Skocz do zawartości
Nerwica.com

TRAZODON (Azoneurax, Trazodone Neuraxpharm, Trittico CR/XR)

jowita

Czy trazodon pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

233 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy trazodon pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      146
    • Nie
      68
    • Zaszkodził
      31

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 6.04.2025 o 16:33, arters napisał(a):

Biorę dutilox 30mg, ale mam problem z erekcja,  czy dołożenie trittico coś zmieni?

Dutilox to SNRI

Trittico może pomóc na problemy z erekcją. Jest to lek polecany głównie mężczyznom w zapobieganiu dysfunkcjom seksualnym podczas leczenia SSRI/SNRI. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 9.04.2025 o 09:15, Kris0x0000 napisał(a):

Z zasypianiem nie mam problemu ale wybudzam się po 5 godzinach snu i już nie jestem w stanie zasnąć. 

To i tak masz dobrze - ja przy braniu Trittico i suplementowaniu melatoniny (5 g) wybudzam się po ok. trzech albo trzech i pół godzinach snu i potem albo nie mogę zasnąć przez 2-3 godziny, albo wcale nie zasypiam.

Wcześniej potrafiłem całe noce spędzić nieprzespane, nawet rankiem nie udawało mi się zasnąć.

Na budzenie się w środku nocy nie mogę nic poradzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, serotoninowiec napisał(a):

Bierzesz rano i wieczorem? Coś pobudza?

Trazodon o natychmiastowym uwalnianiu (Trazodone Neuraxpharm) może być przyjmowany raz dziennie wieczorem (dawki do 150mg) albo dwa razy dziennie (dawki wyższe niż 150mg) przy czym większą część dawki należy przyjąć wieczorem.

Zaś trazodon o przedłużonym uwalnianiu (Trittico CR, Trittico XR) należy przyjmować raz dziennie wieczorem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, newuser999 napisał(a):

Wziąłem wczoraj na noc 75mg trittico xr bo podzieliłem na pól i efekt taki,że taki przymulony człowiek za dnia.. czy 150 wzięte odmuli czy gorzej będzie? 

Zamuli dopóki organizm się nie przyzwyczai do 150. Chociaż ja nawet bo kilku dniach i tak schodziłem z dawki bo chodziłem jak zombie za dnia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, newuser999 napisał(a):

CR CZY XR? bierzesz 75? i zamula Cie? jak nie to po ilu dniach minęło zamulenie na 75?

CR , mi nie mijało , na cr mnie muli tak z 3h po przebudzeniu a na xr cały dzień chodziłem do tyłu , to jest objaw uboczny który mi dokuczał zawsze ale za to czuję się wyciszony i za to plus 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, arters napisał(a):

Mam pytanie. Jaka dawka trittico xr jest skłonna poprawic erekcje? Czy 75mg jest w stanie przy dutilox 30mg pomoc w dysfunkcji seksualnej?

Może również ,,poprawić” spadek libido i brak erekcji a także powodować bolesną długotrwałą erekcje.

Zależy do której grupy szczęściarzy się zaliczasz. U mnie przy 50mg paroksetyny 100mg Trazadonu nic nie pomaga czyli moje libido leży i kwiczy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, zburzony napisał(a):

U mnie przy braniu wenlafaksyny i paroksetyny libido i erekcję ruszyło 150 mg trazodonu.

W wielu artykułach naukowych o trazodonie jakie przejrzałem, te 150mg to wg danych klinicznych minimum, przy którym należy spodziewać się poprawy funkcji seksualnych przy braniu SSRI/SNRI, bo od tej dawki zaczyna się modulacja receptorów serotoniny przez trazodon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@artersw teorii możliwe jest dostanie zespołu serotoninowego od samego Dutiloxu. Na całe szczęście to tylko teoria. Zespół serotoninowy jest niezwykle rzadko spotykany, a taki zagrażający życiu to już ewenement. Tu trzeba mieć już zajebistego pecha.

Połączenie trazodonu z innym antydepresantem jest bardzo popularne i chętnie stosowane przez lekarzy, mi trzech tak zaleciło, o zespole serotoninowym żaden lekarz w życiu nigdy nawet nie wspomniał. Jeśli oni się tym nie martwią to i ja mam to w dupie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi