Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Czy czasami czujesz się w miarę normalnie.

tak , bywają czasami takie Dni ,że czuję się w miare dobrze ,,, ale od ostatnich paru dni jest ze mna krucho . Nie dośc ,że chodze podkur-wiony , to w dodatku lęki i cała reszta gama syfu zajeeeebicie gównianego psychiczne . I co gorsza nie wiem od czego to zależy , bo ani leków nie zmieniłem , ani nie zdarzyło sie na zewnątrz nic specjalnie gorszącego .

Jutro będę z tej złośći napierda-lał petardami , bo już zakupiłem bardzo , bardzo głośne ,,,

Burmistrz zaprasza o 22 na kiełbaski z grilla i jakiś wieśniacki zespól na przygrywać do pólnocy . Walić w te kiełbaski , jak ja prawie cały dzień nie mam apetytu ;) ,,, a wieśniackiego zespołu posłucham ,,,i pooglądam tych pijaczków co będą tańczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kalebx3 ja się czuję dokładnie tak samo. Do tego biorę leki bo po jodzie siadła mi tarczyca. Kurwa miałem tsh 80 myślałem że wykorkuję. I co leki biorę i i tak hujnia ze wszystkim:/

-- 30 gru 2016, 23:42 --

slawas ja nie wezmę już nigdy tego gówna. Nie powiem usypia zajebiscie, ale ta cholerna żarłoczność. Po tym gównie przytylem 30 kg i powiedziałem nigdy więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro będę z tej złośći napierda-lał petardami , bo już zakupiłem bardzo , bardzo głośne ,,,

aaa... to jeszcze nie jest tak z Tobą bardzo źle jak Ci się chce napierdalac petardami bo mnie to w ogóle nie bierze na to. Ja chciałbym tak wyciszyć pokój żeby nie było słychać żadnych wystrzałów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biorę Paroksetynę ponad 5 lat, do tego Pregabaline 600 mg, i Klonazepam 0,7 mg, jak dla mnie to najlepszy przeciwlękowy zestaw jaki jest możliwy, lekarz mi pozwolił na 80 mg paroksetyny, będe odstawiał Klonazepam bo lekarz mówił że czym dłużej klonazepam będe brał tym gorzej, objawy depresyjne będą sie pojawiały, będzie przestawał działać i wiele innych objawów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy na paroksetynie poprawił Wam się sen?

Ja od jakiś 2 lat mam problemy ze snem, używałam różnych leków (głównie neuroleptyki). Niedawno przeszłam traumatyczną dla mnie sytuację, pojawiły się koszmarne lęki i depresja i oczywiście przestałam już w ogóle sypiać. Psychiatra przepisał paroksetynę twierdząc, że kiedy ona zacznie już działać poprawi mi się też sen. Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy normalne jest, że na samym początku brania paroksetyny nasilają się lęki i bezsenność? Kończę pierwszy tydzień i jest gorzej niż przed lekiem. Lęki wywalone pod sufit i bezsenność.

Standardowo przy SSRI, z dnia na dzień będzie coraz lepiej wiec nie rezygnuj za wcześnie, a w najgorszych chwilach wspomagaj się benzo jeśli masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie. Jestem tu nowa. Od 9 dni biorę Paroksetynę. Przez pierwsze 5 dni pół tabletki, teraz 1 dziennie ( 20 mg). Moim problemem jest ogromny strach przed rakiem. Każdy ból kojarzę tylko z jednym. Trwa to od dawna ale nasiliło się w lutym. W kwietniu mialam nagly spadek wagi ( 8 kg w ciagu 5 tygodni). To wtedy stwierdzilam ze to napeeno rak trzustki. Badania tego nie potwierdzily(usg,tomografia,badania krei,gastroskopia i kolonoskopia)Od tego czasu bylam jeszcze 3 razy w szpitalu z powodu róznych dolegliwosci bolowych: bol glowy( rezonans ok),epizodyczne krwipolucie( tomograf ok),. Ciagle mam jakies bóle,najbardziej okolice calego brzucha a teraz jeszcze plecow.( kregoslup ok). 1 grudnia zrobilam prywatnie rezonans brzucha ( wynik ksiazkowy). Niezliczona ilosc usg i badan krwi ( stluszczona watroba, nic wiecej). Zaczelam chodzic do psychologa i zaliczylam wizyte u psychiatry, ktory wlasnie przepisal mi Paroksetyne. Teraz moje pytanie..czy mozliwe jest ze ten lek jeszcze zwiekszyl moje objawy somatyczne? ( bole,klucia, pieczenia w róznych czesciach brzucha i plecow). W nocy jest ok, nie czuje bolu ale gdy tylko sie obudze, oczywiscie duzo wczesniej niz powinnam, zaraz zaczynam czuc te bole i caly dzien o nich mysle. Teraz sir zastamawiam czy to napewno bole z nerwicy czy jednak jakas niewykryta choroba ( rak). Prosze powiedzcie..moze tak byc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nasilac te objawy, zwlaszcza na poczatku leczenie, ale nie koniecznie, ale zapewniam cie, że jak juz paro zacznie dzialac, to szybko zapomnisz o raku

myśle podobnie jak slawas,

Pewnie z ponad miesiąc musisz odczekać na pełne wejście leku .

Natrętne mysli o raku to nerwica natręctw. Ciekawe jak u Ciebie zadziała akurat Paroksetyna . Oby zaskoczyła , to ogólnie dobry lek . Mi bardzo pomógł , brałem go ponad 4 lata .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po około 2 tygodniach powinno działać

Tak piszą w ulotce, ale to nieprawda. U mnie zaczęła działać po sześciu tygodniach, a przez pierwsze dwa objawy tak mi się nasiliły, że dwa razy wylądowałem na pogotowiu, bo byłem pewien, że umieram. Też jestem hipochondrykiem akurat więc wiem o czym mowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi