Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;)

dla mnie ten tydzień zaczął się niestety pechowo.... wczoraj jadąc pociągiem do pracy, facet zakładając plecak przy wysiadaniu tak się zamachnął, że oberwałam paskiem od plecaka centralnie w oko :evil: wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że przez następne 3h tak mnie to bolało, że oka nie mogłam otworzyć :evil: także dojechałam do pracy, powiedziałam, że biere urlop, wzięłam skierowanie do okulisty i jazda do poradni okulistycznej. Okazało się, że mam uszkodzony nabłonek rogówki...okulistka przepisała mi antybiotyk, krople i jeszcze jakiś, żel do oczu.

Za to dzisiaj wstałam cała zasmarkana, z bolącym gardłem i teraz jestem po(d)ciągająca ;)

no cóż...jak nie urok to przemarsz wojsk ;)

mirunia, ja w pracy też specjalnie na upał nie narzekam bo mam klime :mrgreen: za to po wyjściu na dwór przeżywam szok :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór :D

Mnie,bardziej niż upały, przeszkadzało dzisiaj napięcie mięśni całej prawej strony - od głowy do pięty, nieprzyjemna sprawa :hide:

misty-eyed, Rozumiem Cię, jak mieszkałam w W-wie najbardziej dokuczała mi duchota latem.

, Kosmuniu, upały przeszkadzają mi wszędzie ;) , nawet w eco- Puszczy Białej, niestety...

Bardzo lubię pieski-pieszczoszki :D To takie miłe... :mrgreen:

Ja natarta, spocona, osłabiona aspiryną...do niczego :!:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, :great: A tak z innej beczki, jak wyglądają Twoje sprawy?

Pracę zaczynam w czwartek, pora zacząć przygotowywać stroje business casual. Nie wolno nosić ledżinsów i koszulek z głupimi napisami :(

Kurs na prawko trochę gorzej.

Ogólnie stresy wychodzą różnymi stronami.

Mam też propozycję współpracy przy jednym fajnym projekcie, na początek dla osobistej satysfakcji, a potem i piniądz wpadnie :brawo:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, cyklopka, ja doczytałam o jednym :mhm: Ale czy jest jakaś poprawa?

cyklopka, stroje business casual nie są raczej trudne do skompletowania, jak sądzę. Na pewno poradzisz sobie z tym...

Czy to praca o stałych godzinach?

Jeśli projekt interesujący to chyba warto...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, cyklopka, ja doczytałam o jednym :mhm: Ale czy jest jakaś poprawa?

Chyba jutro idziemy do weta. Może to wirusówka?

cyklopka, stroje business casual nie są raczej trudne do skompletowania, jak sądzę. Na pewno poradzisz sobie z tym...

Mam kilka sukienek, spódnice, spodnie nie-dżinsy, przydało by się jeszcze uzupełnić garderobę o zapinane bluzki/sweterki i eleganckie buty na niskim obcasie.

Czy to praca o stałych godzinach?

Mam dwie zmiany, zwykłą ranną biurową i wieczorną, ale to ok, bo ja lubię sobie wieczorem popracować, a do dnia będę mieć dużo czasu.

Jeśli projekt interesujący to chyba warto...?

Śledzę go od samego początku, więc fajnie byłoby być częścią tego :105: Skoro chciałam, to już się nie wycofam, nawet jeśli są jakieś drobne nieporozumienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry! :papa:

Poranny raport pogodowy: Pochmurno, czasami błyśnie słoneczko. Dzisiaj do pracy sweterek na ramiona, chłodniej.

I raport zdrowotny: Wstałam ponownie z bólem głowy, czuję taki napięciowy ból i pomroczność w oczach, zamulenie. Nie jest to przyjemne, nawet ibuprom nie pomógł. Może później wezmę pyralginę - po 4-5 godz. jak nie minie.

Też czuję napięcie w głowie, ramionach i karku... do doopy samopoczucie. :bezradny:

Wstałam połamana w okolicach ramion i karku, więc to chyba szyjny mi daje tak popalić. :why:

Nie będzie to dobry dzień, jak widzę. :time: Trzeba go jakoś przetrwać cierpliwie. :zonk:

Wczoraj oczywiście padłam po obiedzie, drzemka była konieczna, bo nie funkcjonowałam. :?

cyklopka, powodzenia życzę na nowym gruncie zawodowym - obyś była zadowolona z pracy i jej owoców!

Służbowe gajerki można sobie różnie komponować i być zawsze elegancką i świeżą. :D

misty-eyed, jak tam dzisiaj Twoje samopoczucie i to połowiczne napięcie - pomogły smarowania?

kosmostrada, a co u Ciebie Kochana? Dobrze, że pomaga Ci ibuprofen na zamulenie. Wraca chociaż trochę energia?

tosia_j, cześć! :papa:

Ściskam Was mocno! Miłego!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Wszystkim!

Ale wietrzysko dzisiaj, głowę urywa... :roll: Przegania chmurzyska po niebie, więc raz jest słońce, raz pochmurno. A łeb boooli....

Okazało się, że jutro wywiadówka, a nie dziś, więc dobrze, bo może będę w lepszej kondycji. A przecież przy okazji zawsze umawiam się na kawkowanie z koleżanką, trzeba móc się wysłowić, bo dziś to nawet szczękościsk mam. :bezradny:

Po pracy zajrzę sobie do lumpka w ramach atrakcji, wyjdę z piesełem, ugotuję zupę ze szparagów, a potem zostanie mi pochłanianie książek ( wczoraj nowa porcję z biblioteki przytargałam). No i jakoś przeczekam.

Mam ochotę na coś słodkiego, ale jakiś przysmak, nie tam zaraz cukierek, czy takie tam... :105:

Miłego dnia!

cyklopka, Jak kociki dzisiaj?

Pewnie, że sobie dokupisz, wyjdzie w praniu, co jest Ci jeszcze potrzebne.

Jak się czujesz w związku z jutrzejszym restartem życia pracowego? Bo ja mam zwykle w takich sytuacjach połączenie :yeah: z :zonk: ... :smile:

mirunia, Kochana odżyję tak bliżej jesieni... Teraz byle się nie zdołować i zapłakać z powodu niemocy.

Ściskam Cię mocno, bo czytam że Ty tez dziś bez formy... :bezradny: Niedługo do domku i zadbasz o siebie. Trzymaj się!

HoyaBella, Tak jak Tosia po kawce strzelam Ibuprofen, jak migrena idzie i nic mi się w związku z tym nie dzieje.

misty-eyed, jak dziś Twoja spięta połówka? :bezradny:

Jak przeczytałam, że nacierasz się wszystkim, co masz w domu, to przed oczami stanął mi słoik z dżemem truskawkowym. tudzież musztarda... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry :D

mirunia, czuję się trochę lepiej, jakby spięcie lekko odpuściło, ma to związek przede wszystkim z mniejszym napięciem szyi i barku. Z pewnością pomogła aspiryna, bo każde spięcie, to jakby stan zapalny... Smaruję żelem, poleconym przez Ciebie, maścią z wyciągiem z korzenia diabelskiego pazura i zwykłą kamforową. Dzisiaj jestem w dziwnym stanie, ale mniej boli...

cyklopka, jutro będziemy Cię mocno wspierać, możesz być pewna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi