Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

mirunia,Hej Kochana!***** Też mam takiego śpiewaka wieczornego i porannego. :105: Niestety dziś u mnie od rana pada, więc ptaszki pochowane, czasami mewa przeleci, ale tego diabelstwa to nic nie rusza ( nie lubię mew, bo wreszczą i obsrywają mi chałupę i okna). O, przemknął wróblas za oknem, znaczy przestało padac.

Ty już botwinkujesz, a ja czekam za zrobienie pierwszego w tym roku chłodnika...

Dobrze, że forma szybciutko wróciła i już jesteś z nami ze swoją dobrą energią.

Zebrec, Hej hej! Jak dzisiejszy dzionek minął?

Zjedliśmy obiad, zrobiłam piękny i smakowity, więc udało mi się siebie samą skusic. No to mam coś w brzuchu, nie zmarnieję w oczach. ;) Teraz odpoczywam, liżę rany po dzisiejszym dniu i zaraz muszę się zmobilizowac i zawieźc młodego do dentysty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Kurczę, odganiałam chmurzyska, ale nie żeby w Twoją stronę... ;) ja mam blisko na terapię, kilka minut i jestem, jadę sobie powolutku, bo na piechtę bym nie doszła w takim stanie. Siłą rzeczy na ten kawałek głowa się mobilizuje, ale jadę jak 80cio latek. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zebrec, Hej hej! Jak dzisiejszy dzionek minął?

Dzisiaj miałem wolny dzień więc trochę poczytałem i zrobiłem projekt na jutrzejsze ćwiczenia. Teraz drukuję PIT i jutro po studiach muszę iść do Urzędu Skarbowego. Nie mogę już się doczekać weekendu. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, kosmostrada, Zebrec, Dobry Wieczór :D

Cieszę się, że chociaż ziarenko optymizmu pojawiło się u Was kosmostrado, i miruniu, :yeah:

Będzie lepiej, bo nie poddajecie Kochane :D

U mnie nawet nieźle, ale trochę mi smutno /relacje synowa-teściowa kłaniają się :( /, mimo wszystko nie dam się smutkom :nono:

Zebrec, dość późno wziąłeś się za tego pita :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bonsai, Stilnox ale ekhm...przeterminowany :mrgreen:

Burza była?

Dzisiaj nieco lepiej bo i dolegliwości fizyczne odrobinę mi opuściły, i jedyne co mnie dziś męczy, to problemy z zachowaniem równowagi i ciągłe uczucie "pływania" i kołysania :/.

Ale znowu się wkurzam bo chciałam się zarejestrować na badanie VNG i oczywiście to nie jest takie proste. Pomimo tego, że mówię kobiecie, że chcę po prost prywatnie, odpłatnie przyjść i to badanie wykonań a ona mi, że i tak muszę mieć skierowanie od otolaryngologa, który z kolei najpierw jakieś tam inne badanie przeprowadzi...ja prdl...i oczywiście nie da się tego wszystkiego załatwić jednego dnia...znowu mnie tej kraj masakrycznie wkurza i chcę już do domu :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, mylisz się , własnie pole magnetyczne może powodować zaburzenia w działaniu błednika - czysta fizyka ;). TK i MRI używa się jesli nie ma pewności, czy ktoś ma takie a nie inne objawy wywołane przez problemy z błednikiem czy nie - wtedy sprawdza się, czy przypadkiem nie wynikają one z innych zaburzeń ;). A VNG jest najlepszym badaniem jakie istnieje w kwestii błednika ;).

jasaw, ale poza zawrotami miewam od dosyc dawna piski uszne, czasem lewe ucho mam jakby zatkane, mam wieczne uczucie bujania i pływania, często mam wrażenie jakbym na lewą stronę się przechylała. A zaczęło się wszystko od tego, że czasem podczas chodzenia zdarzały mi się własnie takie chwilę "bujnięcia" i jakby gravitacja na mnie nie działała. Szkoda tylko, że żaden lekarz wcześniej nie zasugerował mi, żeby takie badania zrobić :/. Tak czy siak wolę to badanie zrobić, żeby się upewnić. Ja cisnienie zawsze mam w normie, tętno tylko ciągle mam takie 90 nawet w stanie spoczynku.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blah!, ale KT nie wykorzystuje pola megnetycznego, tylko promieniowanie rentgenowskie ;)

i jeśli KT było spiralne a nie sekwencyjne to małe szanse, że czegoś nie pokazało ;)

a tętno 90 to jest w normie ;)

doszukujesz się na siłę czegoś ;)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wszyscy już grzecznie w piżamkach? :mrgreen:

Ja zapiżamowana, herbatkę ziołową popijam i chyba spróbuję poczytac przed spaniem. Mam dobre kryminaliszcze przy łóżku, które czeka na wyczytanie.

acherontia-styx, w weekend majowy będzie spontan zależny od stanu psychicznego mojego i warunków atmosferycznych na zewnątrz. Marzy mi się piknik w plenerze, kocyk w kratę, jajka na twardo, cisza, spokój, zielonośc... :105:

blah!, ja w złych fazach mam 100 do 120 tętno, stąd mój pobyt na kardiologii. Serce jak dzwon, ot nerwicowe. Dostałam od kardiologa lekarstwo i jak zapieprza serducho, to sobie łykam.

jasaw, a Ty Kochana dziś na spacerek nocny się wybierasz?

nieboszczyk, kto to jest usnuta? :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blah!, ja mam szumy dziwne od wielu, wielu lat, podobno to od zwyrodnienia kręgosłupa szyjnego...

Mnie przechyla w prawą stronę.

Vestibo, poza zawrotami głowy, miało zmniejszyć nasilenie szumów usznych, ale niestety, na to nie działa.

Nie znam badania, o którym wspominasz...ale jeśli miałoby pomóc w diagnostyce, dlaczego nie wykonac go...?

kosmostrada, własnie wrócilismy ze spaceru, rozpadało się na dobre, a ja wyszłam w tenisówkach :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, z polem miałam na mysli MRI a co do MRI i TK, to prawde powiedziawszy niby w jaki sposób te badania pokazują czy z błednikiem wszystko w porzadku? A tętno w moim wieku powinno być w granicach 70 w stanie spoczynku ;). Ale ok, zrzucę to na fajki :D

kosmostrada, z sercem, to ja akurat miałam problemy od bardzo dawna i nie proboem w tym, że bije mi szybko bo z tym nie ma tragedii ale od bardzo dawna miewałam czasem symptomy tachykardii i coś tam z przedsionkiem ale olałam sprawę ;). Poza tym, jak byłam mała to chorowałam na lekką astmę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, szumów usznych są rózne przyczyny i jeśli nie są związane z fizycznym izmianami w organiźmie, to nie da się ich właściwie wyleczyć i jedyne co mozna zrobic, to się do nich przyzwyczaić. Są niby jakieś nowoczesne metody ich zwalczania ale nie wczytywałam się za bardzo. Ten lek by pomógł, gdyby faktycznie wynikały one z braku błednika po jednej ze stron. Ale jesli to od kręgosłupa bądź jak często się zdarza nawet po jakimś głośniejszym koncercie itp. to już lipa i do końca życia się jest na nie skazanym.

Ja myślę o błedniku bo tak m isię to w jedną całośc składa bo własnie od tego się moje objawy zaczęły - od szumów i pisków usznych, uczuciu "pełnego" ucha i tego bujania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi