Skocz do zawartości
Nerwica.com

TRAZODON (Azoneurax, Trazodone Neuraxpharm, Trittico CR/XR)

jowita

Czy trazodon pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

233 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy trazodon pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      146
    • Nie
      68
    • Zaszkodził
      31

Rekomendowane odpowiedzi

@zburzony zgadzam sie, psychoterapia jest trudna decyzja. Niedawno ucieklem po miesiacu z mojej pierwszej grupowej na nfz, traumatyzowala mnie, chociaz podobno z czasem to mija. Teraz czekam w kolejce na indywidualna na nfz i wlasnie sie zapisuje prywatnie na emdr. 20 lat wierzylem w samo farmakoterapie i do czasu to dzialalo ale od jakis 2 lat ciagle u mnie sie pogarsza plus te ZS. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lorana zrezygnowalem wlasnie z psychodynamicznej (5h 5dni w tygodniu) po miesiacu chodzenia. Grupa byla otwarta i widzialem ze niektorzy ludzie po calej 3miesiecznej terapii czuli sie lepiej. Podobno trzeba przetrzymac najgorsze zeby sie poprawilo. Wazny jest tez terapeuta, ja z moim mialem zly kontakt.

trazadon biore 2 lata 75mg cr i spie po nim jak dziecko wiec kibicuje zeby Tobie tez pomogl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, andrew77 napisał(a):

trazadon biore 2 lata 75mg cr i spie po nim jak dziecko wiec kibicuje zeby Tobie tez pomogl.

Właśnie docelowo też mam przepisane 75 cr. Niedawno spałam tylko na 45 mg mirtazapiny, teraz nawet 7,5 mirty działa, więc mam nadzieję, że trazodon pomoże.

Edytowane przez lorana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, andrew77 napisał(a):

@lorana zrezygnowalem wlasnie z psychodynamicznej (5h 5dni w tygodniu) po miesiacu chodzenia. Grupa byla otwarta i widzialem ze niektorzy ludzie po calej 3miesiecznej terapii czuli sie lepiej. Podobno trzeba przetrzymac najgorsze zeby sie poprawilo. Wazny jest tez terapeuta, ja z moim mialem zly kontakt.

Mi kilka terapii koniec końców nie dało trwałego i wyraźnego efektu. Leki pomagają mi 100x bardziej. W wyraźny sposób modulują moje zachowanie. Po nich jestem dużo lepszą wersją siebie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, lorana napisał(a):

Ile przed snem bierzecie trazodon?

Różnie brałam. Średnio 30 min przed położeniem się do łóżka, z tym że u mnie położenie się, nie równa się od razu próba zaśnięcia, bo często jeszcze czytam książkę ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi