Skocz do zawartości
Nerwica.com

Oberża pod złamanym paragrafem

Gość iiwaa

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, Wirginia Zachodnia napisał:

Glapiński powinien zostać bajkopisarzem. Ma facet niesamowitą fantazję. 

O tak. I gadane... nie na temat. 

Są odpowiedzi, które przychodzą dopiero wtedy, gdy człowiek przestaje walczyć ze światem, a zaczyna słyszeć własną duszę (Aida)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Melodiaa niestety musi być przy bezalkoholowym...

7 godzin temu, initium napisał:

Ledwo dycham, to nie mam siły się doczłapać na forum :-|

Co się dzieje? Wysyłam dobre fluidy

Są odpowiedzi, które przychodzą dopiero wtedy, gdy człowiek przestaje walczyć ze światem, a zaczyna słyszeć własną duszę (Aida)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 10.02.2023 o 09:55, Dryagan napisał:

Co się dzieje? Wysyłam dobre fluidy

Próbuję ogarnąć sobie życie, ale mam wrażenie, że tylko jeszcze bardziej je rozpieprzam. Wkładam w to dużo wysiłku, całą swoją energię, a i tak gówno z tego wychodzi. Nadal jestem bezrobotna, bezzwiązkowa, bezdzietna, do tego czuję, że tracę wszystkich znajomych. Nawet nie wiem, czy żalenie się tutaj ma sens, bo pewnie i tak nikt tego nie przeczyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@initium przeczytałem. Nie mów tak, przyjdzie taki dzień, kiedy zaświeci słońce. Bardzo bym chciał, żeby w końcu Ci się ułożyło - dlatego ta dobra energia, którą Ci wysyłam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

49 minut temu, initium napisał:

Zmuszam się. Dzisiaj wyszłam.

Brawo Ty, może Dzień Kobiet będzie dla Ciebie przełomowy. Całusek wirtualny leci do Ciebie 😘

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 8.03.2023 o 16:02, Dryagan napisał:

Brawo Ty, może Dzień Kobiet będzie dla Ciebie przełomowy. Całusek wirtualny leci do Ciebie 😘

Dzięki. Raczej nie był przełomowy, ale przynajmniej spotkałam się z koleżanką, której dawno nie widziałam, więc pozytywny aspekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś byłam aktywna, a teraz najchętniej bym tylko leżała. Mam dużo pomysłów w głowie i mało energii do ich realizacji...

W dniu 15.03.2023 o 22:18, Wirginia Zachodnia napisał:

Spóźnione gratulacje. 

Dzięki, ale nie poszłam tam. Dalej szukam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 25.03.2023 o 22:05, initium napisał:

Dzięki, ale nie poszłam tam. Dalej szukam.

W takim razie powodzenia w szukaniu. Dzisiaj się dowiedziałam, że firma zewnętrzna, dla której pracuję według doniesień medialnych chce się sprzedać, czyli za jakiś czas mogę stracić pracę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 4.11.2016 o 15:48, Gość napisał(a):

Jak zwykle staram się wszystkich zrozumieć:

1. iiwaa nie deprecjonujmy innych wątków o podobnej treści...miło też można rozmawiać z ludźmi..

2. Popieram atic jest inteligentny i będą go bronić

3. Nie ma potrzeby obrzucać się błotem bo to do niczego nie prowadzi...chyba, że ktoś chce gównoburzy i interwencji moderacji

4. Moderacja wyszła nam na przeciw abyśmy nie spamowali więc rozmawiajmy na poziomie

5. Szanujmy się co nie znaczy, że każdy z każdym musi się zgadzać..

6. Możemy tu pisać o czym chcemy...nie ograniczajmy się

7.Chciałabym aby ten wątek został...zobaczymy jak się rozwinie

8. Może wg mnie tu pisać kto chce

9 i 10 szlag mnie trafi jak nie przestaniecie :twisted:

Jak czytam siebie to siebie sama zaskakuje :mrgreen:

Jak pokonasz sam siebie to już nic nie stanie Ci na drodze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 1.11.2016 o 14:30, Gość napisał(a):

Szczerze mowiac, bez obrazy, ale glupoty gadasz :P

Po pierwsze - masz obraz przestepczosci wykreowany przez polskie media. Przeklamany. Wiesz ile przestepstw wykryto w Polsce w ubieglym roku? 833 281.

O ilu uslyszalas? O matce Madzi, o Kajetanie P., o Samuelu N.?

Myslisz, ze sama nigdy nie popelnilas przestepstwa? Gwarantuje Ci, ze popelnilas ;)

Po drugie - mylisz sie, ze moglabys byc bezwzglednym prokuratorem? Weterynarz pomagal zwierzetom, prowadzil schronisko, nielegalnie. Rozumiem, ze z przyjemnoscia podpisalabys akt oskarzenia? ;)

Wiesz, ze doszlo do przestepstwa, ale nie masz odpowiednich dowodow. Np. pobita kobieta wycofuje wniosek o sciganie. Musisz wydac postanowienie o umorzeniu postepowania.

Samotna matka czworki dzieci, ktora nie ma ich za co wykarmic, troche kantowala na podatkach. Podpisujesz akt oskarżenia ;)

Zgwalcona dziewczyna przekracza granice obrony koniecznej i zabija sprawce. Podpisujesz akt oskarzenia ;)

Masz obraz wykreowany przez

media.

Po trzecie - mamy calkiem spora grupe przestepst z nieumyslnosci.

Po czwarte - mamy tez przestepstwa spowodowane bledem,

Po piate - prokuratury maja taaaakaaa kupe roboty ze jest to juz dla nich zwyczajna masowka. Nikt tam sie nie lituje nad każdym pokrzywdzonym :lol:

W ogole pokrzywdzony jest postacia marginalna, prokuratury maja gleboko w d... czy otrzyma on pomoc, najwazniejsze, zeby szybko zlozyl wyjasnienia, zeby nie byly one sprzeczne i zeby szybko wydac akt oskarzenia albo umorzyc postepowanie, bo babranie sie w sprawie jest nudne i zmudne.

Po szoste - co nazywasz ZBRODNIA?

Bo widzisz, pobicie ze skutkiem smiertelnym albo spowodowanie ciezkiego uszczerbku na zdrowiu ze skutkiem smiertelnym NIE JEST zbrodnia, jest nia natomiast falszowanie pieniedzy i papierow wartosciowych.

Po siodme - na studiach pewnie mialas podstawy prawa. A o edukacji licealnej wypowiadac sie nie bede. Do dzis maja podreczniki z bledami.

Po osme - nie zawsze nieznajomosc prawa szkodzi ;) nie bez powodu mamy w kk blad co prawa jako okolicznosc wylaczajaca wine.

Po dziewiate - my nie oceniamy klienta, nie oceniamy czynu, nie do nas to nalezy. Naszym obowiazkiem jest bronic najlepiej zgodnie ze swoja najlepsza wiedza i umiejetnosciami, a nie analizowac to, czy klient jest zly czy tez moze cos go pchnelo do danego czynu.

Co wiecej - nie mielismy nigdy sprawcy przestepstwa zabojstwa w zamiarze premedytacyjnym. Jesli juz, to zawsze w naglym. Bywaja i niepoczytalni.

A zorganizowane grupy przestepcze? Wierz mi, im zabojstwa nie sa w glowie.

Zwykle przestepcami - w ogole, nie mowie o klientach - sa ludzie, ktorzy sie jakos pogubili. Bo widzisz, przestepstwa z użyciem przemocy to mniejszosc. Zwykle jest tak: a jeden udzieli prefere

Tutaj nic nie jest czarne i biale.

Po dziesiate:

- 17-latek ciagnie kolezanke z lawki za wlosy

- wsciekla kobieta wymierza policzek partnerowi, ktory ją zdradzil

- corka podrabia podpis matki za jej zgoda, bo np. matka zapomniala sie podpisac i poszla do pracy

- dwie pelnoletnie siostry blizniaczki chca kupic alkohol i jedna uzywa dowodu drugiej

- pani Krysia publicznie pisze ze pani Ania jest dziwka

- pani Krysia publicznie pisze ze pani Ania bierze lapowki

- pan Kaziu pisze w Internecie, ze wszystkich muzulmanow trzeba rozstrzelac (pisze, nie ma takiego zamiary, cisnienie mu sie podnioslo po wiadomosciach)

- pan Kaziu pochwala w Internecie to, ze jeden facet w akcie zemsty pobil drugiego

- trzech siedemnastolatkow kloci sie na boisku i daje sobie po razie

- pan Andrzej pisze w Internecie ze wszyscy Niemcy to debile i mordercy

- pani Krysia mowi swiadkom Jehowy ze wszyscy jehowi glupi i maja wymyslonego bozka

- pani Ania otwiera szafke i przez przypadek nabija guza mezowi, ktory wlasnie sie schylal

- pan Antoni pali stare opakowania plastikowe na ogrodku

- pani Jadzia od pol roku nie wynosila smieci i zalegaja w jej mieszkaniu

--> Co ich laczy? Sa sprawcami przestepstw. Nie wszyscy oczywiscie poniosa odpowiedzialnosc karna, ale wszyscy popelnili przestepstwo.

Dalej uwazasz, ze przestepcy to bestie? :lol:

Ciekawie ktoś napisał, szkoda, że już nie ma tutaj tej osoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Żaba Monika napisał(a):

Ciekawie ktoś napisał, szkoda, że już nie ma tutaj tej osoby.

Też za nią tęsknię :D Nasza pani prawnik, która kiedyś napędzała to forum :D

Nazwa wątku nie wzięła się przypadkowo. Tańce, hulanki, swawole 🍻 

Prawda @Dryagan, @initium :mrgreen: Ciężko reaktywować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Melodiaa ja nie tęsknię za panią prawnik, może dlatego, że po urodzeniu mojej córki pisała do mnie na facebooku okropne rzeczy. Po prostu jakby się wylała cała jej frustracja, że ona nie ma dziecka. Zresztą od początku mnie wkurzała tym wyniosłym sposobem bycia. Owszem - Oberża przez moment napędzała Forum, ale czasem też negatywnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Dryagan napisał(a):

@Melodiaa ja nie tęsknię za panią prawnik, może dlatego, że po urodzeniu mojej córki pisała do mnie na facebooku okropne rzeczy. Po prostu jakby się wylała cała jej frustracja, że ona nie ma dziecka. Zresztą od początku mnie wkurzała tym wyniosłym sposobem bycia. Owszem - Oberża przez moment napędzała Forum, ale czasem też negatywnie.

Za forumową iwwa tęsknię ale każdemu z nas dała popalić :D Przynajmniej działo się :mrgreen: W sumie wciągnęły mnie dyskusje z nią w forum :D 

Witaj Mikołaj :D 

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 25.01.2022 o 18:32, Dryagan napisał(a):

@initium jak Ci to pomoże na poprawę nastroju - to i ja zajrzę na te stare śmieci, czyli do zapomnianej przez bogów i ludzi Oberży, gdzie dają chrzczone piwo

Ostatnio śmiechłam jak to przeczytałam :D

Czasem wracam na stare śmieci z sentymentu :D Zbłąkanych starych bywalców coraz trudniej tu spotkać. 

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi