Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Kot to dobry pomysl sam mam w domu,i zastanawiam sie nad drugim

dobre rady .

mam w domu trzy darmoizjady > Kiedy je karmię mam poczucie bycia bogiem . ;)

Jak nie lubisz kotów proponuję kupienie dubeltówki i postrzelania do głupich wróbli -szkodników . Będziesz miał dopiero poczucie mocy ! :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz pytanie do naszych specjalistów czy z Parogenem moge łykać Kreatyne i inne suplementy ?? dużo ćwicze, ale ostatnio zmęczenie bierze góre....

kupiłem sobie BCAA to napewno można bo to przecież naturalne białko... mam oto takie dwa środki... co myslicie ??

https://sklep.kfd.pl/kfd-t-booster-180-tabl-p-5643.html

https://sklep.kfd.pl/kfd-premium-tcm-300-g-jablczan-kreatyny-p-4146.html?search_query=kreatyna&results=16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok... bo net jest zaśmiecony informacjami jedni mówią, że można inni że nie i kurczaczek zgłupiałem... a jak zasieje się we mnie nie pewnośc to nie wezmę... ;-) więc pytam was ;-) gdzies przeczytałem, że moga wystąpić groźne interakcje.... bo niby kreatyna wzmania proces ATP....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok... bo net jest zaśmiecony informacjami jedni mówią, że można inni że nie i kurczaczek zgłupiałem... a jak zasieje się we mnie nie pewnośc to nie wezmę... ;-) więc pytam was ;-) gdzies przeczytałem, że moga wystąpić groźne interakcje.... bo niby kreatyna wzmania proces ATP....
Pierdolenie kreatyne masz w mięśniach, bierzesz ja tylko po to by po treningu doszło do szybszej naprawy włókien mięśniowych. tu masz link http://www.sfd.pl/Kreatyna_a_SSRI_Paroksetyna_-t979265.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dolozenie dodatkowego tryptofanu do suplementacji jednak wyrownywalo ten problem. Tylko od razu dolozylbym tez tyrozyne, bo rowniez blokuje jej transport przez BBB (w drugim wypadku obniza sie poziom dopaminy i innych katecholamin). Z innych suplementow (nie wiem czy tylko te co wymieniles czy cos jeszcze chcesz brac) jeszcze tauryna wg badan obniza poziom serotoniny, wiec tez moze sie klocic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie to slabo.. Nie czuje dzialania dopaminergicznego, metylofenidat zdaje sie jedynie przez krotki okres czasu rozjasniac mi umysl, upregulacja albo jest zbyt slaba, zbyt wolna lub nie tutaj jest problem (i stawialbym wlasnie na to ostatnie). Coraz bardziej mysle, ze powinienem przede wszystkim skupic sie na odwroceniu dzialania SSRI (szczegolnie upregulacji 5-HT1a, coby naprawic obnizony wyrzut dopaminy), cos w tej kwestii tez robie w miedzyczasie (aktualnie urosept stosuje, zawiera m.in. wyciag z rumianku, ktory to ma obnizac poziom serotoniny), ale przez selegiline (IMAO-B) nie moge dolozyc np. dziurawca (ktory to jest IMAO-A oraz B, co mogloby mnie zmusic do restrykcji zywieniowych; oprocz tego upreguluje wlasnie m.in. 5-HT1a).

Za to z checia bym wrocil do bupropionu, ktory Ty bierzesz, bo najlepiej dzialal do tej pory. Z tego co kojarze, to tez dobrze zareagowales na ten lek? Jak sie u Ciebie spisuje ten zestaw?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie to slabo.. Nie czuje dzialania dopaminergicznego, metylofenidat zdaje sie jedynie przez krotki okres czasu rozjasniac mi umysl, upregulacja albo jest zbyt slaba, zbyt wolna lub nie tutaj jest problem (i stawialbym wlasnie na to ostatnie). Coraz bardziej mysle, ze powinienem przede wszystkim skupic sie na odwroceniu dzialania SSRI (szczegolnie upregulacji 5-HT1a, coby naprawic obnizony wyrzut dopaminy), cos w tej kwestii tez robie w miedzyczasie (aktualnie urosept stosuje, zawiera m.in. wyciag z rumianku, ktory to ma obnizac poziom serotoniny), ale przez selegiline (IMAO-B) nie moge dolozyc np. dziurawca (ktory to jest IMAO-A oraz B, co mogloby mnie zmusic do restrykcji zywieniowych; oprocz tego upreguluje wlasnie m.in. 5-HT1a).

Za to z checia bym wrocil do bupropionu, ktory Ty bierzesz, bo najlepiej dzialal do tej pory. Z tego co kojarze, to tez dobrze zareagowales na ten lek? Jak sie u Ciebie spisuje ten zestaw?

Póki co działania nie czuje za bardzo, nie wiem czy nie muli mnie fluoksetyna, ty brałeś kiedyś fluo, ona cię też muliła, czy jak na ciebie działała, od kilku dni biorę też afobazol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię koty, ale akurat pisałem o miejscu pracy tymczasowej gdzie są tylko 3 kury i kogut który mi w dodatku przeszkadza w pracy przy ogrodzie. Może się po prostu rozleniwilem , widzę że kilka osób z forum ćwiczy przy ssri, mi też pasuje kondycji nabrać, rok temu się odchudzałem , dieta ćwiczenia i olalem to potem bo przyszły inne problemy , s człowiek jak wstanie o 6 i pobiega, albo rowerem zrobi z 20 km po terenie to inaczej nastawiony do życia . Trzeba się zawziąć i rzucić pety bo to też energię odbiera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

feniksx, jezeli chcesz miec pewnosc, ze BCAA nie bedzie zaklocac Twojej kuracji paroksetyna, to tak. Nie powiem Ci jednak w jakich proporcjach, bo w badaniach nie widzialem takich przeliczen, jedynie gdzies bylo wspomnienie o 10ml BCAA/kg (w sensie, tyle podawano chyba zwierzetom lub ludziom, nie pamietam juz dokladnie), ale nie znam/nie byla podana gestosc tej cieczy, takze tez nie przelicze tego na mg/g. Sam trening rowniez podwyzsza poziom serotoniny (i innych neuromodulatorow). Jak wspominalem, warto tez dolozyc tyrozyne, bo BCAA blokuje rowniez jej transport.

Vengence, u mnie fluoksetyna byla pierwszym lekiem, pogorszyla wszystkie moje objawy, bylem tez bardziej senny, wiec tak, mulila. Brzmi ciekawie ten afobazol, masz duze problemy z lękami? No i zycze by bupro jak najpredzej wystrzelilo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

feniksx, jezeli chcesz miec pewnosc, ze BCAA nie bedzie zaklocac Twojej kuracji paroksetyna, to tak. Nie powiem Ci jednak w jakich proporcjach, bo w badaniach nie widzialem takich przeliczen, jedynie gdzies bylo wspomnienie o 10ml BCAA/kg (w sensie, tyle podawano chyba zwierzetom lub ludziom, nie pamietam juz dokladnie), ale nie znam/nie byla podana gestosc tej cieczy, takze tez nie przelicze tego na mg/g. Sam trening rowniez podwyzsza poziom serotoniny (i innych neuromodulatorow). Jak wspominalem, warto tez dolozyc tyrozyne, bo BCAA blokuje rowniez jej transport.

Vengence, u mnie fluoksetyna byla pierwszym lekiem, pogorszyla wszystkie moje objawy, bylem tez bardziej senny, wiec tak, mulila. Brzmi ciekawie ten afobazol, masz duze problemy z lękami? No i zycze by bupro jak najpredzej wystrzelilo :)

Dzięki za dobre słowo i wzajemnie.

-- 14 kwi 2016, 18:31 --

Ricah, A ile czasu brałeś tą fluoksetyne??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okolo 6 miesiecy, tak naprawde 'wypalila' dopiero po 3ch miesiacach. Wtedy kompletnie sie na tym nie znalem i zaufalem psychiatrze.

#feniksx

Jezeli chce Ci sie doglebniej poszukac, to tutaj jest dosc obszerny artykul z wykresami, tabelkami, moze doszukasz sie konkretniejszych wartosci.

http://epublications.marquette.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1020&context=biomedsci_fac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okolo 6 miesiecy, tak naprawde 'wypalila' dopiero po 3ch miesiacach. Wtedy kompletnie sie na tym nie znalem i zaufalem psychiatrze.

#feniksx

Jezeli chce Ci sie doglebniej poszukac, to tutaj jest dosc obszerny artykul z wykresami, tabelkami, moze doszukasz sie konkretniejszych wartosci.

http://epublications.marquette.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1020&context=biomedsci_fac

Ale ogólnie było jakieś działanie przeciwdepresyjne po tych 3 miechach??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tictac, jezeli zaczynasz odczuwac apatie i anhedonie, to czym predzej bym odstawil ten lek.

cranberrries, na pewno te dwie rzeczy moga sie przyczyniac. Ciezko stwierdzic jednoznacznie czy tauryna jest pobudzajaca (jest rowniez agonista GABA-A), w energy drinkach najwieksze dzialanie pobudzajace ma wciaz kofeina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi