Skocz do zawartości
Nerwica.com

Samotność

ixi

Rekomendowane odpowiedzi

Tahela, co się stało? <łapie za łapkę>

Follow, właśnie wyobraziłem sobie takiego duuużego kota :D Niestety swojego zwierzaka nie mam.

Prawdziwy sukces osiągamy wtedy, gdy potrafimy przejść przez życie własną drogą i nie pozwolimy by szaleństwo świata uzurpowało sobie prawo do władzy nad naszym życiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje swięta również zapowiadają się samotnie. Nie no, zapomniałam... Będą wśród mnie ludzie, którzy mnie nie cierpią.

Myślę, że bycie samemu, całkiem samemu byłoby na dzień dzisiejszy lepsze niż to co się szykuje :bezradny:

Z czym ogólnie kojarzą Wam się święta? Powinny z czymś dobrym skoro mocniej się dostrzega w tym okresie osamotnienie.

Umiłowanie mądrości.

_____

INTJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koszykova, Tęsknota za dzieciństwem, gdzie czuło się "magie świąt", gdzie prezenty się dostawało, a nie kupowało :D I kiedy nie czułeś się samotny (adektawtnie do tematu). Czuje, że to będą kolejne święta pełne melancholi ;)

I zanim pojmiesz co jest najważniejsze w tym syfie, nie raz się potkniesz syzyfie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koszykova, dla mnie święta to przede wszystkim rodzinna, w mniejszym, lub większym gronie, Wigilia. Ale wszystko wskazuje na to, że trochę oddechu też będę miał i drugi dzień świąt spędzę sam.

Prawdziwy sukces osiągamy wtedy, gdy potrafimy przejść przez życie własną drogą i nie pozwolimy by szaleństwo świata uzurpowało sobie prawo do władzy nad naszym życiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kardamon, no właśnie mnie ta znajomość cholernie nakręciła. Wiem, że nie powinnam. To irracjonalne, ale jednak.

Tym bardziej, że to on naciskał na początku na rozmowę i to on był natrętny. Pozwoliłam się zbliżyć, otworzyłam się, a on... on uciekł z piskiem :lol:

1ktauj0

All my life I’ve been so lonely

All in the name of being holy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abbey, wiesz, jakby na wyrobienie tego dystansu do innych istniał jakiś inny sposób, to pewnie sporej części z nas by tutaj nie było ;) Zostaje tylko i wyłącznie metoda prób i błędów. Albo rezygnacja. Tyle, że prawdziwych pustelników na świecie nie ma aż tak dużo, heh. Swoją drogą, może go onieśmieliłaś ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przecież trudno, żeby od początku podawać się na tacy, prawda? Ostrożność, zwłaszcza na starcie jest wskazana. I nie chce mi się wierzyć, że niczym więcej się nie interesujesz - coś tam pewnie by się znalazło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abbey, ja mysle ze nie ma sensu szukac wad i winy tylko u siebie.

Ja tez w sumie sie tylko ucze. I mam stwierdzic, ze przez to jestem nudziara? Akurat to wszystko zalezy od ludzi. Moze warto by poznac osobe, ktora tez ma podobne podejscie.

Umiłowanie mądrości.

_____

INTJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siddhi, chciałabym to robić po dobrych studiach - teraz tylko oglądam jak już przez kogoś zaprojektowane jeżdżą ;)

ps. widzę cały czas coś w stylu 'Wiadomość została usunięta przez nadawcę zanim została dostarczona.' Odezwij się, co tam się stało... Nie było mnie jakiś czas na forum, a gdy wróciłam, zobaczyłam tylko to...

1ktauj0

All my life I’ve been so lonely

All in the name of being holy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cognac, W takim razie trzeba postawić na swoim skoro wiesz że to co on gada i to co obserwujesz np: w Twoim związku jest różne jak woda i ogień to zerwij tą znajomość ten facet chce Ci zaszkodzić ja gdybym miał taką koleżankę od razu wystawiłbym za drzwi i powiedział że to co się dzieje w związku to decyzja nas dwojga i jeśli tak bardzo Ci zależy na swoim zdaniu to wypierdalaj. Kot gdy kogoś lubi głaszcze go łapką a gdy ktoś mu podpadnie będzie miał sznyty prze długi czas. To trudne ale jest takie przysłowie kto ma miękkie serce musi mieć twardą dupę

Ból fizyczny ma w sobie tyle dobrego, że jeśli przekroczy pewną granicę, zabija. Ból psychiczny, kiedy boli nas serce, zabija nas codziennie od nowa, jednak ciągle żyjemy. Paulo Coelho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siddhi, chciałabym to robić po dobrych studiach - teraz tylko oglądam jak już przez kogoś zaprojektowane jeżdżą ;)

ps. widzę cały czas coś w stylu 'Wiadomość została usunięta przez nadawcę zanim została dostarczona.' Odezwij się, co tam się stało... Nie było mnie jakiś czas na forum, a gdy wróciłam, zobaczyłam tylko to...

Hmm albo ktoś usunął konto z foro,albo zanim się zalogowałaś i odczytałaś ktoś zdążył wysłać pw i skasować je zanim odczytałaś i pozostało tylko coś takiego .

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wczorajszej terapii mam mętlik w głowie. .. pojawila mi sie mysl o tym ze nie będę umiala stworzyć zwiazku, który bedzie zdrowy... nie wiem czy po 1 powaznym zwiazku mozna nazwac to regula czy po prostu zle trafilam...

ale pojawil sie taki lek, ze nie bede umiala zaufac i stworzyc bliskosci w zdrowy sposob...

to bede samotna juz do konca zycia...

Poddaję się nie mam siły na walkę...

Zazdroszczę ludziom szczęścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kardamon

Ona projektuje auta wyścigowe, podobno... tak słyszałem przynajmniej... może jednak ściema, nie wiem...

No to nie jest źle - to całkiem interesujące zainteresowanie :smile:

Follow, możliwe, że to kwestia czasu i wygojenia się wszystkich ran, po tym poprzednim związku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny dzień przeżyty w samotności :why: ile jeszcze?

Najgorsze że tak naprawdę nie robię nic by to zmienić...

You are res­ponsib­le, fo­rever, for what you ha­ve ta­med.

I am by myself, hidden in the shadow of life, you cannot see, acknowledge that there is a me.
These are my walls, this is my shelter, build it by myself, didn´t let nobody help me.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie martw się. Jestem w związku, w którym czuję się samotna, bo chłopak w każdej chwili może się obrazić i mnie olać na kilka dni.

Trolololololo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witamy nową dusze w przybytku.

Czemu nic nie robisz? Strach paraliżuje,samoocena,doświadczenia? Czy brak określonych oczekiwań co do relacji z innymi.

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi