Skocz do zawartości
Nerwica.com

Filmy i seriale

Magnolia

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś widział "Pod Mocnym Aniołem" Smarzowskiego? Dzisiaj planuję obejrzeć i zastanawiam się, czy warto.

"Życie jest za krótkie, żeby się nad sobą użalać. Zajmij się życiem albo zajmij się umieraniem..."

Regina Brett, Bóg nigdy nie mruga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Hardkor disko" - trochę zalatuje hipsteriadą i rurkowcami, ale można obejrzeć.

A Co to za film Hans? Polski? Mówisz, że daje radę, to dobrze. :)

"... jak Cię odnaleźć, gdy nie wiem gdzie szukać,

jak ruszyć w drogę, kiedy nie znam drogi do mnie samego..."

Robert Janowski; "Kto nigdy nie żył"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Meg1985, polski dramat. To film o zemście podanej bardzo perwersyjnie i na zimno. Z powodu tej perwersji i walenia widza w gębę mi się spodobał. Polskie kino po okresie tandetnych miernot znowu odzyskało pazur. Wg mnie na filmwebie ocenę ma zaniżoną, bo ja mu dałem 7/10. Dobra gra Marcina Kowalczyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio, przez moje 6 letnie dziecko, wciągnąłem się w animowany serial Kod Lyoko. Strasznie dziwny, postaci z niego są strasznie wyalienowane, niektóre w depresji a rzecz w większości toczy się w wirtualnym świecie Lyoko. Nastrój serialu jest niesamowity, mroczny. Ciekaw jestem czy ktoś z Was trafił na to.

Parogen 20mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się czy to odpowiednie dla 6 latka - jemu się podoba, ale chyba niewiele rozumie z tych wież, teleportacji itp, dewirtualizacji. Najbardziej lubi sceny walki. Ale czy to mu nie zryje psychiki? Mnie fascynuje właśnie wszystko oprócz scen walki.

Parogen 20mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hah no wilk z wall street był przekomiczny, najlepsza scena, jak próbował się dostać do auta na fazie, udusiłam się wtedy

Mnie też się bardzo podobał, co ciekawe, gościu brał niezłe miksy narkotyków z lekami i alko - nawet Xanax się załapał - na uspokojenie.

Parogen 20mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem wczoraj "Pod Mocnym Aniołem" i muszę przyznać, że zrobił na mnie wrażenie. Ciężki, przejmujący film, opowiadający o życiu alkoholika.

"Życie jest za krótkie, żeby się nad sobą użalać. Zajmij się życiem albo zajmij się umieraniem..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ska1977, nie powinno,"mroczniejszy" sens owej kreskówki można zrozumieć dopiero później,sceny walk itd raczej nie są brutalne/dziwne - wydaje mi się że raczej jest ok.

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez wybieram się na Ciało Szumowskiej

a dziś polecam w tv o 22 'Dziewczyna z tatuażem na tvnie!!!!!!!

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj obejrzałam polski dramat Bogowie i muszę przyznać, że jestem pod dużym wrażeniem. Polecam. ;)

Mi też bardzo się podobał. Kot to świetny aktor! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi