Skocz do zawartości
Nerwica.com

Osobowość chwiejna emocjonalnie (typ BORDERLINE)

atrucha

Rekomendowane odpowiedzi

dream*, nawet jak mają kogoś innego to mogą zerwać i wrócić do wczesniejszego. :D Swoja drogą partnerzy boderów musza być mocno wytrzymali psychicznie.

"Zajmij się życiem albo umieraniem"

Nie wystarczy mieć rozum, trzeba jeszcze posiadać go tyle, by go nie mieć za dużo.~~Andre Maurois

Jest cechą głupo­ty dos­trze­gać błędy in­nych, a za­pomi­nać o swoich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dream*, nawet jak mają kogoś innego to mogą zerwać i wrócić do wczesniejszego. :D Swoja drogą partnerzy boderów musza być mocno wytrzymali psychicznie.

No w sumie. Ja tak zrobiłam dwa razy. Mój facet jest mega wyrozumiały .

"balansuję wciąż pomiędzy pragnieniami zupełnej samotności, by czytać i pracować, a tak wielką potrzebą ludzkich gestów i słów."

Sylvia Plath 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj bardzo różnie. Czasami mnie olewal i wtedy ja o niego zabiegalam, czasami udawał, że nic się nie stało i.dzwonił następnego dnia zapytać czy mi już przeszło, czasami to on za mną biegał. Nie ma.na to gotowego algorytmu.

"balansuję wciąż pomiędzy pragnieniami zupełnej samotności, by czytać i pracować, a tak wielką potrzebą ludzkich gestów i słów."

Sylvia Plath 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami to, że on za mną latał było dla mnie kochane i postanawialam wrócić a czasami było dla mnie oddychające i budowałam jeszcze większy dystans. Czasami to, że mnie olewal rodziło strach przed odrzuceniem i motywowalo do tego żeby jak najszybciej.się pogodzić a innym razem powodowało albo frustrację ze.to ja musze się napraszac i plaszczyć o miłość lub wręcz postawę 'teraz to Ci pokaże i będziesz żałował! ' i spotkanie się z kolegami, olewanie, imprezy, picie, flirty itp :)

Sylvia Plath 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do Ciebie będzie osobne ale póki co dopiero sie zarejetrowałeś to nie wiem czy jesteś na chwile tylko tutaj czy w miarę na dluższy okres :lol:

Nie wystarczy mieć rozum, trzeba jeszcze posiadać go tyle, by go nie mieć za dużo.~~Andre Maurois

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

subm4tic, nic nie robić i tak jak jak jej odpali to sama zadzwoni ale gorzej jak znowu jej odpali, ze nie chce byc z tobą i tak na zmiane. serio chcesz to znieść ? Nikt o zdrowych zmysłach tego nie wytrzyma, Masz osobowość zależną by wytrzymywać dziwne zagrania drugiej osoby? jesli tak to jesteś osobą której szuka border :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no juz po tym zwiazku przez chwile sam nie wiem kim bylem :) psycholog pomaga ale mi sie zdaje ze chyba wlasnie bym to zniosl :( wiec cos musi byc nie tak ze mna:) - pozatym bezsensowna jest mysl ze ja jej pomoge niech tylko mnie poslucha itd ... wiem ze to bezsensu ale nie wywale jej z glowy a tym bardziej z serducha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

subm4tic, no to by się odkochac to musisz w ogóle z nia nie rozmawiać nie ma innego sposobu. w ogóle schowaj jej zdjęcia wtedy faktycznie po czasie nie bedzie Cię ani ziębic ani grzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty myslisz jak te żony alkoholików albo tyranów ja mu pomoge, miłośc go uleczy. Nie jesteś aby współuzalezniony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dream*, to mozna by rzec, że to związek jak z filmów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.