Skocz do zawartości
Nerwica.com

TRAZODON (Azoneurax, Trazodone Neuraxpharm, Trittico CR/XR)

jowita

Czy trazodon pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

233 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy trazodon pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      146
    • Nie
      68
    • Zaszkodził
      31

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem 75 mg też mocno seduje i lekarze najczęściej właśnie tyle przepisują. Ale fakt, 150 mg nie seduje prawie wcale za to w ciągu dnia raczej stymuluje. Ogólnie bardzo lubię ten lek, chyba najbardziej za taką "zdrową agresję" którą czasem po nim odczuwam, zawsze to lepsze od smutku kiedy coś idzie nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam czy ktoś stosował trittico xr 150 mg z dawka 30mg Escitalopramu ? Dostałem trittico aby poprawić trochę efekt antydepresyjny i jako lek nasenny bo mam problemy ze spaniem a na 30 mg esci jest trochę anhedonia i brak motywacji , czy ktoś stosował taki zestaw leków i go poleca ? Po jakim czasie zaczną działać efekt przeciwdepresyjny trittico ? Z góry dziękuję za odpowiedź 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 20.01.2025 o 05:03, MiśMały napisał(a):

Jednak powiło się to pobudzenie i jest ono produktywne. Chce mi się czytać, słuchać muzyki, byłem wczoraj w kościele i ogólnke więcej mi się chce, bo już ze 2 lata byĺem w letargu.

A ile już czasu bierzesz trittico w dawce 300 mg ? Ja biore 75 MG od 4 dni a jutro wskakuje na 150 mg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To musi być tritico, bo biorę rexulti 4mg, ale on mnie nie pobudzał. Ogólnie nastrój poprawił się i napęd, minęło przewlekłe zmęczenie, zrobiłem się bardziej otwarty na ludzi, poprawiła się motywacja.

Liczę, że jeszcze bardziej się wszystko poprawi, bo biorę jeszcze od kilku dni latudę i lamotryginę

Edytowane przez MiśMały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, MiśMały napisał(a):

To musi być tritico, bo biorę rexulti 4mg, ale on mnie nie pobudzał. Ogólnie nastrój poprawił się i napęd, minęło przewlekłe zmęczenie, zrobiłem się bardziej otwarty na ludzi, poprawiła się motywacja.

Liczę, że jeszcze bardziej się wszystko poprawi, bo biorę jeszcze od kilku dni latudę i lamotryginę

pisałeś ze bierzesz tez pregbelinę 300mg, odstawiona została? latuda ma podobne działanie ro rexulti, jest sens oba na raz brac? rexulti motywuje tylko do dawki 1-2mg, od 2 mg seduje i działa typowo przeciwpsychotycznie ( zamula)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś czy trazodon w dawce 300mg, działa prolibidalnie i proerekcyjnie czy raczej ta dawka będzie hamować te kwestie?

Leży mi kompletnie libido i mam zab. erekcji i nie wiem czy to od leku czy jego połączeń z innymi.

Edytowane przez MiśMały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, MiśMały napisał(a):

Orientuje się ktoś czy trazodon w dawce 300mg, działa prolibidalnie i proerekcyjnie czy raczej ta dawka będzie hamować te kwestie?

Leży mi kompletnie libido i mam zab. erekcji i nie wiem czy to od leku czy jego połączeń z innymi.

Gdybyś wymienił te leki, które bierzesz, to może bym coś teoretycznie tutaj mógł więcej powiedzieć. Trazodon może wzmagać libido i poprawiać erekcję, potwierdza to jego profil neurochemiczny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Zaczęłam brać trazodone neuraxpharm na bezsenność.

Ta postać leku jest postacią chyba krócej działającą niż np trittico cr?

Zatem on nie działa raczej na depresję, bardziej typowo na sen? Ale ulotka mówi co innego, że on i tak działa na depresję, aktualnie takiego działania nie potrzebuję, bo biorę inne leki na depresję.

Czy ta postać leku bardziej seduje niż trittico cr? Lekarz twierdził że mniej.

Biorę na razie 50 mg, czyli pół tabletki 100, bo zasypia mi się super. Ale ciężko i tak rano z łóżka wstać... śpię dłużej niż 7, 8 godzin. I rano jest zamuła. Biorę dopiero kilka dni, czy to przejdzie?

I sny mam ''mocne'' w sensie wyraziste, ale też niekoniecznie przyjemne. Po innych lekach tak nie miałam, żeby sny były nieprzyjemne. Były wyraziste ale nie jakieś a la koszmary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@innaniżinne ten normalny trazodon zaczyna działać szybciej nasennie i to działanie jest krótsze, dlatego na ogół nie czuje się rano zamulenia i senności. Ale antydepresyjnie działa tak samo jak wersja CR, w moim wypadku chyba nawet trochę lepiej.

Tak, zamuła rano minie z czasem. Jeśli bierzesz też inne leki na depresję jest szansa że z trazodonem będą działać trochę lepiej, chociaż przy tej dawce niekoniecznie.

No i te sny, są wyjątkowo pokręcone i realistyczne, u mnie jednak nie są to koszmary, raczej są bardzo, bardzo dziwne i to raczej utrzymuje się przez cały okres brania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@innaniżinne ze snami to loteria. @zburzony ma je cały czas, ja brałam trazodon kilka lat i jakieś dziwne czy pokręcone sny mogę policzyć na palcach obu rąk, ale mi się ogólnie nie śni nic (a przynajmniej nie pamiętam snów) i żadne leki nigdy nie miały u mnie na to wpływu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi