Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

Teoretycznymi podstawami chrześcijaństwa jest wolna wola, tolerancja i altruistyczna afirmacja.

Nijak nie widać ich w waszych postawach.

Wy jesteście tchórzliwi katonaziole, zamartwiający się wyłacznie alternatywą mąk piekielnych po śmierci.

Religia instrumentalnie służy wam wyłącznie do redukcji lęku przed śmiercią.

Jesteście przy tym fanatykami, korzystającymi z każdej okazji do przemocy, by wasz ograniczony i niosący zbrodnicze skutki światopogląd, stał się narzędziem przymusu.

Tak właśnie należy interpretować obecne próby manipulacji przy już obecnie poniżającej dla kobiet ustawie antyaborcyjnej.

Jesteście tak samo zdolni do zbrodni pod przywództwem klechów, jak muzułmanie pod przywództwem mułłów czy immamów (czy czort wie kogo jeszcze).

Już dawno dowiódł tej prawdy eksperyment niejakiego Millgrama.

Intelektualne ubóstwo i moralny konformizm. Fanatyzm i przemoc. To typowe cechy katola. Z rzeczywistym przesłaniem chrześcijaństwa niewiele mają wspólnego.

A teraz won do kościoła, bo niedziela... klecha podbuduje wasz fanatyzm przemową.

To jest wypowiedź człowieka, który nie pasuje do żadnej religii, ogranicza się tylko do nadawania i obrażania katolików, a o ustawie antyaborcyjnej trąbi jak zdarta płyta w każdym poście, miota się i błądzi i nie wie jak i na kogo swój gniew wyładować. Egoizm i chory światopogląd to mało powiedziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chory, bo liberalny? Ale ty pier dolisz.
przecież on nie jest liberalny, nie różni się wiele od katotalibów czy islamofaszystów i nie chodzi mi tylko o tą wypowiedź. Wyzywa wszystkich inaczej myślących od nie wiadomo kogo a sam się od nich nie różni a poziomem agresji nawet przebija.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były zakusy na patrole pytające z różańca, ale jak poczytałem ten nowy projekt ustawy antyaborcyjnej, to przestało być śmiesznie. Widmo zabójcy prenatalnego krąży nad Polską, a należy go złapać i wsadzić do więzienia, ci co pomagali i co co wiedzieli, a nie powiedzieli też do paki. Ciekawe rzeczy tam wypisują, np. ile budżet zaoszczędzi rocznie na wstrzymaniu aborcji i kto jest zobowiązany do finansowania leczenia/opieki dzieci upośledzonych. Jakoś nikt tych obciążeń wynikających z finansowania leczenia, leków, dojazdów, lekarzy etc.,etc.,etc. nie policzył. A ja postuluję, żeby tych wszystkich, którzy takie rzeczy wymyślają, razem z tymi, którzy się pod tym podpiszą i jeszcze tych, którzy to popierają, spisać, i od nich zabierać pieniądze na takie finansowanie. Ciekawe jak będą walczyć, o ile to przejdzie, z podziemiem aborcyjnym? Jakieś comiesięczne kontrole u partyjnego ginekologa, potwierdzające, że ciąży nie było?

Najmądrzejszy w kwestii aborcji to był towarzysz Wiesław, który twierdził, że dzieci nas zjedzą i ja jestem tego samego zdania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem rząd straci na tej ustawie antyaborcyjnej, twardy elektorat i tak jest już przekonany a temu niepewnemu zaostrzenie przepisów może się nie spodobać. Ta cała histeria o mordowaniu dzieci jest równie głupia jak histeria Kodowców no ale media i zantagonizowane społeczeństwo będą miały kolejny powód wszczęcia rabanu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest tak, że nie wierzę w Miłosierdzie Najwyższego, tylko nie chcę, aby Stwórca wobec mnie kierował się sprawiedliwością.

Chcesz. Nieraz mówisz, że nie wiesz czy jesteś zdolny do popełnienia grzechu ciężkiego, że robiłeś głupie rzeczy bez świadomości, że dla Ciebie rachunek sumienia jest trudnością. I chyba chciałbyś, żeby Bóg brał to wszystko pod uwagę. I bierze, bo nikt Cię nie zna tak dobrze jak On. Tylko Bóg nas może sądzić, bo widzi, co mamy w sercu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chory, bo liberalny? Ale ty pier dolisz.
przecież on nie jest liberalny, nie różni się wiele od katotalibów czy islamofaszystów i nie chodzi mi tylko o tą wypowiedź. Wyzywa wszystkich inaczej myślących od nie wiadomo kogo a sam się od nich nie różni a poziomem agresji nawet przebija.

a nie ma racji? czy nie jest tak, że ci najbardziej spolaryzowani wprowadzają zmiany?

czy swoim "wyważonym tonem" przymykasz oko na to, co się aktualnie dzieje? jeżeli TO jest tematem zastępczym, to co będzie potem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to w tym wypadku znaczy liberalny? Czy to ktoś wyważony, słuchający stron?

="Reynevan"] a nie ma racji? czy nie jest tak, że ci najbardziej spolaryzowani wprowadzają zmiany?

czy swoim "wyważonym tonem" przymykasz oko na to, co się aktualnie dzieje? jeżeli TO jest tematem zastępczym, to co będzie potem?

Ty i NN4V jesteście najbardziej spolaryzowani. Czy wprowadzali byście zmiany?

Czy inny niż wy, bo wyważony, calrlsbueno wprowadzał by zmiany?

Czy będąc spolaryzowanymi nie odrzucacie systemu demokratycznego? A czy wyważony carlsbueno ceni system demokratyczny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta ustawa jest antyludzka.Dla kleru i jego wierzących popleczników,los zarodka jest ważniejszy.Od zdrowia kobiety,kler nadal żyje w 18 wieku.Nie rozumiejąc zmieniających się czasów.

Szkoda,że dla katolików los zygoty,jest ważniejszy od już narodzonego dziecka.

Jak dobrze,że jesteś ateistą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to w tym wypadku znaczy liberalny? Czy to ktoś wyważony, słuchający stron?

="Reynevan"] a nie ma racji? czy nie jest tak, że ci najbardziej spolaryzowani wprowadzają zmiany?

Ty i NN4V jesteście najbardziej spolaryzowani. Czy wprowadzali byście zmiany?

Czy inny niż wy, bo wyważony, calrlsbueno wprowadzał by zmiany?

Czy będąc spolaryzowanymi nie odrzucacie systemu demokratycznego? A czy wyważony carlsbueno ceni system demokratyczny?

55228663.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję tym, którzy są za pozwoleniem zamordowania zgwałconej 12 letniej dziewczynki poprzez nie uratowanie jej przed ryzykowną ciążą, zmuszając ją do wydania na świat śmiertelnie chorego zdeformowanego płodu, którzy obumrze w cierpieniach kilka godzin po wyjściu na świat.

Jak ktoś chce konsekwentnie stosować całkowity zakaz aborcji, to musi również uwzględniać takie przypadki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reynevan,

Ale mam dorosłe dzieci, które planują mieć dzieci, a więc także powinienem mieć coś do powiedzenia, a w szczególności jak się czyta że ludzkość powinna mieć prawo do zabijania zarodków, czy płodów własnego gatunku, to nawet nie jest zezwierzęcenie. A tak w ogóle jeśli nie czujesz się odpowiedzialny by mieć dzieci, to ich nie rób, a sposobów na antykoncepcję jest mnóstwo. Prezerwatyw i różnych tabletek czy plastrów wam nie zabiorą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kler teraz ma swe 5 minut,trzeba czekać kiedy przyjdą normalne czasy.Bez panoszenia się kleru.

A Polki wyjadą na Zachód,dzie kler nie miesza w polityce.

Nie chcę być złośliwy ale niedługo na zachodzie zanosi się na to, że zamiast kleru będziecie mieć społeczeństwo islamskie czyli zwierzęta, które potrzebują ostrzegawczych znaków mówiących, że kobiet nie wolno gwałcić. Może nie za 5, może nie za 10 lat ale zobaczycie, że opanują w końcu tę bezbronną i zapatrzoną w tolerancję Unię-socjal-Europejską.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi