Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mój wygląd to wszystko co mam. Czy da się zaakceptować siebie?

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Meya napisał(a):

A wiesz, czy Paroksetyna i Trittico wpływają też na inne hormony, szczególnie na progesteron i estrogeny?

Nie wiem, ja hormony średnio ogarniam. Mniej niż bardziej, bo układ hormonalny to za dużo zależności wzajemnych, a ja też nigdy tego jakoś bardziej nie zgłębiałam, a na studiach miała podstawy podstaw tylko. Wiem tyle ile mi moja psychiatra i endokrynolog powiedziały gdzieś tam przy okazji. Wiem, że na prolaktynę na pewno mogą (nie muszą) wpływać, a sama hiperprolaktynemia może obniżać poziom estrogenów, ale to już wtedy nie jest wina stricte leku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

54 minuty temu, acherontia styx napisał(a):

A to ciekawe spostrzeżenie, bo ja wiem, że np. paroksetyna może wpływać chociażby na prolaktynę 🙃  i są to słowa zarówno mojego psychiatry jak i endokrynologa. Podobnie zresztą Trittico, ale znacznie rzadziej niż paroksetyna. Także masz chyba złe źródła informacji ;) 

Całe szczęście, że jesteś ❤️ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

59 minut temu, acherontia styx napisał(a):

A to ciekawe spostrzeżenie, bo ja wiem, że np. paroksetyna może wpływać chociażby na prolaktynę 🙃  i są to słowa zarówno mojego psychiatry jak i endokrynologa. Podobnie zresztą Trittico, ale znacznie rzadziej niż paroksetyna. Także masz chyba złe źródła informacji ;) 

Jestem zakręcona, faktycznie sprawdziłam jedynie pregabaline cloranxen, zdarza się zapominalstwo u mnie xd. Więc wybacz, nie chciałam cię wprowadzić w błąd ❤️ a  czujnej koleżance dziękuję za obecność ❤️ i tak, paroksetyna i trittico mogą mieć wpływ na prolaktyne, wpływ na inne hormony nie jest dokładnie przebadany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi