Skocz do zawartości
Nerwica.com

Osobowość chwiejna emocjonalnie (typ BORDERLINE)

atrucha

Rekomendowane odpowiedzi

A na jakiej podstawie zdiagnozowali Ci schizo?

BTW raczej każdy z nas ma burdel w domu, autoagresje i inne shity, ale jednak mówimy o tym. Po co chodzić na terapię skoro nic nie da? Szkoda kasy a jeśli to terapia z NFZ to nie zajmuj miejsca komuś kto jest bardziej zdeterminowany żeby wyzdrowieć i do terapii podchodzi szczerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dream*, na takiej podstawie, że jestem czubkiem. A dokładniej to mam obce myśli w głowie, obce, znaczy nie swoje. I one, ten głos, te myśli, każą mi się zabić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dream*, na takiej podstawie, że jestem czubkiem. A dokładniej to mam obce myśli w głowie, obce, znaczy nie swoje. I one, ten głos, te myśli, każą mi się zabić.

No to raczej nie jest objaw BPD. Przykro mi. chyba, zE chcesz mieć po2jna diagnozę? ;p BTW ile masz lat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26. Na pocieszenie, gdzieś czytalam, ze BPD lagodnieje z wiekiem, nawet bez podjęcia terapii.. Oby :)

lagodnieje?

mysle ze z czasem uczy sie zyc z "borderem" tzn poznawac co jest mozliwe a co jest walka z wiatrakami czyli skazana na porazke

nie jest latwo ale jezeli sie ma cel ktory chce sie osiagnac mozna nauczyc sie z nim dojsc jakos do ladu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mojej głowie powstało ciekawe zagadnienie, które ciężko mi rozwiązać. Jakby nie patrzeć border borderowi nierówny. Jedna osoba może być bardziej świadoma swoich patologicznych zachowań, lepiej je kontrolować i tak dalej. Czy może być tak, że border zostanie ofiarą innego bordera tworząc z nim związek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możliwe mieć bordera i schize na raz?

jedno drugiego nie wyklucza, niestety zeby potwierdzic lub zaprzeczyc trzeba dokladnie znac Twoja historie

a mysle ze tak na forum / online to jest jak zapytanie wrozki :D

przy ostatniej wizycie mówiłam lekarce że ostatnio miałam paranoje, omamy(dokałdnie opisałam co widziałam i nie były to żadne przywidzenia w ciemności itp) i nie mogłam się wybudzić ze snu choć byłam świadoma że już nie śpię (nie wiem jakie ma to fachowe określenie) no i w ogóle że coś mi się dziwnego dzieje z banią to babka powiedziała że przy BPD mogą wystąpić takie objawy :? dała neuroleptyk, benzo i do zobaczenia za miesiąc... czy tylko mi się wydaje że polska służba zdrowia ma na nas wyj ebane ?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mojej głowie powstało ciekawe zagadnienie, które ciężko mi rozwiązać. Jakby nie patrzeć border borderowi nierówny. Jedna osoba może być bardziej świadoma swoich patologicznych zachowań, lepiej je kontrolować i tak dalej. Czy może być tak, że border zostanie ofiarą innego bordera tworząc z nim związek?

to byłaby zabójcza mieszanka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.