Skocz do zawartości
Nerwica.com

"JĘCZARNIA"-czyli muszę się komuś wyżalić!

magdasz

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet nie trzeba mieć jakichś szczególnych pozytywów. Można sobie je wyznaczyć w przyszłości, jednak na początek trzeba zaprzestać jęczenia, absolutnie całkowicie i bezwzględnie. Wtedy zauważysz, że pozytywem jest brak zmartwień (większości). 15 zł.

Absolutnie się zgadzam. Czasem powodem jęczenia może być właśnie jęczenie. Swoiste błędne koło którym się nakręcamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę już ze sobą :/ Też sobie nie radzę.

Dzisiaj powiedziałam mojemu chłopakowi po 3 miesiącach znajomości, że chodzę na terapię, bo nie radzę sobie czasem z emocjami i mam trudne relacje z matką.

Nie wiem czego mogę się spodziewać teraz. I nie wiem czy wybrałam dobry moment.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mi się strasznie nie chce. To jest tak trudne. Wolałabym robić wszystko niż się uczyć. Chwila czytania mnie wykańcza i już nie jestem w stanie. Ta próba utwierdza mnie w przekonaniu że się do tego nie nadaję. Najcięższa praca w porównaniu z tym to nic. Jak ja mam to skończyć? :cry: Ból i to, że jestem z tym zupełnie sama mnie dobijają, a z drugiej strony wiem co bym usłyszała od innych i dziękuję za ich rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zupa z rzodkiewek, ale zastanawiałaś się czemu nie wychodzi? Co robisz albo jak inni na Ciebie patrzą? Moze nie podtrzymujesz kontaktu lub nie słuchasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałam i nie moge dojść do niczego a słuchać umiem. Naprawdę ... a na wątku z dnia pisałam o byłym to jedyna osoba która nie może się ode mnie odczepić... słowem mówi tak, pójdzie się leczyć,- nie wierzę, stracił mnie i dopiero teraz zrozumiał. 10 lat nie zmienił się nic a nic a teraz co cód? czy manipulacja? szkoda że nie lgnął do mnie osoby z którymi chciała bym mieć kontakt kogoś do pogadania kogoś kto

by był po prostu był.[/quote

nie znalazłaś na forum nikogo do pogadania nikogo kto by po prostu był może takiego żeby pogadać poza forum może poszukaj takiej osoby żeby pogadać przez maila lub telefon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłam ale już jej na forum nie ma. Dużo mi dawało i daje rozmowa z tą osobą. Jest naprawdę wspaniała. B żałuję, że mieszka tak daleko ode mnie i możemy pisać tylko e maile allbo smsy.nie mam nikogo fizycznie obok czuje się jak wybrakowany towar na przecenie....

dobrze że jest chociażby przez SMS czy maila to ważne może kiedyś los sprawi że się spotkacie nigdy nic nie wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi