Skocz do zawartości
Nerwica.com

ot

elo

Rekomendowane odpowiedzi

Arasha, pisałam co z protestancyzmem - piszesz o wierze:

Schematycznie:

pierwszą wiarą jest chrześcijaństwo, z którego dwa największe odłamy to katolicyzm i protestancyzm - czemu uczepiłaś się katolicyzmu?

Skoro tak na prawdę podstawą wiary jest Chrześcijaństwo to co ma do tego ślub itp.? Gdzie w wierze chrześcijańskiej i w Biblii mowa jest o ślubie i seksie przedmałżeńskim?

Ale ja w żadnym miejscu nie napisałam, że chodzi mi wyłącznie o wiarę katolicką ( nawet w tytule tego nie ma ) :shock:

I nie pisałam nic na temat seksu przedmałżeńskiego, tylko seksualności ogólnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arasha, pogrążasz się...co ma wiara do seksualności w takim razie? Bo skoro tak sprawiasz sprawy to zupełnie nie rozumiem o co chodzi w tym momencie.

Jakie jest Wasze zdanie ... na ile dogmaty wiary mogą mieć wpływ na nasze postrzeganie doznań cielesnych ?

Czy można być wierzącym człowiekiem, nie łamiącym zasad wiary, a jednocześnie nie tłumić swojego popędu ( rozważania czysto teoretyczne ).

Jakie dogmaty? Jakiej wiary? Co masz na mysli przez postrzeganie doznań cielesnych? Jakie są zasady wiary? Co to jest popęd ? Jaki popęd?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arasha, pogrążasz się...co ma wiara do seksualności w takim razie? Bo skoro tak sprawiasz sprawy to zupełnie nie rozumiem o co chodzi w tym momencie.
Jakie jest Wasze zdanie ... na ile dogmaty wiary mogą mieć wpływ na nasze postrzeganie doznań cielesnych ?

Czy można być wierzącym człowiekiem, nie łamiącym zasad wiary, a jednocześnie nie tłumić swojego popędu ( rozważania czysto teoretyczne ).

Jakie dogmaty? Jakiej wiary? Co masz na mysli przez postrzeganie doznań cielesnych? Jakie są zasady wiary? Co to jest popęd ? Jaki popęd?

tez jestem ciekawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aranjani, jestem Chrześcijanką, póki co katoliczką, ale z wieloma rzeczami się nie zgadzam. Wierzę w Jezusa i to jest dla mnie najważniejsze :105:

czyli nie akceptujesz założeń wiary w która wierzysz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aranjani, jestem Chrześcijanką, póki co katoliczką, ale z wieloma rzeczami się nie zgadzam. Wierzę w Jezusa i to jest dla mnie najważniejsze :105:

czyli nie akceptujesz założeń wiary w która wierzysz ?

Katolicyzm to nie jest wiara - to jest wyznanie.

Wiarą jest Chrześcijanizm - a katolicyzm to sposób wyznawania tej wiary ;).

Jak jak się Arashce katolicyzm nie podoba to niech przejdzie na protestantyzm - to też wyznanie wiary Chrześcijańskiej ale zwiększymi luzami ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś wierzyłem i też seksu nie było. No ale może na jakiś pielgrzymkach by się okazja nadarzyła :mrgreen:

Gwarantuje Ci że nie. :mrgreen: Dla czepialskich nie byłem na pielgrzymce. :P

Mi daleki znajomy opowiadał że zaliczył parę na pielgrzymkach zwłaszcza we Włoszech czy Hiszpanii dziewczyny są chętne, w Polsce mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi