Skocz do zawartości
Nerwica.com

Samookaleczenia.

Samara

Rekomendowane odpowiedzi

Tak. Ja już się dostałam. Zaczynam terapię w połowie lipca, jak przyjedziesz na diagnozę to ja już tam będę. Czy fajnie mnie spotkać? Ja jestem zdołowaną osobą i bardzo apatyczną ostatnio, średnio kontaktową przez moje jazdy i stany, trudno mi się zmusić do uśmiechu. Byłam zawsze energiczna gadatliwa absorbująca uwagę otoczenia towarzyska, ale coś we mnie przygasło. Izoluję się, popadam w zmęczenie, przygnębienie. Nie mam najmniejszego pojęcia, jak się odnajdę wśród niedepresyjnych osób, które są na 7f, energicznych, którym się chce wychodzić na spacery, na fajka, pograć w siatkę... mam wrażenie że ja już się nigdzie nie nadaję - ani tu, ani na zamknięty

edit.

i jako swój własny autoterapeuta właśnie zauważyłam, że tymi objawami i stanami chyba Cię chciałam podświadomie odstraszyć od siebie, może zniechęcić... bo boję się bliskości itd.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja myślę że może też po to robię dready i będę się kolczykować. no zawsze chciałam mieć dreds ale jak siostra powiedziała że ludzie mi odtrącą to stwierdziłam że MUSZĘ je mieć!

-- 15 cze 2011, 18:11 --

a to że jesteś trochę wyalienowana, nie przeszkadza mi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to że jesteś trochę wyalienowana, nie przeszkadza mi :)

Czy jeśli wychodzę z domu tylko na terapię (z małymi wyjątkami) i w ogóle nie spotykam się w realu z ludźmi od dwóch lat (też z małymi wyjątkami) to ciągle pasuję do kategorii TROCHĘ wyalienowanych? :cry: Toż to schizofrenia albo schizoidia :cry: Nie lubię nazw i etykietek, ale nie mogłam się powstrzymać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też nie wychodzę z domu. jak już to do sklepu. po za rodziną nie utrzymuję z nikim kontaktu. tylko w wirtualu gadam a raczej piszę. do szkoły owszem, jeżdżę, 2 razy w miesiącu, z nikim w klasie nie gadam. praktycznie każdy mój dzień w szkole to' dzień dobry' i 'obecna'. a nie, sory, dzieci sąsiadów do mnie przychodzą, ot, tyle z mojego życia towarzyskiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A coś pisałaś chyba o koncercie Reggae...

U mnie takie imprezy to się nawet sporadycznie nie zdarzają. To znaczy, ja się nie wybieram, bo nie jestem w stanie i nie czuję ochoty.

Kurde... a w domu... masz siostrę? Brata?

Fajnie, że chociaż ci sąsiedzi-rówieśnicy przychodzą.

U nas teraz była sąsiadka to się schowałam do pokoju. Ale chyba wiem dlaczego - bo zaczęłam się zastanawiać nad tym, co czuję. I jak tak myślałam to stwierdziłam, że mi lekko mówiąc przykro, że moja matka jest taka miła dla sąsiadki, generalnie dla innych ludzi, a dla mnie bywa oschła, wrzeszcząca. Dla niej ma ciepły ton głosu i serdeczny, a dla mnie często pogardliwo-oschło-zimno-olewczy. To boli. Czuję się "mniej kochana" od sąsiadki, to głupie, ale tak czuję. Chyba dlatego nie mogłabym znieść tej sytuacji i się wycofałam. Nie mogłabym tak siedzieć z bólem, żalem do matki i zawiścią do sąsiadki (wiem, że to nieadekwatne i irracjonalne, ale takie są uczucia). To takie NIBY błahe sytuacje, ale jednak bolą.

-- 15 cze 2011, 20:16 --

też nie wychodzę z domu.

A co robisz cały dzień?

Bo ja to żałośnie nudno spędzam - przed komputerem głównie, zrobię coś do jedzenia, staram się myć mimo zmęczenia, czasem porozmawiam przez telefon, jak czuję się ciut lepiej to idę na rower i jadę do babci, aby chociaż przy niej być. Zakupy to za duży stres, w sklepie tracę poczucie kontaktu z rzeczywistością - no, w ogóle jak z domu wychodzę (a w domu też zresztą). No i raz w tygodniu terapia. To za mało na poprawę. A, no i jeszcze od tygodnia pracuję w domu, przez komputer. Aaa... w tym roku jak miałam krótki okres poprawy to chodziłam przez kilka tygodni na zajęcia, spotkałam się dwa razy z koleżanką na kawie. Super...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rówieśnicy tak? 13 lat i 7, to moje towarzystwo, ze wskazaniem na 7. jakoś dzieci są bardziej otwarte, wyrozumiałe. co robię cały dzień? siedzę na kompie, zajmuję się szczurami, chodzę sama nad bug(zakazane ;) ) na dziką plażę, pomoczyć nogi i porozmyślać. nie potrafię się zmusić do jakiejś aktywności, mama chodzi i krzyczy na mnie że jestem leniwa. bardzo dużo czytam też o Rastafari jako wierze i podobieństwach do Katolicyzmu, wręcz mnie to pochłania, bardzo ciekawe wnioski.

co do festiwalu, jadę spróbować, nigdy na żadnym nie byłam, tylko na takim w mojej miejscowości ale ludzi z niego poznałam zanim zaczęłam chorować i jakoś mi z nimi dobrze. a czemu reggae na piaskach? bo rasta to kultura dobra, tolerancji i miłości. i chcę zobaczyć Bethela ;) no i zrobić dready i naprawić djembe i.. i.. chyba oderwać się od marudzącej rodziny. zaraz po powrocie mój miejscowy festiwal a po nim 7f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzę sama nad bug(zakazane ;) )

Właśnie sprawdziłam na mapie, czy ta rzeka, która niedaleko mnie płynie to też Bug. Ale nie :mrgreen: Ja to jestem zorientowana... To znaczy, że jednak nie mieszkamy blisko siebie :?

P.S. To jednak chce ci się czasem wyjść z domu...

co do festiwalu, jadę spróbować, nigdy na żadnym nie byłam, tylko na takim w mojej miejscowości ale ludzi z niego poznałam zanim zaczęłam chorować i jakoś mi z nimi dobrze

Kurde, to jednak masz życie towarzyskie i jakąś ochotę do aktywności.

Co jest ze mną nie tak???

Czemu ja nigdy nie mam? :-|

Nadajesz się na 7f bardziej ode mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czym mam ochotę do aktywności. od grudnia 2009 roku mam mocne pogorszenie i na festiwalu w zeszłym roku, większość czasu spędzałam w domu, albo ćpając prochy zamiast napawać się towarzystwem znajomych. nawet na bębnach nie chodziłam grać a uwielbiałam to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naranja, nie jesteś sama.

cudowne słowa...

trochę mi się cieplej na sercu zrobiło.

szkoda, że w takich okolicznościach, ale zawsze.

przesyłam wirtualnego buziaka od jednej samotnej duszy dla drugiej :*

Kite, dla Ciebie też :*

ciekawe, czy Cię zobaczę z dredami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naranja, nie jesteś sama.

cudowne słowa...

trochę mi się cieplej na sercu zrobiło.

szkoda, że w takich okolicznościach, ale zawsze.

przesyłam wirtualnego buziaka od jednej samotnej duszy dla drugiej :*

Kite, dla Ciebie też :*

ciekawe, czy Cię zobaczę z dredami?

w końcu dzień w dzień dzielimy swój los...każdy dzień taki sam jak poprzedni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daawno tu zagladalam.. co nie znaczy, ze w miedzyczasie bylo ok, nerwica nie dala o sobie zapomniec. Wlasnie goi mi sie reka, ktora dwa tygodnie temu potraktowalam pazurami.. Cale szczescie bo za tydzien ide na wesele i srednio by to wygladalo przy eleganckiej kiecce :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę, że temat się kręci. ja się tutaj w ogóle ostatnio nie kręcę. o oddziale 7f słyszałam dużo, zwłaszcza kiedy mieszkałam w krakowie i szukałam miejsca na terapię. ostatecznie byłam gdzie indziej na oddziale otwartym.

tymczasem w ramach nędznego i jakże naiwnego zwracania na siebie uwagi, dziś po terapii byłam tak wściekła, że połknęlam wszystkie antydepresanty jakie znalazłam w torbie. niestety było ich mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi