Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

platek rozy, jak się nie będziesz trzęsła ze strachu jak osika, to już dobrze. Po afku pełny luz i uśmiech na twarzy.

Kochana, zdrowi się też stresują na takich rozmowach, kolana im się trzęsą, głos drży... nie jesteśmy z kamienia. :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ;)

ja już po pierwszym dniu w nowej pracy ;) oczywiście jakbym czegoś nie odwaliła to byłoby dobrze :mrgreen:

7 rano - raport. Klitka wielkości 2x2 a tam z 10 osób. Minęło już z dobre 20 minut tego raportu, stoję sobie kulturnie w pewnym momencie zaczęło mi się robić słabo, oblałam się zimnym potem, zaczęłam widzieć wszystko za mgłą, przestawałam kontaktować, ale stoję twardo i mówię sobie 'A., nie rób szopki, jesteś 20 minut w nowej pracy" i stoję (ledwo) dalej, dobrze, ze za sobą miałam szafkę o którą mogłam się oprzeć a po boku taką szklaną ścianę, z raportu oczywiście już nic nie jarzyłam i w pewnym momencie zorientowano się, żem blada jak ściana i mnie wyprowadzono, biedną oddziałową ciut wystraszyłam. Położyli mnie w zabiegowym, otworzyli okno, po 3 minutach jak ręką odjął - wróciłam do pracy :P

ale ogólnie jestem zadowolona z nowej pracy jak na razie :smile:

a na jutro misja "stymulator" - se stwierdziłam, że nie widziałam nigdy jak wszczepia się kardiowerter to se pójdę zobaczyć :mrgreen: tylko oddziałowa musi przekabacić doktorka, żeby pozwolił mi wejść na czas zabiegu do hemodynamiki :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, trzymam kciuki, żeby Ci się to nie powtórzyło. Dobrze, że skończyło się wszystko dobrze i dałaś radę do końca pracy. Duszno, mały pokój, plus emocje z pierwszego dnia i.... pewnie byłaś na czczo. Jutro będzie lepiej, nie kitaj tam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, nieee, luzik ;) nie cykam się. Do końca dnia już było dobrze :smile: a byłam po kawie i bananie ;) ja teraz przez te pierwsze 2 tygodnie mam luzik w pracy, bo jestem jako dodatkowa pielęgniarka, żeby poznać oddział także tak robię sobie wszystko i nic ;) to pójdę tu, to tam, to jakieś EKG zrobię, to krew pobiorę i tak sobie chodzę jak wolny elektron ;)

a jeszcze dzisiaj jak byłam na szkoleniu BHP przeprowadziłam inteligentną rozmowę z panem :lol: Naczelna aż dostała ataku śmiechu, bo akurat przy tym była :P

Pan od BHP: no dobrze, a co robimy w razie wybuchu pożaru na oddziale?

Ja: no jak to co?! Bierzemy torebki i uciekamy :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, nie padniesz, rozmowa będzie na siedząco zapewne. :D Załóż grube rajty do kiecy. Nie pisz takich czarnych scenariuszy Płatuś, bo tylko nakręcasz jeszcze bardziej te lęki.... dostaniesz w dupsko! :time:

Jak mieliśmy zajęcia z pierwszej pomocy to akurat byłam w krótkiej sukience i grubych rajtach, i padałam :great:

mirunia, kiedy ja sie spinam ze mnie nie przyjmia :cry::cry: bo bedzie po mnie widac c horobe .

Nie żebym się chwaliła czy coś ale w depresji przeszłam TRZY etapy rekrutacji do Emiratów, gdzie oni mają tak wyrobionych rekruterów, że raz popatrzą i wiedzą, czy zatrudnią i gdzie praktycznie wszystko się rozbija o robienie dobrego wrażenia. Tak że z perspektywy czasu się sama dziwię. :bezradny:

Mam 37,6*C tak że dzisiaj nie popracuję tylko wracam do łóżka i jutro będę myśleć, co dalej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi