Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Grouchy Smurf napisał(a):

U mnie nie ma tego problemu bo ta część rodziny, do której jezdzimy na święta jest swojska.

Co przez to rozumiesz?

U mnie jest ciężko pod względem psychicznym. Nie jestem zaskoczona. Myślę, że po świętach napiecie trochę spadnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, bei napisał(a):

Co przez to rozumiesz?

U mnie jest ciężko pod względem psychicznym. Nie jestem zaskoczona. Myślę, że po świętach napiecie trochę spadnie.

No na co dzień jestem tylko z mom. Gdy jedziemy do rodziny na wigilię, tak od 5 lat, to tam jest swojska atmosfera, że w zasadzie można nawet beknąć :D A wiem, że są takie miejsca, gdzie rodzinna atmosfera jest tak gęsta, że niektórzy boją się przełknąć jedzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, lorana napisał(a):

Mnie nic nie obchodzą święta, ani prezenty. Czuję się źle, a cała reszta nie ma znaczenia.

Kurczę, kiedyś było normalnie.

Dwa razy próbowałam popełnić samobójstwo. Nawet do tego się nie nadawałam, to muszę męczyć się codziennie. I tak 6 lat, a choruję od 15.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tak - świąt dotychczas nie obchodziłem, bo nie chciałem i nie miałem z kim. W tym roku dalej nie chcę, ale mam z kim. Nie chcę zawieść rodzeństwa. No i jest tu moja siostrzyczka. ❤️ Wszyscy nazywają nas "patuski nierozłączki". Jedynie co, to trochę mnie niepokoi moje podejście do niej. Stała się moją "ulubioną osobą". Dotychczas moje relacje z "ulubionymi osobami" kończyły się bardzo źle. Z mojej winy. Co więcej, za każdym razem wiedziałem że tak się to skończy, ale nie potrafiłem tego powstrzymać. Większość moich "ulubionych osób" miało mniejszą lub większą świadomość z czego to wynika. Ale tutaj mamy do czynienia z dzieckiem... Boję się że ją skrzywdzę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 25.12.2024 o 23:55, Purpurowy napisał(a):

No to tak - świąt dotychczas nie obchodziłem, bo nie chciałem i nie miałem z kim. W tym roku dalej nie chcę, ale mam z kim. Nie chcę zawieść rodzeństwa. No i jest tu moja siostrzyczka. ❤️ Wszyscy nazywają nas "patuski nierozłączki". Jedynie co, to trochę mnie niepokoi moje podejście do niej. Stała się moją "ulubioną osobą". Dotychczas moje relacje z "ulubionymi osobami" kończyły się bardzo źle. Z mojej winy. Co więcej, za każdym razem wiedziałem że tak się to skończy, ale nie potrafiłem tego powstrzymać. Większość moich "ulubionych osób" miało mniejszą lub większą świadomość z czego to wynika. Ale tutaj mamy do czynienia z dzieckiem... Boję się że ją skrzywdzę...

A z czego to wynika? W jaki sposób masz ją skrzywdzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Verinia napisał(a):

A z czego to wynika? W jaki sposób masz ją skrzywdzić?

Z zaburzeń osobowości. Zawsze kończy się tak, że nie widzę świata poza daną osobą, staram się odizolować ją od wszystkich oprócz siebie itp. A jak coś jest nie po mojej myśli, w kwestii tej osoby, to już tragedia... Wczoraj się wściekłem, że rozmawia z kuzynką, w jej wieku, zamiast ze mną. Siedzę z nią całe dnie, praktycznie do nikogo innego się nie odzywam. Czyli wszystko idzie tą samą drogą co zawsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Purpurowy napisał(a):

Z zaburzeń osobowości. Zawsze kończy się tak, że nie widzę świata poza daną osobą, staram się odizolować ją od wszystkich oprócz siebie itp. A jak coś jest nie po mojej myśli, w kwestii tej osoby, to już tragedia... Wczoraj się wściekłem, że rozmawia z kuzynką, w jej wieku, zamiast ze mną. Siedzę z nią całe dnie, praktycznie do nikogo innego się nie odzywam. Czyli wszystko idzie tą samą drogą co zawsze...

Skoro już wiesz, co jest Twoim problemem, znasz te schematy - możesz z tym walczyć. Też miałem kiedyś podobny problem - byłem zaborczy i zazdrosny, mało przez to nie straciłem kobiety, którą kocham. Musiałem z tym walczyć i walczyłem z całych sił. Teraz jestem prawie od tego wolny. No prawie... Jak mnie ogarnia znowu jakaś zazdrość o kontakty z innymi - szczypię się z całej siły w rękę i wracam na właściwe tory. Grunt to znać swój problem, a Ty już znasz - walcz z tym!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

59 minut temu, Dryagan napisał(a):

Skoro już wiesz, co jest Twoim problemem, znasz te schematy - możesz z tym walczyć. Też miałem kiedyś podobny problem - byłem zaborczy i zazdrosny, mało przez to nie straciłem kobiety, którą kocham. Musiałem z tym walczyć i walczyłem z całych sił. Teraz jestem prawie od tego wolny. No prawie... Jak mnie ogarnia znowu jakaś zazdrość o kontakty z innymi - szczypię się z całej siły w rękę i wracam na właściwe tory. Grunt to znać swój problem, a Ty już znasz - walcz z tym!!!

W ten sposób rozwaliłem sobie we wrześniu dwa związki. Ostatni się posypał po dwóch tygodniach... Pomimo toczącej się w sądzie sprawy o zakaz kontaktu i zbliżania się, dopiero przeprowadzka pozwoliła mi zakończyć codzienne (i conocne) wystawanie pod oknem mojej "ulubionej osoby". Oczywiście wracając z pracy też "przypadkiem" zbaczałem z drogi, żeby tylko przejechać przed jej domem. Jeszcze wcześniej była też sytuacja, kiedy rozwaliłem związek swojej "ulubionej osoby". No bo wiadomo... Musi być tylko dla mnie... Na szczęście w styczniu znowu się przeprowadzam, więc może uda mi się odwalić od siostry. A po przeprowadzce znajdę kolejną "ulubioną osobę"...

Edytowane przez Purpurowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dostałam od Mikołaja prezenty takie jak: krem do twarzy, kubek świąteczny i kalendarz na Nowy Rok z kociakami, dostałam to co chciałam dostać, u nas w domu stoi niska choinka, ma tylko 170 cm wysokości. Zamieszczam fotkę tej choinki:

https://ibb.co/q18TfkR

Edytowane przez alone05

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi