Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

Zawsze będzie tak, że niektórym patrzy się na ręce a innym przez palce. I nie istnieje w pełni sprawiedliwa administracja. To całkiem obiektywna opinia. 

Ja tak nie uważam. W pełni sprawiedliwa może nie istnieje, bo problem sprawiedliwości to materiał na kilka seminariów na wydziale filozofii. Co nie znaczy, że mamy akceptować i nie piętnować jak coś się źle dzieje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, linka napisał(a):

Jeśli uważasz że jesteś w stanie wzbudzić we mnie jakiekolwiek inne uczucza poza współczuciem dla ciebie to się mocno mylisz 😂. Zaprwniam cię, że nic w zwiazku z tobą mnie nie boli. 😆. Ja zapomniałam o twoim istnieniu 😆

To po co wchodzisz w te dyskusje? Po co się włączyłaś jako pierwsza? Hmmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, minou napisał(a):

Zresztą ta cała historia to jak

@Doktor Indor pisze - gdyby @MicMic przeprosił to by nie było sprawy.

Nie zamierzam przepraszać, jeśli ktoś mnie atakuje pierwszy i nie potrafi się zachować. Po moim trupie. Może jak ktoś by mi przystawił pistolet do głowy. Może jakby od tego zależało coś bardzo dla mnie ważnego. Ale to tylko jakas grupa na dc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, czy można tu mieć trochę spokoju? Nie mam czasu na Wasze przepychanki, bo pracuję. Widzę, że zrobiła się awantura i zaczęły się wzajemne docinki. Nawet jeśli to temat offtopowy, to nadal obowiązuje kultura i szacunek. Proszę: stop z obrażaniem się, wycieczkami osobistymi i nakręcaniem emocji. A jeśli emocje biorą górę, zróbcie krok w tył i wróćcie później. Forum ma pomagać, a nie dolewać oliwy do ognia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, MicMic napisał(a):

To po co wchodzisz w te dyskusje? Po co się włączyłaś jako pierwsza? Hmmm

Bo nie lubię jak sobie ktoś mną mordę wyciera. 🙂

Do czasu aż nie wymieniłeś mnie osobiście, zwisała mi ta dyskusja dokumentnie. 

Edytowane przez linka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Zawsze będzie tak, że niektórym patrzy się na ręce a innym przez palce. I nie istnieje w pełni sprawiedliwa administracja. To całkiem obiektywna opinia. 

Ja w życiu bym nie chciała być adminem - okropna robota 😅

Jakby nie było, to wymaga jednak pewnej umiejętności nie brania rzeczy do siebie i oparcia się pokusie „jak się ze mną nie zgadzasz to Cię uciszę” 😉 nie wiem czy ja bym miała cierpliwość. 
Ale np ciekawe, że nie widziałam żeby któryś z chłopaków adminów się odpalił na DC jak do tej pory - i naprawdę nie chcę iść w stronę bias na płeć, to tylko takie spostrzeżenie. To może wynikać z wielu przyczyn przecież. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@minou widzę, że dramy z discorda tutaj wychodzą. Nie oceniam.  Mam szczególny stosunek do DC i nigdy tego nie kryłam. Może nie wszyscy wiedzą. Nie wiem co się tam dzieje i w zasadzie do końca mnie to nie interesuje. Nie widzę potrzeby aby o tym tutaj rozmawiać. Cóż są to dwa światy, które się wzajemnie przenikają obecnie. W zasadzie dla nas tutaj to nowość. Choć dla mnie niekoniecznie ogólnie. Trochę szkoda, że jest sporo konfliktów między ludźmi. Do niedawna miałam pod tym względem bardzo dobre mniemanie bo raczej nie lubię aferek. Jestem tu z przerwami ponad dekadę. Zawsze były spięcia ale teraz jakieś apogeum mam wrażenie. W sumie też nie jestem bez winy ale to już inna historia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

@minou widzę, że dramy z discorda tutaj wychodzą. Nie oceniam.  Mam szczególny stosunek do DC i nigdy tego nie kryłam. Może nie wszyscy wiedzą. Nie wiem co się tam dzieje i w zasadzie do końca mnie to nie interesuje. Nie widzę potrzeby aby o tym tutaj rozmawiać. Cóż są to dwa światy, które się wzajemnie przenikają obecnie. W zasadzie dla nas tutaj to nowość. Choć dla mnie niekoniecznie ogólnie. Trochę szkoda, że jest sporo konfliktów między ludźmi. Do niedawna miałam pod tym względem bardzo dobre mniemanie bo raczej nie lubię aferek. Jestem tu z przerwami ponad dekadę. Zawsze były spięcia ale teraz jakieś apogeum mam wrażenie. W sumie też nie jestem bez winy ale to już inna historia. 

Też tu jestem z 10 lat i nawet nie wiedziałam że są jakieś dramy 🤷‍♀️ 

No nic, ja wracam na DC ☺️

Tylko się tutaj nie pozabijajcie 🥺 po co wgl? 😳

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, MicMic napisał(a):

Ja tak nie uważam. W pełni sprawiedliwa może nie istnieje, bo problem sprawiedliwości to materiał na kilka seminariów na wydziale filozofii. Co nie znaczy, że mamy akceptować i nie piętnować jak coś się źle dzieje. 

Zawsze ktoś będzie miał coś przeciwko i podważał z użytkowników. Nie jest to wymierzone w Ciebie. I oczywiście, że każdy może wyrazić zdanie. To nic złego. Sama to robię i robiłam z każdej strony. Mam na to wyrobiony też pogląd. 

4 minuty temu, minou napisał(a):

Też tu jestem z 10 lat i nawet nie wiedziałam że są jakieś dramy 🤷‍♀️ 

No nic, ja wracam na DC ☺️

Tylko się tutaj nie pozabijajcie 🥺 po co wgl? 😳

Mnie nie pytaj. Gdybym była w ekipie już dawno poszło by w spam. A tak jest to co mamy obecnie. Każdy chce się wypowiedzieć. I oczywiście to odgrzewany kotlet. 

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, MicMic napisał(a):

Dokładnie, dlatego cały czas piszę o hipokryzji. Na dc non stop były dyskusje i żarciki o podtekście seksualnym. Słowo ruchać pojawiało się tam miliony razy. Ale nie każdy może go jak widać uzywać.

To może ja to wyprostuje. 

Nie miałam problemu z żartami seksualnymi, dyskusjami na ten temat. Jeśli takie słowo padnie raz na 100 wiadomości to spoko. Natomiast 65% używania słowa "ruchanie" na DC było Twoje. Nie sprawdzałam odmian tego określenia. Możliwe, że Ty tego nie widzisz, ale na prawde nagminnie go używasz. Poprosiłam Cie jedynie, a w sumie zapytałam, czy mógłbyś używać innego. Odpalił Cie mój komentarz jak ja to odbieram, spoko. Przeprosiłam Cie za niego. Ty nadal uważasz, że zostałeś bardzo niesprawiedliwie potraktowany. Napisałam do Ciebie, chciałam zapytać czy wracasz, ale nie... na peawde uważasz, że to tak dużo poprosić kogoś żeby nie używał danego określenia? Zwłaszcza, że napisałam że dla mnie jest mocnym triggerem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, minou napisał(a):

Ja w życiu bym nie chciała być adminem - okropna robota 😅

Jakby nie było, to wymaga jednak pewnej umiejętności nie brania rzeczy do siebie i oparcia się pokusie „jak się ze mną nie zgadzasz to Cię uciszę” 😉 nie wiem czy ja bym miała cierpliwość. 
Ale np ciekawe, że nie widziałam żeby któryś z chłopaków adminów się odpalił na DC jak do tej pory - i naprawdę nie chcę iść w stronę bias na płeć, to tylko takie spostrzeżenie. To może wynikać z wielu przyczyn przecież. 

Robota jak robota. Ma swoje plusy i minusy. Jako mod czy też admin nigdy nie myślałam kategoriami nadużywania władzy. Po pierwsze użytkownik nie musi się zgadzać aby dostać upomnienie czy też jakąś karę wg regulaminu. Może mieć co do tego opinię własną oczywiście. Dlatego znajomość regulaminu pomaga każdemu (użytkownikom czy też osobom z ekipy). Pomaga też trochę wiedzy z psychologii. I w 80-90% wypadków to działa. Mogę pisać tylko za siebie bo starałam się zawsze zachować obiektywizm aby nikt nie poczuł, że jest źle traktowany tylko wziął odpowiedzialność za swoje zachowanie. Jednak jesteś narażony na to, że i tak wszyscy nie będą zadowoleni :D  To przychodzi z automatu. Inaczej patrzysz jako użytkownik a inaczej jako osoba z funkcją bo masz trochę więcej władzy nad innymi a to odpowiedzialność prócz jakiś przywilejów. A władza w nie odpowiednich rękach szkodzi. Dlatego moralność ma duże znaczenie. To osobiste moje zdanie.

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Illi napisał(a):

Poprosiłam Cie jedynie, a w sumie zapytałam, czy mógłbyś używać innego. Odpalił Cie mój komentarz jak ja to odbieram, spoko. Przeprosiłam Cie za niego

Nie poprosiłaś, Twój komentarz był atakujący, to jest oczywiste. Nie było tam nic o Tobie. Nie było o tym co tobie to robi, jak, ale z tym czujesz etc. I dobrze to wiesz. Był to obraźliwy komentarz, oceniający mało refleksyjny itp. To są podstawy komunikacji. Potem odwróciłaś kota ogonem, że możesz mnie przeprosić, ale nie za to, co powiedziałaś. Nie przyznałaś się, że zrobiłaś coś nie tak, tylko próbujesz zwalić winę na to, jak ja to odebrałem, żeby wyszło, że to niby ja jestem 'przewrazliwiony'. Potem, mimo że w żaden sposób nie obaliłaś mojej argumentacji, skorzystałaś z tego, z czego mogłaś. Podburzania reszty grupy (vide linka), a na koniec ze swoich przywilejów jako administratora. Nie rób więc z siebie niewiniątka. Twoje przeprosiny są dla mnie nieszczere. Do tego nie musiałabyś przeprosić mnie również za to, co powyżej - nadużycie władzy - i to publicznie, na dc - tam, gdzie mnie znieważyłaś.

Nie mam nic ci więcej do powodzenia, bo bym się już powtarzał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, MicMic napisał(a):

Nie poprosiłaś, Twój komentarz był atakujący, to jest oczywiste. Nie było tam nic o Tobie. Nie było o tym co tobie to robi, jak, ale z tym czujesz etc. I dobrze to wiesz. Był to obraźliwy komentarz, oceniający mało refleksyjny itp. To są podstawy komunikacji. Potem odwróciłaś kota ogonem, że możesz mnie przeprosić, ale nie za to, co powiedziałaś. Nie przyznałaś się, że zrobiłaś coś nie tak, tylko próbujesz zwalić winę na to, jak ja to odebrałem, żeby wyszło, że to niby ja jestem 'przewrazliwiony'. Potem, mimo że w żaden sposób nie obaliłaś mojej argumentacji, skorzystałaś z tego, z czego mogłaś. Podburzania reszty grupy (vide linka), a na koniec ze swoich przywilejów jako administratora. Nie rób więc z siebie niewiniątka. Twoje przeprosiny są dla mnie nieszczere. Do tego nie musiałabyś przeprosić mnie również za to, co powyżej - nadużycie władzy - i to publicznie, na dc - tam, gdzie mnie znieważyłaś.

Nie mam nic ci więcej do powodzenia, bo bym się już powtarzał.

Zastanów się dlaczego tak łatwo umykają Ci różne istotne rzeczy jak się odpalisz. Nadałeś temu swoje narrację. Słowa są tylko słowami, a w sieci dodatkowo zniekształcone. 

Widzisz- nie zrozumiałeś nic jak dotąd. 

To teraz najprościej jak się da- hamuj swój język w wypowiedziach i nie używaj obraźliwych epitetów do innych userow. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Lucy32 napisał(a):

@brum.brum pamietaj że biorą też w kaftany😅

pewnie pierwszego mnie zapakują w pasy, w takim razie :D To jednak nie będę tam zaglądał 

4 godziny temu, Maat napisał(a):

@brum.brum,syrop będzie m.in.z miodu, cytryny, imbiru, goździków.

A to tak adekwatnie do pogody za oknem. Nice ❄️👌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna osoba mowi o nieszczerych przeprosinach.

Ja jako że zawsze reaguje jak widzę coś złego, to jakbym nie zareagowała to by się indor na mnie nie obraził. I szkoda, ale ja no taka jestem że reaguje i nie ważne że ktoś jest moim psiapsi czy kimś. 

Nie chodzi o kierunek studiów @MicMicto nadal wiedza naukowa, a można być mądrym praktycznie i życiowo i nawet mądrzejszym od najlepiej wykształconego. Tak myślę.

Żeby nie było kłótni to Dryagan powinien dostać wszechmogącą władze 😁 jest taki achhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Żeby nie było kłótni to Dryagan powinien dostać wszechmogącą władze 😁 jest taki achhh

Uważam, że jego postawa jest imponująca i to nie wynika tylko z sympatii. Naprawdę mogę powiedzieć, że jest w porządku. Mimo szeregu obowiązków stara się dawać forum to co najlepsze. Jest bardzo odpowiedzialny a jego postawa godna naśladowania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40 minut temu, alone05 napisał(a):

Dzisiaj jest 13 lutego, Międzynarodowy Dzień Kochania Siebie. Ja dzisiaj świętuję 😍 Ja nie lubię kłótni, nie jestem konfliktową osobą.

Jak świętujesz? 

Kłótnie nie są takie zle, gdy ludziom na sobie zależy i się szanują nawzajem. Jak ma sie przypadek osób które mają wywalone na to jak wygląda ich relacja lub chociaż jedna z nich tak ma, to nie ma chęci żeby kłótnia doprowadziła do czegoś pozytywnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi