Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do zorientowanych w grzybicy ogólnoustrojowej. Czy obniżona temperatura ciała jest na tyle fundamentalnym objawem kandydozy, że jeżeli ja mam wzorowe 36,6-36,7 to mogę być spokojny? Czasem myślę, że ta grzybica to tylko wałek, na który naciągani są ludzie wrażliwsi i chorowici.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marta, ja tez mam takie bole, raczej mialam niedawno, ale czasem sie jeszcze zdarzaja, i tez niewiem od czego to bo przeziebiona nie jestem, ale mnie sie wydaje ze to nerwicowe. Ja mialam tak ze raz reka raz noga raz w plechach gdzies i tak mi przeskakiwalo, teraz sie troche uspokoilo.

nerwa, a z tym serduszkiem to czasem nie jest tak od tez zastawki nieszczesnej? bo mi tez sie tak potyka serducho juz sie przyzwyczailam do tego, czasem mam spokoj na pare dni a potem znowu przez pare dni mi skacze pare razy dziennie, i tak w kolo. moj kardiolog powiedzial mi, ze przy tej wadzie jak sa np zaburzenia elektrolitow, jonow itp, to zaraz serce sie bedzie dawac o sobie znac i zeby sie tym nie martwic za bardzo. ewentualnie przy wahaniach hormonalnych tez bedzie serduszko skakac. jak by Ci nie przeszlo jeszcze jakis czas to lepiej dla swietego spokoju isc do kardio skontrolowac sytuacje. a magnez i potas sobie lykasz? bo my przy tej wadzie powinnysmy profilaktycznie sobie caly czas male dawki jakies brac.

-- 18 maja 2014, 11:21 --

boberator, ja sie na grzybicy nie znam, ale jesli ja masz to moge ci polecic lisc oliwny w kapsulkach, poczytaj sobie na necie jak to dziala, gdzies tu nawet na forum linka wklejalam i polecalam, wiem ze dziala na 100% bo u mnie w rodzinie tym lecza wszelkie grzybice i pasozyty, moja cora tez wyleczona tym, tak ze warto sprobowac, napewno nie zaszkodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do zorientowanych w grzybicy ogólnoustrojowej. Czy obniżona temperatura ciała jest na tyle fundamentalnym objawem kandydozy, że jeżeli ja mam wzorowe 36,6-36,7 to mogę być spokojny? Czasem myślę, że ta grzybica to tylko wałek, na który naciągani są ludzie wrażliwsi i chorowici.

dokładnie ;) to w 99% sa znachorzy samozwanczy z internetu ;)

nie masz grzybicy jak masz taką temp

-- 18 maja 2014, 10:22 --

a mi dretwieje lewa noga i reka lewa, juz 3 dzien :( masakra to guz kregoslupa się rozwija napewno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahahhah JEST xD! <3 Nerwa <3

Nervuska, nie nie mialam.... mialam dopplera zył nog , bo myslam ze to zakrzep albo cos @.@ ide do reumatologa sie zapisac w pon, bo mam skierowanie, z moimi stawami a nie wiem czy on moze zalecic chociaz rtg kregoslupa.... :(

Smutno mi dzis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kręgosłupa - ja mam 23 lata, a mnie napierdziela zdrowo już od kilku, zwłaszcza, jak długo stoję, ale kręgosłup, to akurat rzecz, którą najmniej się przejmuję ;) Najbardziej ta pieprzona grzybica, ksiezniczka, przyznam, że trochę mnie uspokoiłaś, ale sama wiesz, jak to działa, choćby ktoś dał mi gwarancję, że nie mam kandydozy, to ja i tak musiałbym to posprawdzać po swojemu i wyszłoby, że jednak mam. Martwią mnie też próby wątrobowe powyżej normy, bóle w okolicach wątroby i sporo nowych znamion i pieprzyków :/ Przez wkręty grzybicowe nie jem węglowodanów prostych wcale, a i te złożone ograniczam, przez to nie mam na nic siły i tracę na wadzę, choć nie chcę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boberator, Przy poważnej grzybicy miałbyś wodniste biegunki , wymioty , burczenia non stop w brzuchu itp ;)

A dieta bezcukrowa pewnie na dobre Ci wyjdzie., Jak się tak bardzo boisz , ze ją masz to lepiej niż wode utlenioną polecam olejek z oregano, kwas kaprylowy albo candida clear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kręgosłupa - ja mam 23 lata, a mnie napierdziela zdrowo już od kilku, zwłaszcza, jak długo stoję, ale kręgosłup, to akurat rzecz, którą najmniej się przejmuję ;) Najbardziej ta pieprzona grzybica, ksiezniczka, przyznam, że trochę mnie uspokoiłaś, ale sama wiesz, jak to działa, choćby ktoś dał mi gwarancję, że nie mam kandydozy, to ja i tak musiałbym to posprawdzać po swojemu i wyszłoby, że jednak mam. Martwią mnie też próby wątrobowe powyżej normy, bóle w okolicach wątroby i sporo nowych znamion i pieprzyków :/ Przez wkręty grzybicowe nie jem węglowodanów prostych wcale, a i te złożone ograniczam, przez to nie mam na nic siły i tracę na wadzę, choć nie chcę.
boberator, wspominałam ostatnio o wodzie utlenionej. Na kandydozę także się sprawdza. :) Pijesz ją rozcieńczoną, tj. 3-10 kropli na dwe łyżki zwykłej wody (dawkę zwiększasz stopniowo)

boberator, wspominałam ostatnio o wodzie utlenionej. Na kandydozę także się sprawdza. :) Pijesz ją rozcieńczoną, tj. 3-10 kropli na dwe łyżki zwykłej wody (dawkę zwiększasz stopniowo)

tylko ze to taka specjalna woda utleniona ^ nie taka co sobie rnay nia przemywamy....... ;) i nie wzedzie idzie to dostac

a jak cie boli kregoslup? nie dretwieje ci nic rano >??? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boberator, Przy poważnej grzybicy miałbyś wodniste biegunki , wymioty , burczenia non stop w brzuchu itp ;)

A dieta bezcukrowa pewnie na dobre Ci wyjdzie., Jak się tak bardzo boisz , ze ją masz to lepiej niż wode utlenioną polecam olejek z oregano, kwas kaprylowy albo candida clear

Ja mam ciągle mega wodniste biegunki (leje się ze mnie jak z hydrantu), burczenia, przelewania się w brzuchu ;s Ale już to mam w dupie (dosłownie heh). Do niedawna byłem przekonany, że mam przyrost candidy, ale skoro lekarz nie chce dać skierowania na badania, to się tym nie mam zamiaru przejmować.

Zesram się, a nie dam się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ksiezniczka :papa::papa::papa: dawno cie nie cie nie bylo..

a u mnie akcja na calego./..a bylo tak spokojnie....cala noc nie moglam spac tak mnie nogi bolaly krecily...no i rano patzre a ja jakas wysypke dostalam na rece...wiec rura na szpital...u mnie to norma:)mowi z eod apru dni bola mnie miesnie kosci...ogolnie oslabienie i ta wysypka..lekarz mnie ogladnal obsluchal.....popatrzyl na wysypke i stwierdzil ze to wirusowe....moj syn tydz temu mial wirusowke przyniosl z przedszkola wic i mozliwe.....powiedzial ze jak nie przejdzie do czw pi mam isc do lek...no i tyle...((:

wiece co odstawilam benzo i znow szal chyba.... :why::why::why: wiem ze nie powinnam sama o tym decydowac...ehh teraz nie wiem co robic....

braksil22ja przez chyba 5mcy mialam biegunki...wiec wiem co czujesz((:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, że fakt, że nie mam non stop biegunek itp zawdzięczam właśnie dobremu odżywianiu, zero cukru rafinowanego, jasnego pieczywa, makaronu, zażywam też codziennie probiotyk, suplementuję się witaminami, magnezem, omega3... Nie robię tego tylko z tego powodu, ogólnie lubię zdrowe odżywianie, jeszcze jakiś czas temu chodziłem na siłownię, grałem czynnie w piłkę w klubie, wszystko było dobrze, teraz z powodu ograniczenia cukrów nie mam siły na sport, wczoraj na basenie po kilku długościach myślałem, że mi głowa eksploduje od ciśnienia, zawroty głowy, drętwienie kończyn... Na pewno też trochę kondycja mi spadła przez okres bez sportu, ale nie aż tak. Sport jest ważną częścią mojego życia, jeśli mam grzybicę będę zmuszony się z nim rozstać. Ogólnie jeszcze za dwa lata temu byłem zapasionym prosiakiem (125kg, 187cm). Dzięki siłowni, zbilansowanej diecie itp obecnie ważę 85kg i nie chcę już bardziej chudnąć, w planach miałem przejść teraz na budowanie masy mięśniowej, nie chcę być dzikiem jak Pudzian ;) Po prostu chcę lepiej wyglądać. Ale to wiąże się z dużymi ilościami węglowodanów i koło się zamyka, a ja wciąż tracę na wadzę, mimo, że nie trzymam już żadnej rygorystycznej (pod względem kalorii) diety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi