskoczyłaś znowu na obroty, sporo piszesz…może to Cie wpędza w lekką manie, kompulsję…ja np tak mam, czytając prawie wszystko przez kilka dni i czuje że żyje tym strasznie wewnętrznie i mnie to pochłania( w złego tego słowa znaczeniu )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

To, że „nawet dalila się na tobie poznała” też w monologu rzygów w moją stronę padło

Ale jakich rzygów? Oboje sobie teraz ciśniecie, Ty bardziej na spokojnie, ona mniej. Musiało ją bardzo zaboleć jak napisałeś o tych kotach i nie dziwię się. 

Nie będę oceniał kto jest winny, ale fakt, Verinia prowokowala na DC. 

Ale była w stanie Cię nawet przeprosić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Melodiaa napisał(a):

Bo nie jest to forum wędkarskie i niestety ekipa ponosi odpowiedzialność też tutaj w jakimś sensie za zdrowie użytkownikow. Na pewno nie powinno być sytuacji, że zostaje ono pogorszone. 

To chyba jest żart ?

Odpiwiedzialnośc za własne zdrowie ponosi każdy z nas, sam za siebie - chyba, że jest ubezwłasnowolniony. Każdy z nas ponosi też konsekwencje własnych czynów i wypowiedzi - szczególnie jesli jest upominany kilka(naście) razy. 

Żaden czat, żadne forum nie ponosi odpowiedzialności nawet w ułamku procenta za niczyje zdrowie. Jeśli korzystanie z nich i przestrzeganie regulaminu, sprawia, że ktoś czuje się gorzej - należy zrobić sobie przerwę, odejść, uspokoić się a nie liczyć na to, że cała społeczność będzie znosić obelgi lub nieskładny bełkot. 

Edytowane przez linka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

W zasadzie w jakimś stopniu jest – każdy, kto przyjdzie, a kto jest na forum, jest dopuszczany do pokoju publicznego. Trzeba sobie baaardzo zasłużyć, żeby nie być, do tej pory jeśli dobrze pamiętam tylko Sensys wyleciał, po wielu ostrzeżeniach

Na pewno nie mogę czytać jak forum z pozycji niezalogowanej i bardziej o to mi chodziło. 

Ten użytkownik, którego wspominasz od początku nie rokował jak pamiętasz 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, MicMic napisał(a):

Ale jakich rzygów? Oboje sobie teraz ciśniecie, Ty bardziej na spokojnie, ona mniej. Musiało ją bardzo zaboleć jak napisałeś o tych kotach i nie dziwię się. 

Nie będę oceniał kto jest winny, ale fakt, Verinia prowokowala na DC. 

Dokladnie tak. Dziękuję za ta opinie że ja napisałeś. No każdy z nas ma tu zaburzenia, i każdego mogą one momentami niszczyć, ale to nie powód żeby nie dawać temu szans kolejnych jeśli przeprasza. Ty jak mnie pamięć nie myli nigdy za nic nie przeprosiłes. A ocenianie kogoś jakiejś osoby tylko po niedopuszczalnym zachowaniu w czasie manii czy coś jest mało dojrzałe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, linka napisał(a):

To chyba jest żart ?

Odpiwiedzialnośc za własne zdrowie ponosi każdy z nas, sam za siebie - chyba, że jest ubezwłasnowolniony. Każdy z nas ponosi też konsekwencje własnych czynów i wypowiedzi - szczególnie jesli jest upominany kilka(naście) razy. 

Żaden czat, żadne forum nie ponosi odpowiedzialności nawet w ułamku procenta za niczyje zdrowie. Jeśli korzystanie z nich i przestrzeganie regulaminu, sprawia, że ktoś czuje się gorzej - należy zrobić sobie przerwę, odejść, uspokoić się a nie liczyć na to, że cała społeczność będzie znosić obelgi lub nieskładny bełkot. 

• zawierających treści, które mogą doprowadzić do pogorszenia zdrowia lub zagrożenia życia innej osoby (niedopuszczalne jest zwłaszcza zalecanie innym użytkownikom sposobów leczenia, używania wyrobów medycznych, „diagnozowanie” innych użytkowników Forum)

To wyciąg z Regulaminu i zawsze kierowaliśmy się zdrowiem innych. Wiadomo, że na wszystko wpływu nie mamy ale chyba odpowiedzialna ekipa powinna kierować się dobrem użytkowników. Trudno mi oceniać DC ale skoro jest powiązanie z forum i zasiadają w ekipie osoby z forum- to według mnie- powinno to obowiązywać rowniez tam.  

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, brum.brum napisał(a):

Z tym discordem serio takie szambo?

Nie. Nie serio. Przyjdź, to wyrobisz sobie opinię sam.

11 minut temu, MicMic napisał(a):

Musiało ją bardzo zaboleć jak napisałeś o tych kotach i nie dziwię się. 

Jej problem, jeśli obiektywna prawda ją boli do tego stopnia, że musi wyzywać z jej powodu innych. Tym bardziej że spójrz ile czasu temu to było.

11 minut temu, MicMic napisał(a):

Wybacz, ale nie wierzę w szczerość ani jednego słowa, które pada z ust tej osoby. Może jestem po prostu mniej naiwny niż inni. Ale nie chcę znowu ciągnąć tematu tej osoby. Dobrze?

Napisała, wystawiła sobie świadectwo, każdy sobie oceni sam.

Ja się w tym wszystkim zawiodłem jedynie na Dalili. Jak Sensys sobie wycierał mną gębę i szukał we mnie sojusznika przeciwko niej to ta go sprowadziła do parteru. Jak widać w drugą stronę to nie zadziałało. Ale może i lepiej, że to wyszło teraz, a nie później.

2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Ten temat jest dla kafeterian jak snusik na odwyku od papierosów 🩵 Jak tu swojską patologią zalatuje 🥰

Może wreszcie trzeba ukrócić patologię na forum.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

Wiadomo, że na wszystko wpływu nie mamy ale chyba odpowiedzialna ekipa powinna kierować się dobrem użytkowników.

Tylko trzeba zbilansować dobro jednego użytkownika vs dobro wielu innych użytkowników. Zresztą gdy ktoś jest w manii to czy pozwalanie mu na to, żeby się dalej nakręcał i kompromitował (już pomijając, że kosztem innych) jest takim wsparciem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Tylko trzeba zbilansować dobro jednego użytkownika vs dobro wielu innych użytkowników. Zresztą gdy ktoś jest w manii to czy pozwalanie mu na to, żeby się dalej nakręcał i kompromitował (już pomijając, że kosztem innych) jest takim wsparciem?

Wczoraj przyznałam rację, że decyzja na forum była słuszna. O DC zapytałam i myślę wyjaśniłam shad moje zapytania. 

Nie widzę potrzeby kontynuować. 

Dla mnie każdy jest ważny. Nawet osoby w czasie choroby warto rozumieć. 

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, brum.brum napisał(a):

Super! Fajnie, że zostajesz. Są tu osoby, które lubią Twoje tematy i to co udostępniasz. Z tym discordem serio takie szambo? Obrabianie komuś tyłka jest paskudne. Nie dziwię się że tak Cie to wkurzyło. Ja również nie cierpię jak ktoś obgaduje kogoś, tworzy afery, podkłada świnie…Pamiętaj że zawsze, w każdej grupie/srodowisku są takie osoby i nic z tym nie zrobisz.. Może odetchnij trochę, nabierz dystansu do forum. Widzę, że wskoczyłaś znowu na obroty, sporo piszesz…może to Cie wpędza w lekką manie, kompulsję…ja np tak mam, czytając prawie wszystko przez kilka dni i czuje że żyje tym strasznie wewnętrznie i mnie to pochłania( w złego tego słowa znaczeniu )

Też tak myślę @Verinia, mnie się podobają Twoje tematy i zdjęcia w ogóle Twoja osoba, choć myślę że z tym tematem to jest niepotrzebnie wymyślane, naciągane, ale szczerze pisząc nie widziałam o co chodzi. Tak czy inaczej jako użytkownik z wieloletnim stażem, nie powinnaś się przejmować o akceptację i swoje miejsce tutaj ; ) 💕

Edytowane przez You know nothing, Jon Snow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, linka napisał(a):

3 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

• zawierających treści, które mogą doprowadzić do pogorszenia zdrowia lub zagrożenia życia innej osoby (niedopuszczalne jest zwłaszcza zalecanie innym użytkownikom sposobów leczenia, używania wyrobów medycznych, „diagnozowanie” innych użytkowników Forum)

To wyciąg z Regulaminu i zawsze kierowaliśmy się zdrowiem innych. Wiadomo, że na wszystko wpływu nie mamy ale chyba odpowiedzialna ekipa powinna kierować się dobrem użytkowników. Trudno mi oceniać DC ale skoro jest powiązanie z forum i zasiadają w ekipie osoby z forum- to według mnie- powinno to obowiązywać rowniez tam.  

Ok, wszystkie osoby z DC zostaly obrażone, kilkukrotnie, niektóre imiennie, oraz zasypane bezskładnym bełkotem. Uważasz, że to nie miało prawa pogorszyć ich stanu zdrowia ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.