Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

Kalebx3, musisz bardzo się o to modlić do Pana, wtedy może Pan wysłucha prośby. Trzeba być cierpliwym.

Proszę Pana w swoim imieniu o różne sprawy, by się dobrze potoczyły, lecz robię to źle i często w złej wierze.

Jednak nie robiąc nic dla Pana. Bo co to jest, że w niedzielę pójdę na Mszę Św ( to nie zawsze a dopiero od kilku tygodni chodzę co niedzielę na Mszę Św )

O spowiedzi nie wspomnę, bo to było bardzo dawno temu. Jakoś uważam, że nie bardzo jest potrzebna. Sam nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jak dawna się modlisz?

od pierwszego uderzenia serca ;)

w każdym bądż razie długo ,,, a zamierzam do końca życia , niekoniecznie wtedy nadal intencji uzdrowienia . Każdemu czegoś brak ,,, ja ze wszystkim idę do Jezusa , na Niego liczę , i TYLKO od Niego oczekuję uzdrowienia, każdego zresztą dobra i Opieki ,,,i prędzej czy pózniej je otrzymam , a nawet więcej otrzymam ,,,

Mówię Ci jako głęboko wierzący katolik .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówię Ci jako głęboko wierzący katolik .

Jasne, trzeba mieć oparcie. Mam ciotkę, co też tak się modli. Jak coś pozytywnego wydarzy się w jej życiu, to mówi że wymodliła u pana i dziękuje mu. Jak negatywnego to zgania na zły los. Podziwiam was katolików i ludzi innej wiary, naprawdę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BratKat, niedługo Popielec ,,, tak więc pamiętaj śmiertelniku,żeś nagi przyszedł na ten świat i taki samiuśki wrócisz .

Nie mamy tu swojej Ojczyzny , ale oczekujemy Innej , wiecznej i trwałej w Niebie ,gdzie DOM nie ręką uczyniony,,,

... jeśli nawet zniszczeje nasz przybytek doczesnego zamieszkania, będziemy mieli mieszkanie od Boga, dom nie ręką uczyniony, lecz wiecznie trwały w niebie.( 2Kor 5 )

BratKat, a co się stało ,że teraz nie kręcisz beki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3 nie ze wszystkim się zgadzam z Stwórcą.

Moją Ojczyzną jest Polska. Tak wiem, że powinno być Niebo. Niebo potem, o ile mnie do niego wpuści Pan.

Teraz nie kręcę beki, bo ta Religia mnie się wydaje chyba najprawdziwsza.

To wszystko, jest tak popierniczone...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A słyszał ktokolwiek o Boskiej Matrycy? Metafizyka przemawia do człowieka w sposób dla niego zrozumiały. Używa takich form, które są na danym poziomie rozwoju ludzkości do ogarnięcia. Wiedza jest całkowicie kompatybilna z wiarą, są światy równoległe, znany człowiekowi świat i jego percepcja jest tylko wyrywkiem rzeczywistości. Metafizyka pokazała człowiekowi, tyle ile miała pokazać. Człowiek na podstawie tego wyrywku, który jest tylko częścią przerabianym od zawsze schematów, ''ocenia'' świat transcendenty, neguje go lub ''wyśmiewa''. Nie warto ''kręcić beki'' z religii, bo wszystko wraca w kumulacji. Zarówno dobro jak i zło. Człowiek ma pięć zmysłów, linearną percepcję czasu i jedną planetę do oglądania i na tej podstawie - człowiek myśli, że wie wszystko. Dlatego też więcej się pewnie nie dowie, nie będzie mu to dane. Wszystko ma swoją przyczynę i skutek, cierpienie też. Człowiek pamięta tylko wyrywek swej życiowej drogi, która wiedzie przez wiele żywotów. Nieraz naprawdę ma się wiele do spłacania i dana lekcja życiowa musi być naprawdę nieprzyjemna, żeby być skuteczna. Tyle, człowiek który nawet nie wie, że nic nie wie może sobie kręcić bekę, traci wyłącznie on sam. Nikt inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wszystko, jest tak popierniczone...

wiem ,że jest pochrzanione ,,, ale z Bożą Pomocą damy radę jakoś przejść przez ten ziemski syf do Wiecznej Nieskończonej a wciąż Nowej i nowej Radości Bożej nieopisywalnej . Bo teraz to sama nędza i cierpienie i choćbyś niby miał wszystko nie uciekniesz od Krzyża .

Mówię Ci Brachu, z niecierpliwością oczekuję swojej ostatniej Godziny ,żyjąc teraz pewnością Zbawienia .

Jak powiedziała święta Teresa " życie doczesne to cięzka , ciemna , nieprzespana noc w niewygodnej gospodzie ...." słowem lipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowiek pamięta tylko wyrywek swej życiowej drogi, która wiedzie przez wiele żywotów. Nieraz naprawdę ma się wiele do spłacania i dana lekcja życiowa musi być naprawdę nieprzyjemna, żeby być skuteczna. Tyle, człowiek który nawet nie wie, że nic nie wie może sobie kręcić bekę, traci wyłącznie on sam.

Nie mogę wierzyć w reinkarnacje jako ortodoksyjny katolik .

Nie moge z tego względu ,że w dupie byłem i gówno widziałem . Teoria reinkarnacji jest w sumie wygodna i wiele tłumaczy ( a umysł dąży do przejrzystości i jasności ,,, poukładania ). Jednak trzeba pamietać ,że Bóg jest Duchem Wolnym i kiedy umiera niewinne dziecko i wszyscy wokól cierpią( szczególnie rodzice ) , Bóg ma swoje niepojęte Plany . I nic więcej ,,, NIC -jak powiedział Chrystus ;tak -tak , nie -nie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś zachowuje się niepoważnie, to rozmowa nie bardzo ma sens. Powiem tyle, to tutaj to wypizdowie. Jedna planeta, na której człowiek przerabia od zarania ciągle te same błędy, te same schematy, w coraz nowej scenografii. Dzieje się jak się dzieje, bo tam ma się dziać. Ziemia ma być takim wygnaniem, miejscem w którym człowiek ma się oduczać i oducza się swoich pierwotnych instynktów. Na własnej skórze, na poziomie komórkowym ''oducza się'' głupoty, łamania dekalogu, bo za wszystko w życiu się płaci i wszystko wraca. Czasem po latach, czasem w innej skórze i innych realiach, ale od prawa retrybucji nie ma ucieczki. Tyle, rozmowę kończę, światem rządzi przypadek, który bierze się z powietrza, świat też powstał przypadkiem, jakieś ciągi-przyczynowo skutkowe to bujda na resorach. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reinkarnacja ? Sami nie wiemy,czy to prawda.Możemy mówić nie ma.Bo ja katolik,a jeżeli jest ? To kim byliśmy w innym życiu.Jak na nas wpływa ? Teraz na tym świecie.Czy dziś będąc katolikiem.Byłeś kiedyś wikingiem modlącym się do Odyna,a może dziś zwolennik PIS,był kiedyś lewicowcem z PPS,który zmarł w 1929 roku ? Temat,na piękną dyskusję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reinkarnacja ? Sami nie wiemy,czy to prawda.Możemy mówić nie ma.Bo ja katolik,a jeżeli jest ? To kim byliśmy w innym życiu.Jak na nas wpływa ? Teraz na tym świecie.Czy dziś będąc katolikiem.Byłeś kiedyś wikingiem modlącym się do Odyna,a może dziś zwolennik PIS,był kiedyś lewicowcem z PPS,który zmarł w 1929 roku ? Temat,na piękną dyskusję.

na jaki temat filozofie, jak tobie wszystko kojarzy sie z pis-em?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może z pisią?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3,

Jak powiedziała święta Teresa " życie doczesne to cięzka , ciemna , nieprzespana noc w niewygodnej gospodzie ...." słowem lipa

a jak ktoś ma takie zdanie jak pani Teresa a nie wierzy w życie po śmierci to skąd może wziąć siłę, motywację do życia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liberalizacja pojęć.

Lubię ten rosnący dystans.

"Stan pogański."

"Wymyślenie/odkrycie piekła dosłownego"

"Ignorancja wobec pojęcia piekła"

"Piekło na ziemi wobec ignorancji i samowoli"

"Piekło jako niepokojąca wizja, bardzo niepokojąca"

"Powolna ewolucja piekła w świat metafor i nie traktowanie go jako realny byt"

Coś tam jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktokolwiek kto zna solidny pierdolnik w głowie, może uznawać piekło za nierealny byt? Ono jest bardzo realne, tylko nie jest ograniczone do jednego wymiaru, można się z niego wydostać i nie ma nic za darmo. Na bilet zarówno w jedną, jak i w drugą stronę trzeba sobie solidnie zasłużyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bilet zarówno w jedną, jak i w drugą stronę trzeba sobie solidnie zasłużyć.

Akwen,

Czy męka ,śmierć i zmartwychwstanie Syna Bożego Jezusa Chrystusa i przyjęcie tej Prawdy Objawionej do swego Serca i Życia nie może być tym Darmowym Biletem w Stronę Światłości , Łaską Bożą ? Ja wierzę ,że może .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3,

Cytuj:

a jak ktoś ma takie zdanie jak pani Teresa a nie wierzy w życie po śmierci to skąd może wziąć siłę, motywację do życia?

--- nie wiem ,

Może instynkt przetrwania , może Rodzina , miłośc bliskich , cel , pasja etc

Wiem tylko co mi daje Nadzieję i Siły .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na reinkarnacji,kim Neon byłeś w poprzednim życiu ? Bo ja podobno rzymskim legionistą,który poległ w walce z Germanami w roku 254 n.e.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiejskifilozof, z skąd wiesz? ja miałem kiedyś flasha, jak zajmowałem sie mistyką, że ukrywałem sie gdzieś w zakamarkach średniowiecznego miasta, ale raczej wygladałem jak znajda w łachmanach, gdzieś pod schodami zerkałem ukradkiem ku wyjściu, badając co tam sie dzieje, bo było jakieś zbiegowisko. także legionista przy tym to klasa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi