Skocz do zawartości
Nerwica.com

Filmy i seriale

Magnolia

Rekomendowane odpowiedzi

Z oglądanych ostatnio (a raczej oglądanych ponownie, bo lubię oglądać te same filmy kila razy ;)) mogę polecić:

Na samym dnie, Dyskretny urok burżuazji, Wielkie piękno, Złoty wiek, Muszelka i pastor, Spotkałem nawet szczęśliwych Cyganów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Powiedziałabym, że odczucia mam mieszane. Fabuła jest przewidywalna. Początek filmu strasznie pędzi, jednocześnie zapoznając z bohaterami. Z drugiej strony gra aktorska naprawdę dobra (Margot Robbie <3). Zależy też czego się oczekuje idąc na ten film.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam serialu Mr. Robot jesli się nie chce mieć schiz po nim :? Ale ogólnie super wciągający, ciekawy, ładnie nakręcony itd. itp. Więc generalnie polecam :great: Nie wiem czy nie łamię jakiś zasad teraz, bo to dział na filmy, a nie seriale, ale raz się żyje, nie? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nathaliee, O Pablo Escobara, człowieku który zarobił masę pieniedzy na kokainie jej dystrybucji z Medellin na cały świat. Ogólnie zarabial rocznie tyle co średniej wielkości państwo, sam nie ćpał, hodował gołębie, miał własne zoo. Zaatakował czołgami sąd najwyższy jak go mieli wsadzić i spalił akta swoich spraw. Musieli interweniować amerykanie. Choć to historia bandziora to wiele jest tam o człowieku o tym jak rozdawał pieniądze o tym, ze chciał coś zmienić ale narzędzia były nie te ale zaangażowanie ogromne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Młodość w reżyserii Paolo Sorrentino (tego samego, który wyreżyserował Wielkie piękno).

Już samo jego nazwisko jest wystarczającą reklamą ;) Tworzy sztukę wśród wszechobecnego potoku filmowego szamba - moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breaking bad (3 sezon zaczynam), zachwytów i opinii, że jest jednym z najlepszych seriali nie rozumiem, takie 8/10, bardzo dobry i solidny serial.

Kosmos (2014) Cosmos: A SpaceTime Odyssey, jeden z najlepszych seriali o kosmosie i wszechświecie jaki kiedykolwiek powstał :D

Ze staroci sci -fi

V: Goście (2009)

Flash Forward: Przebłysk jutra (2009)

Revolution (2012)

Firefly (2002)

Powyższe zakończone, d&^%y nie urywają, fanom fantastyki może któryś podejdzie.

Przymierzam się do oglądania nowości, ale jest tego tyle, że aż głowa pęka, The Expanse (2015), Limitless (2015), Sense8 (2015), Pod kopułą (2013), Daredevil (2015), Flash (2014), Humans (2015), Dominion (2014), Pozostawieni (2014), Heroes Reborn (2015), The Tomorrow People (2013), Almost Human (2013) i parę innych. :D I jak znaleźć na to wszystko czas? no jak? :D

Z polskich seriali niestety nie podoba mi się żaden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi