Skocz do zawartości
Nerwica.com

Aseksualność /aseksualizm

scrat

Rekomendowane odpowiedzi

I rzeźbi mięśnie brzucha, przyjemne z pożytecznym. Nie wiem jak można dojść do wniosku, że aseksualność jest czymś naturalnym, rozumiem, że osoby aseksualne nie dojrzewały i nie rozwinęły się płciowo bo przecież od zawsze naturalnie były aseksualne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o spalanie kalorii, to jakieś się spala, nie wiem o jakich wartościach dyskutujecie analizując czy to mit, czy nie, ponieważ organizm spala kalorie 24h/dobę nawet jeśli "wydaje nam się", że nic nie robimy.

A jeśli chodzi o Aseksualizm jako nowa orientacja, to WHO nie może tego uznać, ponieważ ta teza to kompletna bzdura. Gorzej niż masło maślane. Orientacja seksualna to trwały emocjonalny, romantyczny i seksualny pociąg do osób określonej płci, a zatem aseksualizm z definicji nie może być nową orientacją seksualną. Proste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jakby ktos powiedzial na wstepie- "jestem aseksualny" to ulatwiloby to wiele spraw.

-- 22 paź 2013, 19:28 --

no czlowiek aseksualny powinien szukac takiego, ktory bedzie aseksualny. nawet prawdziwa miłość nie zawsze zdzierży rozbieżność w temperamencie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale nie mam popędu do spraw typowo seksualnych tylko do czegoś innego.

rozumiem , sfiksowanie .

Nie sfiksowanie, tylko raczej parafilia.

Nigdy nie interesowałem się sprawami typowo seksualnymi, zawsze się tym brzydziłem.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi