Forum Psychologiczne

Nerwica Depresja Psychologia

depresja, nerwica, forum psychologiczne

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina |  

Temat: [Tarnów] Tarnów

Napisz nowy temat Odpowiedz

Strona 3 z 3 [ Postów w tym temacie: 57Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Reklama

suknie ślubne hemoroidy kosmica.pl
Psychologiczny blog
PSYCHOTERAPIA I HIPNOZA - WARSZAWA

- Reklama u nas »
Autor

[Tarnów] Tarnów

Re: [Tarnów] Tarnów
Post 16 Lis 2009, 20:09 
Forum psychologiczne

Od: 11 Paź 2008, 16:36
Miejscowość: Tarnów
Ostrzeżenia: 0
Widze że małe zainteresowanie tematem.To ja może zaproponuje małą zmianę jeżeli chodzi o zorganizowanie naszego spotkania.Proponuję troche luźniejszą formę poznania się w postaci wieczorku zapoznawczego. :D
I tu na miejsce imprezy proponowałbym jedną z knajp lub jeden z klubów w Tarnowie (dowolna knajpa lub klub (Alfa Club,Wall Street,Blue) w zależności od preferencji poszczególnych osób).

Środki psychoaktywne we własnym zakresie. :twisted: Na alko możemy się zrzucić bądź zakupić na miejscu :twisted:

Jak teraz nie będzie odzewu to ja już nie wiem co robić :lol:

______
Dissection - The Somberlain live (in memory of Jon Nodtveidt)

MMA Rocks.pl - wiadomości,Polskie i światowe MMA

Post 23 Lis 2009, 18:53 
Forum psychologiczne

Od: 23 Lis 2009, 17:07
Tak się złożyło, że i ja mieszkam w Tarnowie. :D Ta powyższa propozycja jest bardzo szczytna i myślę, że mogło by się z nią wiązać wiele dobrego. Prawdopodobnie za rok będę mógł się nazywać studentem psychologii (jeśli nie spartolę matury :mrgreen:). Mam nadzieję, że zaakceptowalibyście jako swojego towarzysza takiego... hm.. domorosłego psychologa.
Jeśli komuś jest ciężko i chciałby z kimś porozmawiać - gg : 8909516 (gg). Postaram się pomóc w miarę możliwości. :D

gdzie leczyć depresję w tarnowie??
Post 19 Gru 2009, 10:34 

Od: 19 Gru 2009, 10:28
Witam
Od kilku lat nie leczę depresji gdyż nie mam gdzie.. jestem z Tarnowa, nie stać mnie na wyjazdy z miasta. Kilka razy trafiałam do rozmaitych lekarzy ale szkoda gadac jaki mi pomogli.. raz nawet trafiłam na "psychoterapeutke" w tarnowie, nazywa się urszula stach, licząc na psychoterapie, a ta mi chciała robić masaż czakramów jakiś... masakra. proszę dajcie namiary na konkretnego lekarza psychiatre i psychoterapeute, o ile tacy w ogóle w tarnowie są..

Post 09 Sty 2010, 10:17 

Witam wszystkich tarnowian z depresją
powiedzcie proszę gdzie i u kogo się leczycie? W tarnowie b. trudno jest o dobrego specjalistę - wiem bo sama poznałam już kilku z nich i mam dość. Moja depresja i sytuacja życiowa jednak zmuszają mnie do ponownego szukania ratunku. Mam totalny brak motywacji dobija mnie to jakbym była potwornym leniem nic mi sie nie chce nic mnie nie cieszy mam ochote zwinac sie w klebek i spac spac spac. robie jedna rzecz i potem jestem totalnie wyczerpana fizycznie. reaguje agresja na wszystkich nawet na moje dziecko i powoli trace wszystko co mam.
Zapisałam się na mostową do psychiatry (dr szaflar czy jakoś tak), chcę od niego wziąć również - poza jakimis prochami, w koncu musze sie przelamac i zaczac je jesc - skierowanie do psychoterapeuty - chyba to będzie skrobot, przynajmniej ma licencję (poznałam go kiedyś i przyznam że się go obawiam, boję się go po prostu, bezsensu nie?:) czy warto isc na leczenie do kogos kogo sie obawiam? boje sie ze mnie wysmieje.. zawsze gdy zaplanuje cos zrobic dla siebie tj w kierunku leczenia sie przychodzi do mnie poczucie winy i lęk.
przepraszam za tak chaotycznie pisze zazwyczaj potrafie sie normalnie wyslowic lecz nie dzis gdy jestem w jednym z tych swoich stanow. mam nadzieje ze to choc troche zrozumiale co pisze.
prosze odpiszcie!

[Dodane po edycji:]

to znowu ja.. bardzo chcialabym wznowic watek tarnowian, dowiedzieć się jak sobie radzicie z depresją, poczucie że jesteście blisko i żyjecie w podobnej rzeczywistości..:)) jest bardzo budujące. A poza tym możemy sobie pomóc nie tylko rozmową ale i konkretnym polecaniem specjalistów. jestem głęboko przekonana o koniecznosci wewnetrznej pzremiany w leczeniu depresji, niestety nie potrafie tego sama zrobic, choc wiele juz w tym kierunku prob podejmowalam, i tak koncze w tym gównie.. interesuje mnie bardzo medytacja w leczeniu depresji, czytalam wiele na ten temat - jon kabat zinn, osho, anthony de mello, jestem wiec w temacie, ale i tak nie radze sobie z fala zalewajacych mnie emocji, (apotem ich brakiem, wypaleniem ,pustka). moze ktos z was zna wie ma pojecie o tym gdzie w tarnowie sa organizowane jakies zajecia z medytacji. pewnie nie ma ale moze jednak... odezwijcie sie naprawde mozemy sobie pomoc!

Post 09 Sty 2010, 13:03 
Forum psychologiczne

Jeżeli chodzi o lekarzy to dr.Szefer o której pisałaś (chyba o nią Ci chodziło) jest wporządku - miła i sympatyczna.Z lekarzy,których znam to jeszcze Gubernat,Pani Staszewska i dr.Gajecki.U tego ostatniego byłem kilkakrotnie i mam zamiar się u niego dalej leczyć.Odnośnie psychologa to słyszałem dobre opinie o Panu Skrobocie więc nie masz się chyba czego obawiać.
Nie wiem co mogę jeszcze doradzić,na medytacji się nie znam zupełnie.

______

Post 10 Sty 2010, 18:05 

Dziękuję za odpowiedź. Tak, to chodziło o dr Szefer, dobrze usłyszeć, że jest w porządku. Niestety do lekarzy muszę przez NFZ i jeszcze długo będę czekać na wizytę:( Jeśli chodzi o p. Skrobota.. nie wiem, zobaczymy. Wiem jedynie, ze muszę ze sobą coś zrobić.
Na co się leczysz - nerwica czy depresja?? czym i jak długo? jakie efekty?? fajnie, jeśli odpiszesz.

Post 11 Sty 2010, 00:24 
Forum psychologiczne

Poszła PW do Ciebie.

Pozdr

______

Post 24 Sty 2010, 19:43 

Od: 30 Lis 2008, 13:03
Coś mało osób się udziela w tym wątku.Kiedyś nawet padła propozycja spotkania i jakoś nic z tego nie wyszło a szkoda.Każdy każdego by zrozumiał bo każdy tam ma jakieś zaburzenia większe badź mniejsze.Patrząc na inne miasta to fajnie tam to wygląda,ludzie planują spotkanie,potem się spotykają,potem o tym opisują...Może dlatego że z tamtych miast jest więcej ludzi na forum niż z Tarnowa i okolic.
pozdrawiam

Post 08 Lut 2010, 11:13 
Forum psychologiczne

Jak dobrze napisałeś straszne pustki w tym wątku niestety.Propozycja spotkania była już jakiś czas temu - niestety bez odzewu.Jakby znalazło się kilka osób chętnych na spotkanie to ja w dalszym ciągu jestem za.

Pozdr.

______

Post 08 Lut 2010, 11:36 

ja raczej nie jestem taka chętna do spotkania.. z moim nastawieniem teraz raczej nie byłabym dla nikogo wsparciem.. chętnie natomiast pogadam - zawsze. Jeśli ma ktoś ochotę piszcie proszę na priv, a potem - na maila. Pozdrawiam:)

Post 08 Lut 2010, 20:28 
Forum psychologiczne

No ja też raczej nie tryskam radością i optymizmem ;) .
W razie gdyby ktoś chciał porozmawiać zapraszam na gg.

Pozdr.

______

Post 17 Lut 2010, 17:58 
Forum psychologiczne

Od: 15 Lut 2010, 16:28
Witam Tarnowian ;-)
Kilka lat temu miałem problemy wychowawcze z córką i uczestniczyłem w takiej grupie w Poradni na Szujskiego, która nazywała sie "Szkoła dla rodziców".
Ciekawie było. W trakcie spotkań wychodziły różne problemy - nie tylko wychowawcze, lecz inne, które leżały u przyczyny wychowawczych niepowodzeń.
Poznałem wtedy świetną Panią psycholog która nazywa się Bogusława Kmieć. Teraz chyba tam już nie pracuje, tylko w w prywatnej przychodni. Dużo mi pomogła.
Z Panią Agnieszką Skołyszewską z Szujskiego też warto jest pogadać ;-).
A jeśli chodzi o medytacje to można posiedzieć co tydzień w piątek od godz. 20. Info na jogatarnow.pl
pozdrawiam
;-)

Post 11 Lip 2010, 16:19 

Od: 11 Lip 2010, 16:09
Witam. Mam 24 lata. Niedawno bo jakos miesiac temu zaslablam na miescie. Wziela mnie karetka okazalo sie ze malo potasu odwodnienie bo to w te upaly bylo. Natepnie po tym omdleniu zaczelam czuc potworny strach, jak szlam do sklepu i stalam w kolejce, jak szlam na zajeciach, nie mowie juz o obronie mgr ktora przechodzilam tez. Strach jaki mnie ogarnia jest nie do opisania. Na poczatku bylo znosnie ale coraz bardziej lek sie wzmaga na mocy i jest coraz okropniejszy, nie do zniesienia.

Atak leku u mnie wyglada tak: nagle czuje ze mi cisnienie wzrasta, bije serce jak oszalale, poce sie, drza mi rece starsznie, glowa boli, kreci sie w glowie, obraz mam taki jakby lekko zamazany nie ogarniam co sie wokol dzieje tylko marze o tym zeby wyjsc i dostac sie do auta czy domu. Tak sie dzialo jak mialam wyjsc z domu, teraz juz mam ataki jak wstane rano i nigdzie nie mam wychodzic. Pogarsza sie. Trafilam do psychologa, bo takie terminy na mostowej (poczatek pazdziernika2010) ze mozna oszalec. Zalecila mi psychoterapie niestety nie trafilam do psychiatry bo dopiero termin mam na polowe sierpnia....

i teraz moje pytanie brzmi czy znacie dobrego psychiatre tu w Tarnowie ktory moze mi pomoc w takiej nerwicy lekowej? dobiera dobrze leki i sie opiekuje pacjentem ? Prosze o jakiekolwiek namiary telefon nazwisko bo na necie nie moge nic znalezc oprocz mostowej oraz alicji kras. Szukam sprawdzonego z cierpliwoscia lekarza, ktory pomoze mi to przebrnac. Prosze o jakiekowiek informacje jestem zrozpaczona bo cale zycie mam rozbite i nie umiem na tym zapanowac juz;/ zamknelam sie w domu, nie wychodze, mam co chwile ataki leku i paniki. Prosze was o pomoc.............

Post 21 Lip 2010, 12:38 
Witam! Ja też mam nerwicę lękową. Mi w przeciwieństwie do Ciebie robi się niedobrze gdy zaczynam się denerwowć. Jeżeli chodzi o psychiatrów to niestety nie znam dobrego tu w Tarnowie. Chodziłam przez jakiś czas do Małgorzaty Skruszenie, ale jakoś mi nie spasowała. Teraz jestem umówiona na wizytę do innego psychiatry. Jeżeli ocenie go pozytywnie to dam Ci znać. Tak poza tym życzę Ci powodzenia. Wiem jak bardzo cierpisz bo sam męczę się z nerwicą już ponad rok. Zazdroszcze Ci tego że masz już skończone studia, ja z nich zrezygnowałam bo nie byłam w stanie uczęszczać na zajęcia. Pozdrawiam

Post 22 Lip 2010, 16:54 

Od: 04 Lip 2010, 22:58
hej
moge podac namiary na goscia ktory mi pomaga z kraka-jak chcesz i jestes w stanie dojechac napisz na priv to wysle

Post 25 Lip 2010, 17:09 

Od: 05 Kwi 2010, 09:03
hej
ja kiedys , jakies 6,7 lat temu leczylam sie u jednej lekarki ktora przyjezdzala z Krakowa w jedno miejsce, pozniej jezdzilam tam do niej - wszystko na kase- byla super!!

[Dodane po edycji:]

raqfal jakie twoje gg chetnie pogadam z toba tez jestem z tarnowa choc obecnie mieszkam daleko od niego ale mozliwe ze tam wroce

Post 19 Sie 2010, 13:16 

Od: 19 Sie 2010, 12:29
Witam serdecznie
Od jakiegoś czasu poszukuje psychologa, psychoterapeuty. Miałam kontakt już z kilkoma, nie wspominam tego najlepiej... Dlatego bardzo proszę o namiary, może być na PW. Zobaczymy z kim tym razem przyjdzie mi się spotkać. Może być również Kraków.

Pozdrawiam :)

Post 19 Sie 2010, 16:10 

Od: 05 Kwi 2010, 09:03
ta pani to doktor ANita Majkrzak
poszukam potem stronke gdzie widzialam jej dane to przesle

Post 20 Sie 2010, 08:44 

Od: 19 Sie 2010, 12:29
Cześć,
Powiedzcie czy słyszeliście coś o Pani Strejczek? był ktoś u niej? Z tego ci sie orientuje, przyjmuje w Triadzie i na Mostowej, młoda, ambitna- tyle wiem, nie byłam. Jakby ktoś wiedział, widział to proszę o znak.

Wyświetl:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina |  

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości