Skocz do zawartości
Nerwica.com

Książki, książki..i książeczki.

meskalina

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam Trylogię Husycką. Czytałem jakiś czas temu i nie mogłem się oderwać. Trochę ciężko się czyta, ale warto :)
Polecam Trylogię Husycką. Czytałem jakiś czas temu i nie mogłem się oderwać. Trochę ciężko się czyta, ale warto :)

Wolę Wiedźmina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz czytam książkę "Harry Potter i Insygnia Śmierci"

Po śmierci Dumbledore'a Zakon Feniksa wzmaga swoją działalność, próbując przeciwstawić się coraz potężniejszym siłom śmierciożerców. Harry wraz z przyjaciółmi nie wraca do Hogwartu, tylko wyrusza z misją znalezienia sposobu na pokonanie Voldemorta. Wyprawa ta pełna niepewności i zwątpienia najeżona jest niebezpieczeństwami, a co gorsza nikt nie wie, czy zakończy się sukcesem i czy wszyscy dotrwają do jej końca. Dlaczego Dumbledore nie pozostawił Harry`emu czytelnych wskazówek? Czy przeszłość nieżyjącego dyrektora kryje jakieś niezwykłe tajemnice? Jaką rolę odegra Snape przy boku Voldemorta? Czy Harry`emu uda się dotrzeć do najważniejszych miejsc i faktów dotyczących jego rodziny? Siódmy tom przyniesie odpowiedzi na wszystkie istotne dla potteromaniaków pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz czytam książkę "Sługa kości" Anne Rice.

Azriel jest duchem, aniołem i demonem w jednej osobie - kocha dobro, nienawidzi zła. Urodzony w starożytnym Babilonie, wbrew swojej woli zyskuje nieśmiertelność, postanawia wykorzystać niechciany dar, by przez stulecia walczyć z siłami ciemności. Ostateczna konfrontacja następuje w naszych czasach, wśród nowojorskich drapaczy chmur; tam właśnie Azriel staje twarzą w twarz z człowiekiem ucieleśniającym wszystko to, czego nienawidzi i czym gardzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje widzenie świata - o. Klimuszko. Ciekawa lektura :D 

Jak ktoś chce to google.pl i wklepać Moje widzenie swiata pdf - pierwszy wynik.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz czytam książkę: "Falbanki" Krystyna Siesicka

Dom Róży jest pojemny, otwarty dla ludzi, przyciągający wydarzenia, ale i przychylny codzienności. Tak dużo dzieje się w jasnym, przestronnym pokoju na dole, tym, o którym Róża mówi zawsze mówiła bawialnia, i w kolorowych, gościnnych sypialenkach na górze. Zaproszono nas tutaj, więc chodźmy, bo z pewnością Róża już stoi przed domem i czeka. Zaraz zacznie snuć swoją barwną powieść o rodzinnych falbankach. Posłuchajcie jej, my już wiemy że warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi