Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co Wam dziś sprawiło radość?

Konrad!

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, MiśMały napisał(a):

W jaki sposób zmieniłeś imię, bo ja też chcę zmienić. Miałem ciężkie dzieciństwo, mam papiery z sądu i niebieskie karty, dot ojca pijaka. Zastanawiam się czy to jest już ważny powód do zmiany imienia?

Jak na razie zmieniłem nazwisko i przeszło to bez problemu, no ale tutaj był powód, bo pozbyłem się nazwiska ojca, a jak z imieniem?

Z imieniem tak samo. Idziesz do USC, dobrze argumentujesz, w Twoim przypadku że imię nadał Ci ojciec przemocowiec i alkoholik, znęcający się nad Tobą i rodziną i nie chcesz nosić imienia które nadał Ci ten tyran. Oczywiście nikt nie zweryfikuje czy to on wymyślił Ci imię. 

W moim przypadku było łatwo, po prostu wróciłem do pierwotnego imienia.

Edytowane przez Purpurowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Purpurowy napisał(a):

Pierwszy raz od dawna nie usłyszałem że jestem do niczego / patusem / degeneratem / pedofilem / niedojdą życiową/ gwałcicielem / zwyrolem itp. Wręcz przeciwnie. Ktoś mi powiedział, że mnie podziwia 😮

@Purpurowy, jesteś spoko!

Uśmiałam się z tej wyliczanki, bo gdzie ty się tam mieścisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Maat napisał(a):

@Purpurowy, jesteś spoko!

Uśmiałam się z tej wyliczanki, bo gdzie ty się tam mieścisz...

Oj, różne mi niestety ludzie przypisują "osiągnięcia" np w szkole średniej ktoś stwierdził że "mam ryj jak pedofil, to na pewno jestem pedofilem" i przylgnęło do mnie to miano na cały okres uczęszczania do tej szkoły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden znajomy,co dużo jeździ rowerem,ma taką manierę, że głowę lekko zadziera do góry ( ale dosłownie,nie to, że jest zarozumiały).

No to ma przezwisko "astronom".

Tak,ludzka pomysłowość,ale i złośliwość,nie zna granic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

56 minut temu, Purpurowy napisał(a):

Oj, różne mi niestety ludzie przypisują "osiągnięcia" np w szkole średniej ktoś stwierdził że "mam ryj jak pedofil, to na pewno jestem pedofilem" i przylgnęło do mnie to miano na cały okres uczęszczania do tej szkoły...

Ja za to z moją urodą i mając  "niekrótkie" włosy w 1 liceum, byłem mylony z dziewczyną. Dziś bym uchodził za femboya :P

Edytowane przez Grouchy Smurf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, acherontia styx napisał(a):

Chwalisz się, że 12-letnie DZIECKO zwraca się przekleństwem do innej osoby 😳 

tragedia.....

Nie chwalę, tylko cieszę się jej swobodą wobec mnie i tym że potrafi mnie zmotywować jak nikt. Taki mamy swobodny styl wypowiedzi w rodzinie.

Nie wiem jak jest w innych rodzinach, ja miałem tak a nie inaczej i mnie to nie rusza.

Edytowane przez Purpurowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, bei napisał(a):

A ja dzisiaj biegałam (9 km) i też było spoko. Robiłam taki trening 30x30sekund szybko i 30sekund wolno (trucht/marsz) na przemian. Przełożyłam bieganie z wczoraj ze względu na zanieczyszczenie powietrza.

Ja teraz przez chorobę miałam ponad tydzień przerwy od biegania, ale jutro chyba wyskoczę na siłownie pobiegać do ściany 😅 na bieżni znaczy się😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi