Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Siemano!

Ja dopiero wstałem, programowałem do 6 rano i jeszcze miałem grać w team fortressa ale koledze neta wywaliło XD

Nauczyłem się obsługi plików, Unixowych socketów, napisałem prosty serwer i klient (muszę jeszcze pofixować to na co nie miałem siły już w nocy).

Chyba idę coś zjeść, niby 6,5h snu ale nie jest źle. Miałem też dziś dla babci fajki kupić.

Trzymajcie się!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eloszka.

Kodzenie ryje mi banie, zakodziłem podstawowy czytnik informacji z API koparki Xmrig, i mam już dość na dzisiaj. Aż chce mi się wyjść z domu, jednak nie da się kodzić bez przerw i z dużym natężeniem pracy.

Ściągam Ubuntu żeby przetestować mój program w C, jak działa to idę się przejść, zdążę podładować telefon.

Cing ciang ciong sobie myślicie że ja piszę, a ja po prostu znalazłem zapał :D

Miłego wieczoru!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, Jezu Chrystusie, wysmażyłem takiego fajnego posta i mi wcieło, klne pod nosem, ale piszę ze smartfona i katorga to pisanie. Cieszę się że się wywczasowalas, że kontemplowalas naturę i odnalazlas z nią nic porozumienia serce ♥ ty moje :D a o was nie zapomniałem i chce być obecny przy otwarciu 10000 karty na spamowej i mogę wtedy odejść z tego świata spełniony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heloł Spamowa!

U mnie dziś dzień spokojniutki. Rzadkość, więc doceniam. :105:

Zrobiłam sobie małe przemeblowanie w szufladach w sypialni i przy okazji porządek. Zachciało mi się po czyszczeniu głowy poczyścić otoczenie. :smile: Przewiduję, że cały tydzień będzie pod tym hasłem.

Uzupełniłam na spokojnie moją tablicę korkową, która jest aktualnie tablicą marzeń i inspiracji. Tak, że było i tfurczo. ;)

Miłego wieczoru!

neon, I dlatego nie pisuję z telefonu, bo kończy się to zwykle moimi bluzgami. :smile:

To postaram się też wpaść na 10000 kartę. ;)

nice to meet you,anyway

Boszsz mówi po angielsku jak native... :D

acherontia-styx, :( Tulam!

kia_ sportage, To już Ci pożyczę owocnego tygodnia, niech załatwianie idzie jak po maśle.

Czytałam, że pizza fuj, ale chociaż dostawca do schrupania. ;) Jak sobie poradziłaś? ( znaczy z zapełnieniem brzucha, a nie z dostawcą... :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, też mam tablice korkowa, i przyznam się bez bicia że wygrzebalem ja ze śmietnika. Tzn obok mnie jest szkoła i oni często wypierdzielaja jakieś stare meble i ja to zawijam,jak mnie refleks nie zgupi i ktoś inny nie wyprzedzi. I ja tam mam aktualnie notatki j.angielskiego.

Dzięki za podziw, i do my Best, nawet nieźle mi ten English idzi a drugi język to będzie rosyjski.

No to jak będzie na 10000 to może jakieś wino otworzymy albo lepiej wszyscy kupią żelki haribo i ich się nawcinamy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, A ja musiałam swoją tablicę kupić, ale po taniości. ;) Fajna rzecz.

Bardzo lubię przejść się po wystawkach na dzielni, mam dzięki temu całkiem ładną kolekcję główek starych maszyn do szycia, które ozdabiają mi ogródek. I drewniany stolik z lat 60tych, dobry polski dizajn, pan Zenek złomiarz za dychę mi go przytachał. Więc możemy sobie łapkę podać, jako królowie recyclingu. :smile:

Po rosyjsku też dukam, więc jak już pójdziesz w tą stronę, pochwal się, to też docenię. :D

Niech będzie i wino i żelki, jak szaleć to szaleć. :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Holika buszującego w zaświatach C:

Powoli zaczyna mi się chcieć spać. Potestowałem sobie różne rozwiązania w programowaniu, które by pomogły mi uzyskiwać multiplatformowość (trochę zrobiłem na okrętną stronę - zamiast pisać kod natywny, to ja skompilowałem bibliotekę curl statycznie i dodałem do tego dll cygwina xD). Ale i tak mój program nie działa na Windows 10, tylko na Linux/macOS, wydaje mi się że wykrywa jego zachowanie jako wirusa, ale żeby się przekonać muszę zainstalować XP'eka na wirtualnej maszynie.

I znów się spizgałem kodzeniem XD

Nie mam siły nic wykminić, ożywię się trochę Pepsi, skończę to co mam robić i idę spać. Dobranoc nocnym!~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, taka korkowa mafja z nas ;) tak się złożyło że mnie ostatnio zainteresowała renowacja starych mebli, bo mam takie drzwi stare zdobyczne, ale z dość dużym peknieciem w jednym miejscu, i nie wiem czy warto, czy coś inszego kombinować, Taki Pan Zenek i mnie by się przydał, no ale w życiu trzeba umieć się ustawić, inawet często postawić, komuś lub coś. No to jesteśmy umówieni z tym rosyjskim. Żelki i wino! Jak się bawić to się bawić, drzwi rozjebac nowe wstawić!

mirunia, dzień dobry. i byłoby Mayday Mayday orzeł wylądował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ;)

Reghum, czy w Linux Antergos, środowisko Deepin da sie zrobić by przeglądarka Firefox była bez paka tytułowego. Zajmuje dużo miejsca pulpitu. Do wersji 56.0 dało się to zrobić dodatkiem. Od wersji 57.0 już tego się nie da zrobić dodatkiem. Jest jakieś inne rozwiązanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reghum, czy w Linux Antergos, środowisko Deepin da sie zrobić by przeglądarka Firefox była bez paka tytułowego. Zajmuje dużo miejsca pulpitu. Do wersji 56.0 dało się to zrobić dodatkiem. Od wersji 57.0 już tego się nie da zrobić dodatkiem. Jest jakieś inne rozwiązanie?

Antergos to dystrybucja Archa, zresztą powinno się w każdym Linuxie dać.

Szczerze nie mam pojęcia, na desktopie korzystam z hackintosha, dopiero jak jestem na wyjazdach przenoszę się na thinkpada z Arch + i3. Sporadycznie korzystam z Windows np. do grania.

Musiałbym mieć ten problem albo potrafić go zdebugować. Może być tak że bez grzebania w configu się nie obejdzie.

Wersja 57 z tego co wiem to ten nowy firefox, może trzeba poczekać - daj mi screenshota jak to u ciebie wygląda? Jakie masz środowisko?

//Edit:

It's not easily possible right now, but there's work ongoing (and finally landing as we speak) for Firefox 58 to make it work like that out of the box.

Więc poczekaj :)

//Edit2 -> Z tego co widzę może to wejdzie w wersji nie 58 bo ona już jest, tylko 59. No cóż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich :D

Pierwszy dzień w pracy zaliczony...dobrze mi poszło więc jest spokojny wieczór. Zima u mnie również przy atakowała...zrobiło się biało i mroźnie. Zmęczenie lekkie jest jak to po urlopie ale koło środy wrócę na swoje tory ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór Wszystkim!

Ale dziś drobnych dobrości - Piękne słońce rano, jak potuptałam z psem. Do pracy mogłam pójść wcześniej to i popołudnie jeszcze zagospodarowałam. Malownicze prószenie śniegu. Przecenili na maksa kubek, który mi się podobał i jest już mój. No taki dzionek... :105:

mirunia, No i nóżki do pracy poniosły, a nawet utrzymały pion! :great: Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz.

neon, Możesz zawsze na tych drzwiach trenować renowację, chyba że są tak piękne, że szkoda coś spieprzyć.

W ogóle bardzo fajne zajęcie :105: i nawet piniondz można na tym robić.

Jeszcze w którą stronę renowacji chciałbyś pójść - powrót do świetności w stylu konserwatora zabytków, czy zachowanie zęba czasu tylko z doprowadzeniem do funkcjonalności, czy nadanie nowego życia przedmiotom z duszą. My np. ciężkie poniemieckie meble pomalowaliśmy na bardzo jasny szary, prawie biały. Co nadało im lekkości, nowoczesności, a zachowała się stara stylistyka i jakość. Prawie profanacja. ;) A z kolei kupione stare klamki odczyściłam z farby, przywracając im pierwotny sznyt.

Po co Ci pan Zenek, przecież chłop na schwał jesteś. :D No chyba, że chcesz mi się zwierzyć z problemów z kręgosłupem, czy coś w ten deseń. ;)

Lunaa, Pierwsze koty za płoty! :great: Pewnie, że się rozpędzisz. :smile: To co, chillowanie wieczorne?

kia_ sportage, Znaczy za fruszkę pogodową możesz robić, to tak jak ja z bólem głowy. :bezradny:

Koniec zimy już za rogiem Kochana.

Udało się dziś pozałatwiać sprawy?

nieboszczyk, Ḍryāgan, Reghum, JERZY62, Cześć Chłopaki !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór :!:

kia_ sportage, ja przeciwnie...zimowa aura mi sprzyja, czuję chęć do życia. Dlatego wiele dzisiaj ogarnęłam poza domem, i w Orange i w Rossmannie, a także UPC. Nie powiem, że obyło się bez typowych objawów przeszkadzających i denerwujących, jednak finalnie wszystko załatwione :D

Może wczorajszy wypad na koncert karnawałowych rytmów dodał mi trochę skrzydeł :lol::?:

Dzisiaj dopiero dowiedziałam się, że były wybory na Forumowicza Roku :lol: , zwycięzcy nie znam, ale i tak gratuluję I miejsca :!:

kosmostrada i Ḍryāgan, to także moi ulubieńcy :lol: , gratuluję Im również :great:

Miłego wieczoru życzę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi