Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry! :papa:

Ojej, jaki ruch dzisiaj na Spamowej od rana! :D:papa:

Całe szczęście, że nie pada, ale buro i nijak.

platek rozy, kosmostrada, dzięki Dziewczynki za pamięć. Wstałam w lepszym nastroju, bo bez bólu głowy, ale łopatki jeszcze mnie bolą.

Umyłam niedawno głowę, polałam sobie gorącą wodą po karku i trochę jest tam luźniej.

Piję drugą kawę i zastanawiam się, co dalej robić z takim dniem. :bezradny:

platek rozy, poleniuchuj dzisiaj z książką, odstresuj się, w ciepłym domku z dobrą herbatą. Wymasuj bark żelami... powinno sprawić ulgę.

kosmostrada, masz energię Kochana dzisiaj, bo i chlebek i inne delicje zrobiłaś. :great:

Tak trzymaj Kosmo... po gościach odsapniesz zapewne w domowych pieleszach!

Pozdrawiam Wyspiarzy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, ekipa.

Serio muszę przestać rozkminiać po nocach na Spamowej.

Siedzę w szkole, mamy chwilę spokoju.

Na farmakologii zaczęliśmy neuroleptyki, ale oczywiście prowadząca używa przestarzałych nazw chorób i nie umie ich opisać. Bo wiecie, psychozy są przezabawne...

i cały czas się powstrzymuję, żeby nie powiedzieć "o! to mama brała, to szwagier brał, to próbowałam, tamto próbowałam, zadziałało tak, a tak, a psychozy to nie zawsze odjechane haluny, chociaż dinozaury były niezłe" :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Goście, goście i po gościach...

Nie było tak gładko jak się zapowiadało...

Chlebek bananowy pięknie wyrósł, wkładam patyczek, żeby sprawdzic, czy dobry, otwieram piekarnik i coś pyrknęło i temperatura poszła w dół... No i chlebek też pyrknął... w dół... Kuuupa. No nic zakalec murowany, co ja zrobię w piekarniku ze skaczącą temperaturą, ledwo grzejącym. Pizzerinki na cieście francuskim wyjdą, tylko dłużej się popieką i nie będą takie chrupiące - trudno. Co tu zrobic na szybko? Eureka! - muffiny Cyklopki, błyskawiczne i niezniszczalne. Jak wstawiłam je do piekarnika w amoku, zdałam sobie sprawę, że nie dodałam proszku do pieczenia... :hide: No nic, wyszły babeczki zamiast muffin.

Na szczęście brownie wczoraj upieczone i śmietana też się o dziwo ubiła, a w sałatce nic się nie mogło zepsuc.

Ogólnie z lekkim poślizgiem czasowym, ale goście zadowoleni.

Teraz posprzątam i powzdycham, bo niestety trzeba piekarnik kupic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na_leśnik, to poszukaj sobie grubego śpiwora, najlepiej z wełnianym "nadzieniem" -bo ziąb w nocy. :zzz:

A ja poszłam do sklepu, kupiłam mleko i ser i nasmażyłam naleśników - będę miała na 2-3 kolacje :mrgreen:

kosmostrada, a to feler, westchnął seler! Jak nie urok, to.... przemarsz wojsk. Grunt, że było coś do jedzonka, na chlebek zaprosisz innym razem, a nowy piekarnik musi się wtedy wykazać. :bezradny:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, ech... No coz... Na pewne zlosliwosci losu nic nie poradzimy

mirunia, daj troche nalesnikow :mrgreen:

Ja wlasnie skonczylam roladki schabowe (ponoc to sie zwie zrazy w tych rejpnach ;) ) w sosie ala strogonow.

Szczawiowa gotowa i teraz tylko ziemniory ugotowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na_leśnik, :shock: Ale w sensie, że kto kupuje za taką cenę śpiwór? no chyba że na Mount Everest...

mirunia, No chwilowo nie mam na nowy piekarnik... :bezradny: Może na raty. Pomyślę na spokojnie.

Chyba się wproszę na kolację do Ciebie, bo już dziś nie tykam się kuchni na wszelki wypadek... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi